מי שפיר אחרי דימום צריכה עזרה

ayelletb

New member
מי שפיר אחרי דימום צריכה עזרה

אני בשבוע 18+5, אושפזתי לפני כמה ימים בגלל דימום. כנראה ששק ההריון של העובר שלא התפתח יצא החוצה. לקטנה שלנו שלום (טפו טפו טפו). היה מלחיץ מאוד. למישהי זה קרה? יציאה של שק הריון של עובר תאומים שלא התפתח בשלב כל כך מאוחר???
הייתי אמורה לעשות אתמול מי שפיר ובנתיים אמרו לנו בבי׳ח לדחות.
אני מחפשת רופא שעובד בהסדר עם הכללית או עם כללית מושלם, שמתמחה בהריון בסיכון, כדי להתייעץ איתו. מישהי יכולה להמליץ?
הבנתי שאפשר לעשות מי שפיר גם בשבוע 32 ואז אם קורה משהו אפשר ליילד. מישהי מכירה משהו על זה?
מה עושים עם מישפער בהריון יקר אחרי הרבה טיפולי פוריות??? מפחיד אותי לקחת סיכון.

תודה

בנוכחות דימום עדיף לדחות דיקור

(בטח ובטח אם אין אינדיקציה רפואית לדיקור, לא כתבת מה המצב אצלך).

דיקור בשבוע 32 מחייב התייעצות ובחינת המצב עם יועץ גנטי טרם הדיקור. מבצעים רק אם יש סיבה טובה לכך.

תמשיכו בטוב!

gayalove

New member
יש את האופציה לעשות בדיקת דם לאיתור תסונת

דאון ועוד שני כרומוזומים חסרונה העלות הגבוהה כ 10000 שח
יתרונה ברור

אני עשיתי לפני כשבועיים.

בדיוק היום שמעתי על זה לראשונה

מדהים!
תוך כמה זמן יש תשובות?
המחיר ממש גבוה. בטח יירד בעתיד. מקווה לפחות על מנת שיותר נשים יוכלו להרשות לעצמן.... בסופו של דבר זה אינטרס של כל מערכת הבריאות.

gayalove

New member
המחיר בארץ כבר ירד מ 4000 דולר ל 2650

ואגב זה מחיר פחות או יותר כמו בארהב ובאירופה מה שבדקתי
תשובות יש כשבוע לאחר נתינת דגימת הדם
אפשר לעשות את זה בשלב מוקדם
ולגבי אינטרס של כל מערכת הבריאות אני לא יודעת בטוחה שיקח עוד הרבה שנים שיאשרו את זה
הרופאים לא ככ מהר יותרו על המכרה הזה שנקרא דיקור מי שפיר ומה גם שדיקור בכל זאת בוחן יותר כרומוזומיים

בדיוק קראתי גם כתבה אודות הבדיקה

ונראה לי שאת צודקת.... זה בטוח יקח הרבה זמן אם בכלל. גם בגלל אינטרסים וגם בגלל היקף הכרומוזומים הנבדקים.

דני תות

New member
מה זה הבדיקה הזו?

זה לא התבחין המרובע הסטנדרטי אני מניחה.
את זוכרת איך זה נקרא, ואיפה עושים את זה?
וגם באיזה מידת דיוק התשובה....?

כבר לא רלוונטי לעכשיו אבל אני סקרנית להבא..

ayelletb

New member
התלבטויות...

אני בת 39 כך שלוותר על מי שפיר זה ממש קשה. מצד שני הפחד לפגוע בהריון יותר קשה... בדיקת הדם עולה 10,000 שח ולא בודקת את כל מה שבודקים במי שפיר. אוף איזו התלבטות... בגלל זה חשבנו לעשות מי שפיר בשבוע מאוחר כמו 32. אם קורה משהו אפשר ליילד...

gayalove

New member
מציעה לך לבדוק מה כן בדיקת הדם בודקת

אולי יספק אותך
לגבי שבוע 32 אממ זה אפשרי אבל מה אז? זה כבר ממש תינוק ואם חלילה מתגלה משהו מה אז?
תשקלי עם מה את מוכנה לחיות
ותבדקי גם מה הפרוצדורה לגבי שבוע 32
בהריון הקודם הלכתי על האופציה הזו הריון יקר וילד ראשון עשיתי כל בדיקה אפשרית שאינה פולשנית לרבות אקו לב וסקירה שלישית
ולבסוף נאמר לי שאין צורך לעשות הפעם עשיתי כפי שאמרתי לך את הדם.
מאחלת לך החלטה נכונה
בהצלחה

למעלה