מי פה מכשירה את התנור לפסח ומשתמשת בו?

סנאית 12

New member
מי פה מכשירה את התנור לפסח ומשתמשת בו?

הבנתי שרוב הפוסקים מתירים שימוש בתנור אבל לא בתבניות של התנור ואפשר להשתמש ברשת אבל לכלול אותה בניקוי התנור. קשה בלי להשתמש בתנור בחג במיוחד אם מארחים,וצריך כמות גדולה ומגוונת של אוכל.
 

הרברונן

New member
אני...

את תבניות התנור אפשר להכשיר אבל עדיף לצפות שלא את התנור מנקים היטב כולל מסיר שומנים, מחממים על החום הגבוה של התנור כולל מעט חומר ניקוי למשך רבע שעה מרגע שהגיע למקסימום החום וזהו זה... פסח כשר ושמח וכל טוב, רונן
 

cial 1

New member
וכך שנים על גבי שנים עושים מכשירים

מנקים והוא נקי מכשירים עם מסיר שומנים ומחממים תנור רעק עד לחום הכי הכי גבוהה אין משהו אחר גם אם הוא חדש זו פעולה נחצה רק ללא המסיר שומנים כי הוא חדש או מחודש עכשיו לגבי האפיה כמו העזרה הגדולה של נייר אפיה חדש חדיש או מחודש הרי הוא בה עם כול חומרי הנקיון ואז יש לנו את נייר הכסף הכי מומלץ וגם לא מזיק יש קו תקן והכול בריא ובריאות לכולם מזה גם על השקית של החלב הפחידו אותנו הכול קשה והכול קל על פי השכל תמיד יש משהו? בכול הבדיקות על המסכן והא טוב אבל לא חיים כך שומרים ונזהים לא להפריז? בכול הדברים האלה וגם צריך לחיות מה לעשות לא נוכל ולא נשתה זה לגבי הדברים שאומרים מסוכן לבריאות ולך אדון הרב הרבה תודות על כול העזרה שלך בתבונה לך הרברונן יום טוב וישר כח
 
כך בדיוק אנחנו מנקים ומכשירים את התנור -

באמת עדיף להשתמש בפסח בתבניות ח"פ, למרות שיש לי סט לפסח של שלוש תבניות מקרמיקה לתנור שקיבלתי מתנה מדודה שלי. משנה לשנה רשימת הכלים שצריך לקנות לפסח מצטמצמת... השנה צריך לקנות מעט דברים.
 

DUKASIT

New member
סנאית אני לא חזקה בהלכות אבל כמו

ששורפים את התנור בין חלבי לבשרי, זה כן כולל את התבניות. נראה לי. בעלי פותח את כל הברגים ומפרק את הדלת מהמקום. אני מנקה עם מסיר שומנים כלשהו. אני גם משתמשת בשואב אבק לניקוי התנור (וגם למקרר). אחר"כ מחברים הכל חזרה ואני מפעילה על החום הכי גבוהה לשעה. ככה אני עושה אבל שוב אני לא ממש יודעת מה ההלכה אומרת.
 

סנאית 12

New member
לי יש תנור מהדרין אז אפעיל רק את הבשרי,כי

בחלבי אפיתי הרבה חמץ.
 

מאיוש י

New member
גם אני מכשירה את התנור

והרשת שלו .את התבניות אני רק מנקה ולא משתמשת בהן ,עוטפת אותן בשקית גדולה ושמה במחסן ואני משתמשת רק בתבניות חד פעמי בפסח ,או בתבניות שיש לי ששיכות רק לפסח.
 

סנאית 12

New member
תנור מהדרין זה תנור שהוא דו תאי ,תא חלבי ותא

בשרי ואין ביניהם מגע בזמן האפייה.
 
כללי הכשרת כלים לפסח שם כל כתוב

כללי הכשרת כלים לפסח "איך אני מכשירה את המיקרוגל?", "איך אני בודק חמץ באותו?" המדריך השלם לקראת הפסח. י´ ניסן ה´תשס"ג - הרב שי פירון הכשרת הכלים לפסח לפני פסח יש לנקות את כל הכלים מכל שאריות החמץ. נקיון זה כולל גם את הכלים בהם לא משתמשים בפסח. יש להקפיד ולנקות גם צעצועי ילדים בהם יש חשש לחמץ. צעצועים שקשה לנקותם יש להכניס לארון נעול למשך כל ימי החג. הכלל המרכזי בהכשרת כלים לפסח הוא: "כבולעו כן פולטו". כלומר: אופן ההכשרה יהיה דומה לאופן בו נבלע החמץ בכלי. דוגמא: כלי שמבשלים בו אורז, בשר וכו' - כיון שעיקר פעולת הבישול מתבצעת ע"יּ הרתחה, ובעזרת נוזלים, הרי שהכשרת הכלי תעשה על ידי הגעלה. לפיכך: חמץ שנתבשל בכלי ללא נוזלים יוכשר על ידי ליבון. דוגמא: רשת של מנגל וכו'. כיצד יש לנהוג בכלי בו מבשלים גם בעזרת נוזלים וגם בצליה (דוגמא: מחבת) למנהג הספרדים: הולכים אחרי רוב שימושו. אם בדרך כלל משתמשים בו לצורך בישול עם נוזלים, די בהגעלה. למנהג האשכנזים: גם אם השתמשו בכלי פעם אחת לצורך צליה - יש להכשירו על ידי ליבון. מהי הגעלה: טבילת כל הכלי במים רותחים בעת רתיחתם. מהו ליבון: ליבון קל - מניח על הכלי נייר ומחמם את הכלי באש עד שהנייר שעליו ישרף. ליבון קשה - חימום הכלי באש, עד שיצאו ניצוצות מהכלי. כלים שיש עליהם חלודה והכשרתם על ידי הגעלה - אי אפשר להגעיל. יש ללבן את הכלי במקום החלודה ורק אחר כך להגעילו. אין להשתמש בכלי עשרים וארבע שעות לפני הכשרתו. כלים שלהם ידיות מפלסטיק וכו' - יש לנקות היטב בעזרת מחט או קיסם מסביב לידיות הכלי. הכשרת הבית לפסח ארונות מטבח -נקיון יסודי עד כמה שאפשר. ואם לא משתמשים, אפשר גם לסגור ולסמוך על המכירה. שיש - יש לנקות את השיש היטב בכל הפינות והסדקים. יש לערות מים רותחים מכלי ראשון בעודם מבעבעים. )יש להיזהר מלעשות כן בקומקום חשמלי בשעה שעדין מחובר לחשמל. "ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי...") לאחר ההכשרה, ראוי לכסות את השיש לכל ימי החג. אבל לא חייבים. אפשר להספק בניקוי קל ובכיסוי ע"י נייר אלומיניום. לא צריך להשתגע!!! כיור - נקיון יסודי בעיקר במקום החיבור לשיש. עירוי מים רותחים כמו בשיש. יש נוהגים להניח דף מעץ או פלסטיק. לא חייבים. אפשר לסמוך על ההכשרה, כמו בשיש. מעמד ליבוש צלחות וסכו"ם - מים וסבון. כלים חשמליים: מקרר ומקפיא - יש לנקות באופן יסודי. יש הנוהגים לכסות בנייר. כיריים - יש לנקות היטב בחומרים חריפים כגון סנו תנורים וכו'. אחר הניקיון, יש ללבן בליבון קל את מסגרות המתכת (חצובות) עליהן עומדים הסירים מכל צדדיהן. ויש שנהגו לכסותן ברדיד אלומיניום. על המשטח יש לערות מים רותחים. יש נוהגים לכסות את מקום מעמד הסירים והמשטח ברדיד אלומיניום לכל ימי החג. תנור אפיה - אין להשתמש בתנור 24 שעות לפני ההכשרה. יש לנקות את פנים התנור היטב בחומרים חריפים המיועדים לכך. אחר כך יש להסיק את התנור למשך כשעה, בדרגת החום המירבית. למנהג האשכנזים: יש המסתייגים מהכשרת תנור לפסח. אין כל אפשרות להכשיר תבניות אפיה. מיקרוגל - לאחר נקיון יסודי מרתיחים במיקרוגל מים המעורבים בסבון בכלי כשר לפסח עד לדרגת החום המירבית. את המגש יש לנקות היטב ולהגעיל. טורבו גל - יש להכשיר כתנור וכמיקרוגל כאחד. מיקסר ובלנדר - יש לפתוח את בית המנוע ולנקותו היטב. כמו כן יש לנקות היטב את כל החלקים האחרים. לאחר מכן יש להגעיל במים רותחים את החלקים הבאים במגע עם אוכל. יש הנוהגים להימנע מלהשתמש במיקסר שנשתמשו בו בחמץ. פלטת שבת - לאחר נקיון יסודי יש לחמם למשך שעה. רצוי לכסותה בנייר אלומיניום. קומקום חשמלי ומיחם מים לשבת - לאחר נקיון יסודי, יש למלא במים עד הסוף ולהרתיח. את מכסה המיחם יש להגעיל. מדיח כלים - יש לנקות היטב מכל שאריות החמץ. אין להשתמש בו 24 שעות לפני ההכשרה. אח"כ, יש להפעילו בדרגת החום המירבית. את הרשתות יש להכשיר ע"יּ הגעלה או עירוי מים רותחים. כלי אוכל: סירים - סירי אלומיניום, נירוסטה וכו' מכשירם בהגעלה. את הידיות החיצוניות של הסיר, יש לנקות היטב. מחבתות - למנהג ספרדים - די בהגעלה. למנהג אשכנזים - יש ללבן. לפיכך אי אפשר להכשיר מחבת טפלון. סכו"ם, מצקות - כנ"ל. כלי פלסטיק - יש הנוהגים שלא להכשיר. הנזקק לכלים אלה יגעילם. (ויש מוסיפים שיעשה כן שלש פעמים) כלי זכוכית רגילה - מנהג הספרדים - די בשטיפה והדחה. מנהג אשכנזים - אם שמושם בצונן, יש להשרות ג' ימים. אם שמושם בחמץ חם, נהגו שלא להכשיר כלי זכוכית דורלקס, פיירקס, קורל, ארקופל, הרמוניה - מנהג ספרדים - הגעלה ברותחים. מנהג אשכנזים - הגעלה ג' פעמים. ואין להכשיר אם אופים בהם מאכלי חמץ. כלי חרס, פורצלן, חרסינה וכו' - אין אפשרות להכשירם. טרמוס - הגעלה. בקבוק לתינוקות - אם משתמשים בו בחמץ, ראוי להחליפו לפסח. מפת שולחן - די בכיבוס. רהיטים: שולחן אוכל עם פורמיקה - עירוי מים רותחים. שולחן אוכל ללא פורמיקה - ניקוי יסודי ומפה לכל משך ימי החג. כיסאות - די בניקיון יסודי. שאר הרהיטים בבית - אם באים במגע עם חמץ במשך ימות השנה(כגון: ספת הסלון וכו') יש לנקות ולהבריש היטב. רכב- יש להוציא את השטיחים ולנקות. אין צורך לפרק את האוטו....
 

DUKASIT

New member
../images/Emo35.gif יש לי שאלה

האם ליבון כלי אפשר לעשות בתנור ? למשל להכניס סיר או מחבת ולהפעיל על חום גבוה.
 

סנאית 12

New member
כן, בלרס ואני אגיד לך את האמת הוא בסדר עד

עכשיו אבל פתאום כשניקיתי עם חומר לתנורים בפנים ראיתי קילופים ואני מפחדת שהוא יהרס.ובאפייה העוגות בתא החלבי לא יוצאות משהו הן לא אפויות עד הסוף.אני מתגעגעת לתנור הישן שלי הוא היה מחברת teba .אבל ככה זה כשאין מספיק כסף.
 

רותי410

New member
לא נורא, העיקר הבריאות. עוד יגיע הזמן

שתוכלי לקנות את התנור שתרצי, בעזרת השם. אני לא מבינה כל כך גדולה בתנורים, אבל לא שמעתי על חברת TEBA.
 

סנאית 12

New member
התנור היה איתי כמעט 5 שנים עד שהשארתי אותו

אצל אבא שלי כי הייתי צריכה לעבור דירה ולקנות סוף סוף מהדרין,הוא שירת אותו מעולה.
 
גם התנור שלי של בלרס המהדרין

ואני מרוצה ממנו. יש לי אותו כבר עשר שנים. ואופה לי מצוין.
 
למעלה