מכאובים, תסמונות וקיטורים

מכאובים, תסמונות וקיטורים

אהלן לכולן, הנה מצאתי זמן, אשמח לענות על שאלותיכן בכל תחום שמציק לכן- פיזית, רגשית, אנרגטית ורוחנית , גם אם נדמה לכן שבטח 'ככה זה בהריון, ואין מה לעשות'. ניתן לשרשר גם שאלות כלליות על רפואה משלימה. אענה הערב ומחר בבוקר.

bananaloti

New member
יש לי, יש לי ../images/Emo122.gif

לאחרונה יש לי כאבים ממש חזקים במפשעה בשילוב עם לחץ (של העובר נראה לי) כלפי מטה, כלומר בבטן התחתונה. את הלחץ שלו אני עוד יכולה להבין, אבל הכאב במפשעה הוא נוראי. זה מרגיש כאילו העצמות שם כואבות. קשה לי ללכת, לשכב, לשבת (מה נשאר??). בימים האחרונים (אני בשבוע 38 + 5) זה נהיה בלתי נסבל. אפילו ויתרתי על ללכת לעבודה היום (שזה לא צחוק אצל מכורה לעבודה כמוני). יש לך מושג מה זה, ואם אפשר להקל על זה איכשהו? תודה

סימפיזיוליזיס.

זה מה שזה נשמע לי לפחות. כאבים חדשים במפשעה כתוצאה מההורמונים המגמישים את האגן לקראת הלידה, וכתוצאה מהמשקל הכבד על המפשעה. מה עושים? לא פשוט. היום הייתי אצל מטופלת (בבית שלה, היא לא יכולה לצאת) שסובלת מזה מאד. ראשית, החליפי לנעליים טובות, בכלל בלי כפכפים. שנית, נסי להניע. אני יודעת שזה נורא כואב. אפשר לעזור לך להניע באמצעות שיאצו. כדאי לטפל, אחרת המצב הולך ונהיה חמור יותר, לצערי. אגב, האם את עושה יוגה? יוגה עוזרת מאד בעיקר למניעה.

bananaloti

New member
נשמע מפחיד :)

לא, לא עושה יוגה. עשיתי סטודיו C עד לפני כמה שבועות, אבל זה בטח לא רלוונטי. אני הולכת רק עם קרוקס... זה בסדר, לא? שיאצו, את אומרת? אולי אני אנסה. למרות שאני אפילו לא יכולה לשכב על הגב מרוב כאבים.... התלבטתי באמת אם ההליכות שאני עושה עוזרות או מחמירות. הייתה לי תחושה שכדאי להניע, אבל מצד שני אחרי ההליכות שעשיתי זה רק כאב עוד יותר. מה דעתך? כדאי, למרות הכאב? תודה, שרון

bananaloti

New member
עכשיו נלחצתי ../images/Emo5.gif (לידה וסימפיזיוליזיס)

התחלתי לקרוא קצת על סימפיזיוליזיס באינטרנט ופתאום נורא נלחצתי.... היה כתוב איפושהו שלפעמים יש בעיה עם לידה וגינלית וסימפיזיוליזיס! ואני, לא רק שבונה על לידה וגינלית, אלא על טבעית... התופעה הזו תחמיר את הכאבים ותפריע לי ללדת טבעית?? לידה וגינלית עלולה להחמיר את המצב ולגרום לו שלא לעבור מיד אחרי הלידה?? תגידי לי שזה שטויות....

מה אומר ומה אגיד,

ראשית, אין מה לחשוש- ניתן ורצוי לעבור לידה ואגינלית (ואף טבעית) במצב הזה, אלא שאין לי אלא לומר את האמת- אם המצב ישתפר- יהיה לך קל יותר ללדת מאשר אם המצב יחמיר. ברור, נכון? שיאצו לא עוזר ב- 100%, אבל הוא יכול להקל. לגבי איך להקל- למרות שחוסר תזוזה עוצר את הכאב, העצירה הזו היא רגעית ולא מונעת את הכאב שיבוא בשנייה שתזוזי. לתפיסתי, דווקא תנועה מבוקרת ועדינה יכולה להיטיב איתך. אני יודעת שקשה לך לשכב, כמו גם למטופלת אצלה הייתי היום. אולם ייתכן ותוכלי לשכב על הצד, או לשכב על הבטן, תוך ישיבה על העקבים והישענות קדימה על כדור פיזיו או על כרית, וגם ככה אפשר לטפל. ייתכן שהטיפול הראשון בך יהיה יותר אבחון מאשר טיפול ופרופר זמן הטיפול יהיה קצר יותר, שלא תהיה ריאקציה. אין ספק שסימפיזיוליזיס הוא מצב מאתגר לרפואה המשלימה (הרפואה המערבית בכלל הרימה ידיים). אם חשוב לך למצות את כל המאמצים, נסי לשלב דיקור סיני ושיאצו (כולה שבועיים, לא ייצא לך הרבה טיפולים...), ולשמור על הנעליים.

אתי77

New member
כאבי רגליים

בהריון הקודם כשכאבה לי הרגל, אמרו לי שהעובר כנראה יושב על עצב וזה מקור הכאב ואין מה לעשות. אבל עכשיו אני בשבוע 20 וכבר שבועיים ואם אני לא נחה צהריים, אני לא יכולה להניח את רגל ימין על הרצפה. פשוט זה גורם לי לכאבים ממש חזקים. כבר מהצהריים מתחילים כאבים ואיך שמתקדם הערב זה נהיה נורא יותר. האם זו היא תופעה רגילה של הריון? האם יש משהו שאפשר לעשות בנידון (חוץ מלנוח צהריים - שלא תמיד אפשרי - לרוב לא, רק אם במקרה שני הילדים מחליטים לישון גם...)? אשמח לכל מידע או עצה... היו ימים שלא יכולתי להכין ארוחת ערב לילדים מרוב שלא יכולתי לעמוד לשניה...

כאבי רגליים

לא נעים לומר, אבל זה כאב שאני 'אוהבת', כי קל יחסית לטפל בו בשיאצו. ראשית, המנעי לחלוטין מכפכפים (אני רואה מפה את הקרוקס שלך..). לעניות דעתי, זה הגורם מספר אחד לכאבי רגליים. שנית, איפה בדיוק הכאב- בקרסול? לאורך הרגל? מפנים? מבחוץ? ברגליים עוברים הרבה מרידיאנים (ערוצי אנרגיה). כשתצביעי למטפל שלך על המיקום המדויק, הוא ידע איפה החסימה ויטפל בהתאם. ומה זה ערוץ אנרגיה- זה כמו המסלול של ההקרנה של הכאב. ייתכן, אגב, שהכאב מקורו בגב התחתון שלך. בכל מקרה שילוב של יוגה בחיים יוכל לעשות לך טוב.

קראי פה על טחורים

עשי את התרגיל 3 פעמים ביום ואת הקרח פעם ביום. את המזון התאימי לגוף שלך, ואם אין שיפור דרמטי תוך שבועיים, ניתן לעזור לך בדיקור סיני או בשיאצו.

Intensity

New member
כפכפים זה לא בריא?

איזה מזל שראיתי את זה, כי בדיוק רציתי ללכת מחר לקנות כפכפי HUSH PUPPIES שנראו לי כל-כך נוחים ורכים. כולם מסביב אומרים שכפכפים זה הכי טוב לחודשים מתקדמים כי את הסנדלים קשה לסגור וחבל על הגב...

קראי פה מאמר שלי על כפכפים=

הנה הקישור מ- y-net, מנסה לצרף גם לינק ישיר. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3283544,00.html

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif למאמר על הכפכפים ../images/Emo13.gif

מאז שקראתי אותו (מזמן...) הבנתי כמה זה נכון. בדרך כלל אני עם מנעלים טובים - נעלי טבע נאות/נעלי הרים/סנדלי הרים. יום אחד יצאתי לרחוב עם הקרוקס האהובים שלי, ועם בטן של תחילת תשיעי שכל האיזון של הגוף משתנה - ממש הרגשתי איך אין לי תמיכה בגוף. היה לי כבד, היה לי לחץ בגב התחתון, ונהייתה לי הליכה ברווזית "כמו של אשה בהריון" - ובדרך כלל אני מתאמצת ומצליחה שלא "להתברווז". (וגם טפו טפו
לא סובלת מכאבי גב). כמובן שמה שנכון בהריון נכון גם לא בהריון - רק שההריון מאוד העצים את העניין והמחיש לי כמה הקרוקס לא תומכים - למרות שהם רכים ונעימים וגם ורודים... למדתי
ותודה

ושאלה קטנה...

לאחרונה היה יום אחד חם, אז יצאתי מהבית בשמלה קלילה, ושוב, הרגשתי לא נוח - שאין תמיכה בגוף. הלבוש הרגיל שלי הוא מכנסי הריון רכים עם "פס" באיזור הבטן, ומעליהם "טאמי מאמי" תוצרת בית. בגדים שיחסית נצמדים לגוף, אבל ממש לא חונקים/לוחצים. ועם הבגדים האלה הרבה יותר נוח לי, מרגיש "אסוף" ושהכל במקום. יכול להיות שהמכנסיים וה"טאמי מאמי" מתפקדים כמו חגורת בטן ונותנים תמיכה בבטן ובגב? מוזר לא?

Jמר

New member
הי שרון

אפשר לשאול גם אם בדרך כלל אני שקטה?? אז ככה. אני בשבוע 21. כבר כמה שבועות (בערך מהסקירה המוקדמת), אני מרגישה לחץ נורא במפשעה. אני ממש לא יכולה לעמוד הרבה זמן (שעה זה ה מ ו ן ) ואני סובלת מזה נורא. שאלתי רופא ואחות, אבל לא קיבלתי תשובות מספקות. ביום שלישי אני אצל הרופא, אבל אשמח לשמוע גם את דעתך.

שלום לך חזרה

(אפשר לחשוב שאני יודעת מי פה שקטה ומי רעשנית..) לצערי הרב, נראה שגם את מתחילה את סיפור הסימפיזיוליזיס. אלא שאצלך את באמצע הדרך, וכדאי מאד מאד להתחיל ליישם את מה שהמלצתי פה למעלה בנושא הזה, כי אם עכשיו את כ"כ סובלת, זה עלול להחריף. יש נשים שמקבלות מזה שמירת הריון. שתדעו.

Jמר

New member
תודה. אני מקווה שזה לא זה

כי זה נשמע לי מפחיד מידי. אם יהיה צורך, אני אתייעץ איתך אחרי האולטרא סאונד..

אין מה לפחד. תתחילי כבר

עכשיו תנועות עדינות, שכיבה עם פתיחה מבוקרת של האגן בפוזות שונות, ואם אפשר אז גם דיקור או שיאצו.

כאבים שמתחילים בישבן ותופסים רגל....

שלום שרון, בהריון עם תאומות, שבוע 23. אם אני הולכת ביום טיפה יותר ( אפילו מטיילת להנאתי בקניון) אני משלמת על זה מחיר כבד, במשך מס' ימים אני ממש נכה. לא יכולה להזיז את רגל שמאל והכאבים מהישבן ומטה. אני לא יכולה לעבור ממצב של ישיבה לעמידה או לשכיבה ולא יכולה להסתובב במיטה. ממש הרגשה של נכה, ואני הולכת רק עם נעלי ספורט!!!! יש לי עוד המון זמן עד סוף ההריון.....

הריון עם תאומים

טוב, אין ספק שכבד לך יותר מלהריונית הממוצעת, ואני מבינה את הכאב. הליכה היא לא תמיד ספורט שמתאים לנשים בהריון. דווקא ריקודי בטן או יוגה או שחיה יכולים להתאים לך יותר. במצב שלך יוגה יכול לעשות פלאים, וייתכן כי גם טיפול שיאצו או אחד שניים יוכלו לאזן אותך. הכאב הוא בצד החיצוני של הישבן והרגל? אם כן, זה לרוב בא מהגב (ופחות מהמפשעות).

למעלה