מי קובע מהי היהדות?

מי קובע מהי היהדות?

מיקי שאלה בשרשור הקודם את השאלה המעניינת הבאה: "מי בעצם קובע מהי היהדות? מי קובע שהיהדות אינה סט של מצוות והלכות שאל לנו לשאול שאלות כמו "למה"? מי קובע שההגיון שלך ושלי (שאני מניחה שהוא זהה לאור הרקע החילוני) הוא הנכון וההסברים של אנשי הדת אינם מתקבלים על הדעת?" השאלה הזו מצויינת לטעמי, כי היא נוגעת במהות האמיתית של מה זה להיות יהודי. האם להיות יהודי, זה רק להיות אוסף של מצוות הלכות וטקסים? האם כל המשמעות שלנו זה ספר חוקים? או להיות יהודי מקושר לכוח בריאתי גדול ונפלא שהכל מתגמד וטפל מולו? כוח שאחראי לבריאת כל אשר על האדמה, כל בני האנוש, כאשר אנחנו היהודים מהותנו לאזן, לקרב לאהוב ולחבר בין כולם, באינטואיציה, באנרגיה הסגולה שניתנה לנו לשם כך (עם סגולה- אנרגיית הסגול) אז מהי מהותנו כיהודים? ספר חוקים או ניצוץ אלוהי? מה דעתכם?

לדעתי אף אחד לא קובע../images/Emo197.gif

ולו רק משום שיש כל כך הרבה זרמים שהיו שמחים לעשות זאת, כך שאי אפשר לדעת מי דובר הכי קרוב לאמת, ומי לא. כמובן שגם לו היתה דעה אחת, זה היה דורש ממני להמשיך ולחשוב באותה דרך, אבל נאמר שהיה.. יותר קל לבחור. איך אני נוהגת? נו, אני מכיר לא מעט מצוות, וממה שאני מכירה אני בוחרת לעצמי מה לקיים ומה לא, וגם אז, בלי קשר לעובדה שזו יהדות. למשל, הדלקת הנרות - מדליקה משום שזה חוצץ לי בין שבת לימי חול, משום שעכשיו זה זמן של חילופי אנרגיה מבחינתי, עכשיו זמן לעשות ולהתחבר לכל מיני דברים בניחותא. עכשיו שבת.... ולא בגלל שאיזה הלכה קבעה כך. אני לא מדליקה נרות לפי הזמנים הקבועים, אלא כשמרגיש לי. כלומר ביום שישי, כשאני כבר מרגישה את הצורך בנרות, כשקצת מחשיך, אז אני מדליקה גם אם "צריך" להדליק בשעה X. כששואלים אם אני יהודיה, אני עונה "מי השואל" ולמה הוא חושב (אם וכאשר) שהוא יהודי יותר ממני. כלומר, מבחינתי להיות יהודי זה משהו פנימי ואישי מאד. זה להיות מחובר לאלוהים בכל דקה ובכל נשימה. זה לאהוב את הכלל כמוני, וזה מה ששנוא עלי, לעולם לא אעשה לחבריי. זו התורה כולה מבחינתי, כל השאר זה סוגיות לבחירה - מתוך הבנה מוצקה של הדברים הנבחרים. הזכרת את האנרגיה הסגולה, שתפקידה לאזן. מכירה את סימן הניקוד "סגול"? גם הוא נקרא על שם האיזון. לאמור צד ימין, שמאל ואמצע.

בני33

New member
***אנרגית הריפוי היא כיום,,,בצבע סגול,,,

מה שבעבר היה ירוק. ראו לדוגמא ערך;צבעים בבתי חולים. או צבעים של רופאים בכירים או מנתחים.

למעלה