מי שמשתמש בai נהיה טיפש יותר

evglev1

Well-known member
מנהל
תלוי בשאלה.

אם שאלת למשל האם כדאי להשקיע במניה מסוימת זה כבר דורש חשיבה.
אז הוא נותן לך כיוונים למחשבה בדרך כלל הוא יכתוב כן או לא, אלא יסביר לך את כל הסיכויים והסיכונים ואתה תחליט לפי סדר העדיפויות שלך ואם בחרת לקרוא רק את המסקנה הסופית למטה ולא את כל הניתוח, זאת בעיה שלך.

אז הוא נותן לך כיוונים למחשבה בדרך כלל הוא יכתוב כן או לא, אלא יסביר לך את כל הסיכויים והסיכונים ואתה תחליט לפי סדר העדיפויות שלך ואם בחרת לקרוא רק את המסקנה הסופית למטה ולא את כל הניתוח, זאת בעיה שלך.
אז לא הבנת בכלל!

גם ההסברים שלו זה לא הסברים של חשיבה,זה רק נותן לך רקע מה לחפש ומה המסגרת.

ה ai טוב בהנת הפרטים הקטנים למשל כמה הרויחה חברה ברבעון מסוים לפי חישוב מסוים

ובתמונה הגדולה למשל מצב החברה כרגע בשוק.

אבל כל האמצע הרוס - את זה האדם צריך למלא.

evglev1

Well-known member
מנהל
זה יותר מזה,זה הוא חושב בשבילך.

אם אתה לא מתאמץ לחשוב ולהבין אז אתה נחלש ביכולת הזאת.
גם עכשיו אף אחד לא מנסה לזכור מספרי טלפונים, חוץ מאולי את הטלפון של עצמך במחשבה שיותר קל לתת המספר שלך מאשר להשאיל את הטלפון שלך למבקש המספר כדי שיתקשר לעצמו מהטלפון שלך וכך המספר ישמר אצלו וגם לא לומדים איך להגיע למקומות חדשים ומפקידים הכול בידי הוויס. ומכיוון שלא תלמיד ולא סטונדט לא יכול לכתוב מבחן עם ai עדיין יש צורך ללמוד ולחשוב, אלא אם ילכו לפי הרעיון ה"גאוני" שלך לבטל את חוק חינוך חובה.

marabo

Well-known member
גם עכשיו אף אחד לא מנסה לזכור מספרי טלפונים, חוץ מאולי את הטלפון של עצמך במחשבה שיותר קל לתת המספר שלך מאשר להשאיל את הטלפון שלך למבקש המספר כדי שיתקשר לעצמו מהטלפון שלך וכך המספר ישמר אצלו וגם לא לומדים איך להגיע למקומות חדשים ומפקידים הכול בידי הוויס. ומכיוון שלא תלמיד ולא סטונדט לא יכול לכתוב מבחן עם ai עדיין יש צורך ללמוד ולחשוב, אלא אם ילכו לפי הרעיון ה"גאוני" שלך לבטל את חוק חינוך חובה.
צר לי להגיד לך אבל עד כיתה ו או ז תלמיד מערכת החינוך השמאלנית חילונית נותנת לתלמיד כל מה שיצטרך בחייו לדעת, לאחר מכן היא סתם מעמיסה עליו דברים שרובם לא יזכור ולא יצטרך כל ימי חייו.

צר לי להגיד לך אבל עד כיתה ו או ז תלמיד מערכת החינוך השמאלנית חילונית נותנת לתלמיד כל מה שיצטרך בחייו לדעת, לאחר מכן היא סתם מעמיסה עליו דברים שרובם לא יזכור ולא יצטרך כל ימי חייו.
מצד שני זה נותן לך עומק אינטלקטואלי.

אבי בן 1231

Well-known member
בדיוק כפי שעכשיו, אתה לא זוכר אף מס' טלפון בע"פ או יודע להגיע למקום לא מוכר מבלי להיעזר בווייז.
אבל .................... כאשר אתה, חלילה, טועה בדרך בלילה מי מחלץ אותך ומוביל אותך בדרך הנכונה|תוהה|
וכאשר אינך מכיר את הדרך בחו"ל מי מכוון אותך ובשפה שלך|תוהה|
וכאשר אינך מכיר דרך מסויימת ואתה נעזר בוייז מספר פעמים ושם לב, אז ...... בפעם שניה או שלישית אינך זקוק לעזרה.
ומי מתריעה לך שיש מצלמת מהירות או משטרה לפניך או אולי שיש פקק ומוביל אותך בדרך עוקפת|תוהה|
זה מאוד נחמד לזכור דברים שליליים אך דברים חיוביים זה לא כ"כ נחמד|תוהה|
אני באופן כללי שונא אינטרנט, אתמול נזקקתי לשלוח מסמך לבית משפט בקרית גת, התישבתי ליד המחשב עם כוס קפה ובמשך זמן "ארוך מאוד", של כשלוש דקות שלחתי וקיבלתי אישור שהמסמך נבדק ונשלח בהצלחה, איפ מרגיז נורא, לא??
זאת במקום לנסוע לשם ולבזבז כסף על דלק, לבזבז זמן של כשלוש שעות והגרוע ביותר להתעצבן מהאנרכיה בכבישים!!
אז אני מעדיף לא לזכור מספרי טלפון אך לזכור ולדעת את השימוש בכל מיני טכנולוגיות חדשות ומרגיזות :-D

DANIAVNI

Well-known member
בדיוק כפי שעכשיו, אתה לא זוכר אף מס' טלפון בע"פ או יודע להגיע למקום לא מוכר מבלי להיעזר בווייז.
אני הייתי תמיד טיפש בכל מה שקשור בניווט בדרכים אחד שלא מוצא את הצפון .
בזכות האפליקציות חזרתי לתפקד .
גם יש לי כל מיני טריקים כדי להתמצא
למשל כיוון הליכה נדרש לעומת כיוון כלי הרכב שהביא אותי, שימוש במראי דרך במפת גוגל ועוד .

לעומק

Well-known member
אני הייתי תמיד טיפש בכל מה שקשור בניווט בדרכים אחד שלא מוצא את הצפון .
בזכות האפליקציות חזרתי לתפקד .
גם יש לי כל מיני טריקים כדי להתמצא
למשל כיוון הליכה נדרש לעומת כיוון כלי הרכב שהביא אותי, שימוש במראי דרך במפת גוגל ועוד .
אומרים שנהגי מוניות בלונדון ההיפוקמפוס שלהם גדול יותר כי הם זוכרים את הדרך בלי מפות.

וזה גם אזור שאחראי על יצירתיות

דיברגנט חדש

Well-known member

מזכיר את הטלפון ה"חכם"...
  1. מה שונה ממחשבון שמשתמשים בו במקום לעשות חישובים קלים בע"פ?
  2. מה שונה מלהיעזר בוייז במקום לנסוע עצמאית ולהכיר את הדרכים?
  3. מה שונה מחיוג עפ"י שם במקום עפ"י מספר שחייגנ בעבר?
יש צורך להמשיך? :)

1. מה שונה ממחשבון שמשתמשים בו במקום לעשות חישובים קלים בע"פ?
  2. מה שונה מלהיעזר בוייז במקום לנסוע עצמאית ולהכיר את הדרכים?
  3. מה שונה מחיוג עפ"י שם במקום עפ"י מספר שחייגנ בעבר?
יש צורך להמשיך? :)
בדברים שציינת זה פעולות טכניות,בעוד חשיבה זה פעולה מורכבת,ההסבר בסרטון.

למעלה