מי שמשתמש בai נהיה טיפש יותר

בחישובי חשבון במסעדה אנשים משתמשים במחשבון גם לחישובים שכבר בגן חובה לומדים לעשות בראש.
צריך להסתכל על התמונה הגדולה,האם סה"כ הבן אדם משתמש בשכל שלו

או שהוא עובד על אוטומט.

בימינו יותר נהוג היה באמת לעשות בראש חישובים פשוטים כמו שאמרת,מצד שני היום יש עומס

מנטלי חריף מכיוונים שונים
ולא רוצים להתעייף מהדברים הקטנים הטכניים.

DANIAVNI

Well-known member
בחישובי חשבון במסעדה אנשים משתמשים במחשבון גם לחישובים שכבר בגן חובה לומדים לעשות בראש.
דווקא את זה אני מאוד אוהב לעשות בראש
אפילו יותר מזה
התחביב שלי זה לדעת כמה כסף אשלם לפני שמגיע החשבון ( לא בקטע של חיסכון כסף זה רק מספר :) ) חלק מתהליך ההזמנה הוא לסכם בראש סכומים .

אבל יש דברים שעברתי לגיפיטי למשל להגיד לי מה עצימויות אימון לפי דופק לאדם בגילי לפי נתונים שנותן לו .

דיברגנט חדש

Well-known member
נכון אבל זה יותר טכני,בלי דימיון ומחשבה עמוקה.

יותר קשור בזיכרון הבנה של הנוסחה וריכוז.
מסכים שבלי דימיון, אך לא מסכים שבלי מחשבה.
כמובן, שיש גם אלמנט של שימוש בזיכרון, דורש ריכוז ובחישובים מורכבים, גם הבנה של נוסחה.
אגב, גם ה-AI עושה לרוב דברים טכניים של שליפת מידע.

evglev1

Well-known member
מנהל

מזכיר את הטלפון ה"חכם"...
תלוי איך משתמשים בו, מי שמחליט שבכל פעם שיש סתירה בין מה שהוא יודע ל-ai אז ה-ai צודק בהחלט כן, מי שמוותר על שיקול דעת והידע שצבר קודם ורואה ב-ai את אלוהים אז כן, אבל מי שמשלב את ה-ai עם הידע שלו יכול להרוויח, העניין שעוד מהתקופה שלפני האינטרנט לשימוש אזרחי התפתחה תפיסה שהמחשבים חכמים מאיתנו וזה בהחלט יכול לגרום לאנשים להתנהג כמו שכתבתי בשורה הראשונה.

תלוי איך משתמשים בו, מי שמחליט שבכל פעם שיש סתירה בין מה שהוא יודע ל-ai אז ה-ai צודק בהחלט כן, מי שמוותר על שיקול דעת והידע שצבר קודם ורואה ב-ai את אלוהים אז כן, אבל מי שמשלב את ה-ai עם הידע שלו יכול להרוויח, העניין שעוד מהתקופה שלפני האינטרנט לשימוש אזרחי התפתחה תפיסה שהמחשבים חכמים מאיתנו וזה בהחלט יכול לגרום לאנשים להתנהג כמו שכתבתי בשורה הראשונה.
למשל בגוגל יש קישורים לכתבות,אז אם אתה לא מסכים אתה בודק את הכתבה להעמיק בנושא.

Lucifer LightBringer

Well-known member
תאר לעצמך איך זה הולך עם קוונטים...
הזכיר לי את הנושא של plane waves.

אבל ככה זה תמיד היה, בהתחלה הרי לא היו מחשבונים בכלל.
בכלל בקורסים התיאורטיים של תואר ראשון במתמטיקה ובפיסיקה לא צריך מחשבונים.
זה בהחלט הזכיר תושב"ע, ולא פלא שהיו לי מרצים דתיים...

הרוב לא, אבל היו כמה והבחינות אצלם זה תושב"ע.
תאר לעצמך איך פעם היו מחשבים בנייר או בעל פה...
אבל זה הטריידאוף של כל טכנולוגיה.

תאר לעצמך איך זה הולך עם קוונטים...
הזכיר לי את הנושא של plane waves.

אבל ככה זה תמיד היה, בהתחלה הרי לא היו מחשבונים בכלל.
בכלל בקורסים התיאורטיים של תואר ראשון במתמטיקה ובפיסיקה לא צריך מחשבונים.
זה בהחלט הזכיר תושב"ע, ולא פלא שהיו לי מרצים דתיים...

הרוב לא, אבל היו כמה והבחינות אצלם זה תושב"ע.
תאר לעצמך איך פעם היו מחשבים בנייר או בעל פה...
אבל זה הטריידאוף של כל טכנולוגיה.
ההבדל הוא בין טיפול בפרטים טכניים/קטנים/משעממים לבין הבנה עמוקה.

אם אתה נותן לתוכנה לעשות מסביב אבל את ההבנה עצמה אתה עושה אז זה בסדר,

חסכת זמן כמו עם המחשבון ווויז - בהם אתה מוותר על יכולת לחשב תוצאה/להגיע דרך מפה.

חשוב רק שאין עזר אלקטרוני.

רוב הזמן נח

Well-known member
בכתיבת מאמרים.

אתה כותב מאמרים?

AI זה בכללי כלי בשביל למצוא מהר תשובות לכל מיני שאלות. והתשובות של ה-AI לפעמים לא נכונות ולפעמים הוא סתם מחרטט שטויות.
אז צריך לבדוק את מה ששואלים בעוד מקורות.

בכתיבת מאמרים.

אתה כותב מאמרים?
מצאת מי שכותב מאמרים :D
AI זה בכללי כלי בשביל למצוא מהר תשובות לכל מיני שאלות. והתשובות של ה-AI לפעמים לא נכונות ולפעמים הוא סתם מחרטט שטויות.
אז צריך לבדוק את מה ששואלים בעוד מקורות.
אומלל מי שכותב מאמר עם AI, ישר יפסלו את המאמר שלו בביקורת עמיתים ובמיוחד כאשר יתגלה טעות במה שכתב.

לעומק

Well-known member
מצאת מי שכותב מאמרים :D

אומלל מי שכותב מאמר עם AI, ישר יפסלו את המאמר שלו בביקורת עמיתים ובמיוחד כאשר יתגלה טעות במה שכתב.
בפתוחה, מאז שיש את הAI הציונים של מבחני בית.
עלו משמעותית.

ורוב המבחנים מקבלים באזור 90

עלו משמעותית.

ברור, ה ai עונה על השאלות ורק צריך לבדוק שאמר דברים נכונים ולנסח בסגנון שלך.

1762320187587.png
כמו הנקר ליד החלון שלי - הוא שובר את הראש...

עלו משמעותית.

הפתוחה לא דוגמא לכלום, ראית בפורום מי סטודנט בפתוחה |אקדמאי|
יש תוכנות שמזהות שימוש ב-AI ומי שיעז באוניברסיטה נורמלית להשתמש ב-AI ולא יצהיר, כפי שנדרש, שהוא השתמש, דמו בראשו :)

לעומק

Well-known member
יש תוכנות שמזהות שימוש ב-AI ומי שיעז באוניברסיטה נורמלית להשתמש ב-AI ולא יצהיר, כפי שנדרש, שהוא השתמש, דמו בראשו :)
חחח.
זו אוניברסיטה טובה.
לדעתי, יותר קשה לקבל בה תואר מאוניבריסטה רגילה

חחח.
זו אוניברסיטה טובה.
אל תפגין בורות בלתי מנוצחת |אקדמאי|
לדעתי, יותר קשה לקבל בה תואר מאוניבריסטה רגילה
לפני עידן ה-AI, הממ"נים היו קשים, אולם הבדיקה הייתה מאוד רכה וכנ"ל לגבי המבחנים, ממש בדיחה.
אין פלא כי פלח השוק שלומד שם, הוא כל הבררה שלא מתקבלת לאף אוניברסיטה אחרת, או סטודנטים בעלי משפחה שחייבים לשלב עבודה עם לימודים ואין מה לעשות, מי שעובד בזמן לימודים, זה בא ע"ח איכות הלמידה.

evglev1

Well-known member
מנהל
אל תפגין בורות בלתי מנוצחת |אקדמאי|

לפני עידן ה-AI, הממ"נים היו קשים, אולם הבדיקה הייתה מאוד רכה וכנ"ל לגבי המבחנים, ממש בדיחה.
אין פלא כי פלח השוק שלומד שם, הוא כל הבררה שלא מתקבלת לאף אוניברסיטה אחרת, או סטודנטים בעלי משפחה שחייבים לשלב עבודה עם לימודים ואין מה לעשות, מי שעובד בזמן לימודים, זה בא ע"ח איכות הלמידה.
מי שמפגינה בורות זאת את

מ-10 האוניברסיטאות המוכרות על ידי המל"ג ללא שום היררכיה.
איך אפשר שלא יהיה היררכיה? יש דירוג אוניברסיטאות בעולם והם בכלל לא על הסקלה של האלף הראשונים לעומת שאר האוניברסיטאות שכן בסקלה.
הערה: גם בקישור שהבאת לא רשום המילים שהוספת ללא כל ידע, אין דבר כזה ללא היררכיה |אקדמאי|

evglev1

Well-known member
מנהל
האוניברסיטה הפתוחה היא כמו כל אוניברסיטה אחרת, רק שמאפשרת ללמוד רק מהבית וגם רוב הזמן מוקדש ללימודים מהבית ופחות הרצאות. אבל הכללים האקדמאים לא שונים. לא סתם אוניברסיטאות מאפשרות לעשות מסלול מעבר וללמוד שנה ראשונה באוניברסיטה הפתוחה ולהמשיך באוניברסיטה רגילה.

יש תוכנה לזהות ניסוח של AI, לזהות העתקה מ-AI, אבל אם הסטודנט מספיק חכם לשנות את הטקסטים מבחינת ניסוח והוסיף דברים משלו, רק אם התוכנה מאוד מתוכחמת היא תמצא את זה וגם לא תמיד אסור. יש אפילו מרצים שמחייבים להשתמש ב-AI בכתיבת העבודה ואז כמובן צריך להזהיר על כך.

כמו כן, לעומק דיבר על מבחני בית לא על סמינריונים או תזות שבהם ההקפדה על זכויות יוצרים היא חשובה במיוחד, מבחני בית זה בדרך כלל בקורסי מבוא ואת זה לטענת לעומק ה-AI עוזר לנסח היטב.

האוניברסיטה הפתוחה היא כמו כל אוניברסיטה אחרת, רק שמאפשרת ללמוד רק מהבית וגם רוב הזמן מוקדש ללימודים מהבית ופחות הרצאות. אבל הכללים האקדמאים לא שונים. לא סתם אוניברסיטאות מאפשרות לעשות מסלול מעבר וללמוד שנה ראשונה באוניברסיטה הפתוחה ולהמשיך באוניברסיטה רגילה.
ולידיעתך, בשביל שיוכר קורס מהפתוחה, צריך שציונו בקורס יהיה מעל 85 ושרוב הסיליבוס יחפוף.
תעשה לי טובה, אל תכתוב על נושאים שאין לך שמץ של מושג בהם.
יש תוכנה לזהות ניסוח של AI, לזהות העתקה מ-AI, אבל אם הסטודנט מספיק חכם לשנות את הטקסטים מבחינת ניסוח והוסיף דברים משלו, רק אם התוכנה מאוד מתוכחמת היא תמצא את זה וגם לא תמיד אסור. יש אפילו מרצים שמחייבים להשתמש ב-AI בכתיבת העבודה ואז כמובן צריך להזהיר על כך.
ואם ה-AI יכתוב לך משהו מוטעה, ישר יעלו עליך ואין ספק שיהיו כאלו שיצליחו לרמות, אולם גם יהיו כאלו שיתפסו ותאמין לי שוועדות המשמעת מלאים בכאלו שנתפסו.
כמו כן, לעומק דיבר על מבחני בית לא על סמינריונים או תזות שבהם ההקפדה על זכויות יוצרים היא חשובה במיוחד, מבחני בית זה בדרך כלל בקורסי מבוא ואת זה לטענת לעומק ה-AI עוזר לנסח היטב.
במקרה של AI, זה לא רק זכות יוצרים, אלא רצון המרצה לראות, איך השתמשו ב-AI.

למעלה