מי קובע???

mirisss

New member
מי קובע???../images/Emo4.gif

אהלן לכולם, מזמן לא שאלתי שאלה החלטתי לשתף את כולם במשהו שהיה היום, אז ככה הייתי אחה"צ בים (אגב חוף נווה ים שליד עתלית מאוד מאוד מומלץ)ישבנו כל החברות יחד אנחנו בעצם כבר נקראות "פרלמנט" מתכנסות לפעמים גם בערב על קפה,עוגה,בורקסים ועוד שטויות ומדברות ומדברות וצוחקות הרבה הרבה בלי בעלים בלי ילדים.. בחוף היינו כולנו יחד עם הילדים. התעורר פתאום ויכוח מי קובע את מין הילוד???????? אחת אמרה שהאישה, ואחת אמרה שהגבר, בקיצור התערבו על ארוחה במסעדה אמרתי לכולן אני "מהאום" אני יחפש באינטרנט ויומר מי צדקה. אבל........... אין לי סבלנות וזמן אז החלטתי להעזר בכם אני בטוחה שתעזרו לי חוץ מזה שזה נראה נושא דיי מעניין נכון??????????? מחכה לתשובה, מירי אמא של ימית, מירב, דנה וארי.ביי ותודה מראש.

כמו כל הדברים החשובים - הגבר

הגבר מביא איתו את הגנים המיניים שהם X ו Y. האישה מביאה את ה X. כך שאם הגבר מביא את ה X יוצאת עלמת חן ואם הוא מביא את ה Y יוצא גברבר שרירי. זה מה שאני זוכר משיעורי ביולוגיה.

אבל,אבל אופטימי.....

ה X וה Y לא מופרדים כשהגבר מביא אותם לאישה......לא???? אז אין הוא קובע אם זה יהיה דווקא ה Y שיקלט ולא ה X????? או שאני שואלת שאלה דבילית........ [הכל יכול היות כשלא יודעים...] השאלה היא בעצם-איך אפשר לדעת מה יקלט,מה קובע את הקליטה אם זה יהיה בן או בת- הגבר ????

אז ככה,יכול להיות שאני טועה אבל....

זה מה ששמעתי.... אם הבעל XXX ראשון -אז זה
ואם האישה XXX ראשונה - אז זה
...... ושוב זה מה שאומרים..... זה לא מניסיון אישי
......

../images/Emo45.gifאוקיי,מה שתגידו........

כמו שאמרתי,אני ממש לא יודעת.... אולי באמת אם יש מישהו שיודע להסביר מבחינה ביולוגית את התהליך,איך זה שהגבר קובע את מין הילוד זה יכול לעזור לכולם לדעת אחת ולתמיד......!!!!

עמית@

New member
הגבר קובע- ולהלן ההסבר

לאשה יש שני כרומוזי X לגבר יש כרומוזום X אחד וY אחד. הביצית והזרע שניהם התא היחידי בגוף שיש בו רק כרומוזום אחד (בכל תא אחר- 2 כרומוזומים) לתא הזרע הזכרי יש כרומוזום X או כרומוזום Y- לביצית יש תמיד כרומוזום X אם זרע עם כרומוזום X מפרה ביצית- התוצאה היא XX=נקבה אן זה תא זרע עם כרומוזום Y אזי התוצאה היא XY-זכר וזו התורה כולה (למעשה רק חלקה- קצה הקרחון
)

גם אני שמעתי על זה

יש עניין של סביבה חומצית או בסיסית כאשר כל סביבה משפעיה על מין הילוד לא זוכרת מה זה מה אבל יש דבר כזה

דנשי12

New member
אפרת

הזרעים עם ה- Y פחות עמידים ולכן בסביבה חומצית יש יותר סיכוי לזרעים עם ה-X ובסביבה בסיסית יש יותר סיכוי לזרעים עם ה-Y לשרוד.

מיכל @

New member
כולכם טועים!!!!

כן, גם לי זה הגיע כשוק (ובעיקר הפך את זה לבלתי אפשרי להאשים את הבעל שלא סידר לנו בן ובת
), אבל לא הגבר לבדו קובע את מין היילוד!!! מסתבר שמחקרים חדשים הראו שלגברת ביצית יש העדפות! (אישה או לא??) עדיין לא ברור איך איפה ולמה, אבל ייתכן מאוד שביצית מסויימת תאפשר רק לזרעים עם Y לחדור בעוד שביצית אחרת תאפשר רק לזרעים עם X לחדור. FYI

נכון, גם אני שמעתי את זה !

לא זוכרת איפה. אולי באיזו תוכנית בטלוויזיה. שיש מספר זרעונים מאושרים שמגיעים עד לביצית, ו"מתדפקים" על כרומה, והיא מחכה לה, בוחרת. ואז פתאום - היא נותנת לאחד מהם להכנס. איך היא בחרה דווקא אותו ? לא יודעים ! סיפרתי את זה לחבר שלי שיש לו 4 בנים, ואשתו מאשימה אותו בכך, והוא שמח מאוד ושאל אותי אם אני יכולה להביא לו תימוכין לכך, אבל לא היה לי בסוף כוח לחפש. אז אם מישהי מכירה מקור שיסביר את העיין - אני נורא אשמח ! (כולנו כאן עצלניות הא ?
)

מיכל! הם לא טועים. ההסבר של עמית

היה מאד ממצא.אלא, שזה לא מספיק , לגבר אין בעצם שום שליטה איזה כרומוזום יצליח במרוץ. לפי התאוריה של הגנקולוג שלי, שהיא מוכרת היום לכולם. תאי ה-Y מהירים יותר מתאי ה-X, אבל משך חייהם קצר יותר. לכן אם המגע בזמן הביוץ רוב הסכויים שיהיה בן . אבל ,אם המגע יום לפני הביוץ, תאי ה-Y נחלשים או מתים ותאי ה-X שורדים ומגיעים לביצית ואז תהיה בת. אני בכל אופן תכננתי כך את ההריון של אדיר (עם מדידת חום) והצלחתי.

מיכל @

New member
נכון בגדול, אבל...

בשנים האחרונות הולך ומסתבר שגם לביצית יש חלק בעניין הזה, ואם ביצית מסויימת החליטה שהיא בשום פנים ואופן לא תקבל זרע Y, היא תקבל זרע X אם יש, או שלא יהיה הריון באותו חודש.

מה שמסביר את הפספוסים,

כי עובדה שיש כאלה שניסו את כל השיטות ולא הצליחו לשלוט במין העובר. השיטה שרות ציינה באמת ידועה היום לכולם, ועדיין לא כולם מצליחים בה, כנראה בגלל מה שמיכל כתבה. אולי שילוב בין "שיטת רות" לבין השיטה של ה"דיאטה לבן, דיאטה לבת", שבה לפי מה שהאם אוכלת נקבע המין, יביא לתוצאות המיוחלות

זה לא מה שמסביר את הפספוסים

השיטות האלה הן רק מגדילות את ההסתברות, לא מבטיחות כלום. יש מן הסתם זרעונים "בנים" עם סיבולת ואורך רוח, וזרעוניות "בנות" ספרינטריות.

אם כך מלומדי -מה קורה בהריון תאומים

שני שקים נפרדים בן ובת
מבחינת החומציות ויחס הביצית לזרע. מה זה כל ביצית פרימדונה???

דנשי12

New member
בהריון תאומים

עם שני שקי הריון - לאמא יש 2 ביציות ולא אחת, ושתיהן מופרות. לכן אגב, הריון של תאומים לא זהים הוא תורשתי מצד האמא - הנטייה להבשלת 2 ביציות יכולה לעבור בתורשה.

../images/Emo66.gif../images/Emo163.gif מירי,סיכום לתשובות...

אחרי שהגבר הפקיד את כל ה YּX תפקידו תם בעצם והוא לא הקובע לגבי מין הילוד!!! ה Y שזה הזכרי-הוא זריז יותר אבל תוחלת חייו קצרה. ה X שזה הנקבה -הוא כבד יותר אבל תוחלת חייו ארוכה. בנוסף-יש את החומציות שב ה X שורד בה יותר . אם הביוץ בזמן הקבלה-אז זה יהיה בן אם הביוץ אחרי 24 שעות [פחות או יותר] מהקבלה אז זה יהיה בת. זאת אומרת - לביוץ יש כאן למעשה את התשובה למין...... מסקנה : בשביל לכוון לבן צריך למדוד חום ואז בשיא הביוץ רוב הסיכויים שה Y יקלט כי הוא זריז יותר וקליל יותר מה X..... וההפך הוא נכון לבת..... מקווה שהבנתי נכון,יש עוד דעות לכאן או לכאן אבל זה מה שהרוב אמר..... תודה שהעלת את הנושא כי למדתי דברים חדשים......

למעלה