פטפטנית1982
New member
מי מפחד מבמיה??? - מתכון פשוט ונהדר!
שלום חברים
פרסמתי לא מזמן בבלוג שלי פטפוטים על אוכל מתכון לבמיה נהדרת, ובא לי לשתף אתכם בכדי שגם אתם, כמוני, תפסיקו לפחד מהירק הזה.
ירק ששנים היה לו שם של בעל סוד שסבתות יודעות ומבינות היטב ותו לא.
אז לא יותר! לאחרונה ביקרתי בשוק וראיתי סלסלאות מלאו בבמיות ירקרקות והחלטתי - אני קונה! אזרתי אומץ ומתכון קל ונהדר יצא!
תמונות של כל התהליך בבלוג שלי פטפוטים על אוכל - לינק בסוף המתכון
תהנו
מיה - תבשיל במיה בעגבניות
1 ק"ג במיה
לרוטב:
קופסת שימורים רכז עגבניות
1 בצל גדול
6-7 שיני שום פרוסים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
1/4 כפית כמון
1 כף סוכר
כוס מי ברז
אפשרות - פלפלונים חריפים מיובשים או טריים (תלוי למה אתם מסוגלים)
מה עושים? מטפלים בבמיה על מנת שלא תצא רירית
יש כל מיני גרסאות לניקוי וטיפול, אני מציעה לכם את השיטה הכי נוחה (לי כמובן...)
מנקים בזהירות עם סכין קטנה וחדה את הבמיות. בשורש הבמיה יש גבעול ועליכם לקצוץ אותו (אבל לשמור טוב טוב על הבמיה שלא תפגע... לא להוריד את הראש אלא רק את הגבעול).
לאחר שסיימתם את כל הבמיות, נקו אותם טוב טוב במים זורמים והכניסו אותם לקערה עם מעט מיץ לימון.
לאחר כחצי שעה שטפו והעבירו למגבת נקייה, נגבו אותם עד כמה שאפשר עד שרוב הנוזלים יבלעו במגבת.
ישנם מביני עיניין שיעבירו את הבמיות עכשיו לתבנית ויעבירו לכמה שעות בשמש.
חשוב לציין ככל שהבמיה יבשה יותר בהכניסה למחבת הרי זה משובח - כך היא לא /תתפוצץ/ אלא תשמור על צורתה. אצל מביני העניין בתחום הבמיה זה כמו להכין אורז לבן 'אחד אחד' והמחבת תיחרך ... אז יידעתי אתכם, שזה חשוב לאנשים מסויימים (לי פחות).
מעבירים למחבת חמה לכמה דקות תוך בחישה מתמדת - החלק הרירי של הבמייה יצא ממנה והיא תהיה בשלה לבישולה (יצא חרוז!).
לרוטב
מחממים במחבת מעט שמן זית ומוסיפים בצל, שום ותבלינים (כמו שרוב המתכונים מתחילים...)
מוסיפים את רכז העגבניות והסוכר תוך כדי בחישה וכעבור כדקה גם את המים
מרתיחים מעט את הרוטב המתהווה וכאשר האחרון מגיע לביעבוע, מחלישים את האש ומוסיפים את הבמיה
כך מבשלים את הבמיה כשעה על האש, מידי פעם בוחשים ובודקים אם אין צורך להוסיף מעט מים (שלא יתייבש) או תבלינים שלא מודגשים מספיק.
כעבור שעה תבשיל הבמיה מוכן, האופן הקלאסי בו מגישים אותו הוא על אורז לבן
גיוונים - אפשר בהחלט לשלב את הבמיה ברוטב של קציצות ברוטב העגבניות (מתכון מעולה בבלוג שלי תחת - אוכל שילדים אוהבים) ויצא פיצוץ!
אל תפחדו - אפילו במיה אפשר להכין, ואפילו לא רע בכלל, על הפעם הראשונה!
שלכם, עדי קאופמן
פטפוטים על אוכל - בלוג בישול ואפייה
שלום חברים
פרסמתי לא מזמן בבלוג שלי פטפוטים על אוכל מתכון לבמיה נהדרת, ובא לי לשתף אתכם בכדי שגם אתם, כמוני, תפסיקו לפחד מהירק הזה.
ירק ששנים היה לו שם של בעל סוד שסבתות יודעות ומבינות היטב ותו לא.
אז לא יותר! לאחרונה ביקרתי בשוק וראיתי סלסלאות מלאו בבמיות ירקרקות והחלטתי - אני קונה! אזרתי אומץ ומתכון קל ונהדר יצא!
תמונות של כל התהליך בבלוג שלי פטפוטים על אוכל - לינק בסוף המתכון
תהנו
מיה - תבשיל במיה בעגבניות
1 ק"ג במיה
לרוטב:
קופסת שימורים רכז עגבניות
1 בצל גדול
6-7 שיני שום פרוסים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
1/4 כפית כמון
1 כף סוכר
כוס מי ברז
אפשרות - פלפלונים חריפים מיובשים או טריים (תלוי למה אתם מסוגלים)
מה עושים? מטפלים בבמיה על מנת שלא תצא רירית
יש כל מיני גרסאות לניקוי וטיפול, אני מציעה לכם את השיטה הכי נוחה (לי כמובן...)
מנקים בזהירות עם סכין קטנה וחדה את הבמיות. בשורש הבמיה יש גבעול ועליכם לקצוץ אותו (אבל לשמור טוב טוב על הבמיה שלא תפגע... לא להוריד את הראש אלא רק את הגבעול).
לאחר שסיימתם את כל הבמיות, נקו אותם טוב טוב במים זורמים והכניסו אותם לקערה עם מעט מיץ לימון.
לאחר כחצי שעה שטפו והעבירו למגבת נקייה, נגבו אותם עד כמה שאפשר עד שרוב הנוזלים יבלעו במגבת.
ישנם מביני עיניין שיעבירו את הבמיות עכשיו לתבנית ויעבירו לכמה שעות בשמש.
חשוב לציין ככל שהבמיה יבשה יותר בהכניסה למחבת הרי זה משובח - כך היא לא /תתפוצץ/ אלא תשמור על צורתה. אצל מביני העניין בתחום הבמיה זה כמו להכין אורז לבן 'אחד אחד' והמחבת תיחרך ... אז יידעתי אתכם, שזה חשוב לאנשים מסויימים (לי פחות).
מעבירים למחבת חמה לכמה דקות תוך בחישה מתמדת - החלק הרירי של הבמייה יצא ממנה והיא תהיה בשלה לבישולה (יצא חרוז!).
לרוטב
מחממים במחבת מעט שמן זית ומוסיפים בצל, שום ותבלינים (כמו שרוב המתכונים מתחילים...)
מוסיפים את רכז העגבניות והסוכר תוך כדי בחישה וכעבור כדקה גם את המים
מרתיחים מעט את הרוטב המתהווה וכאשר האחרון מגיע לביעבוע, מחלישים את האש ומוסיפים את הבמיה
כך מבשלים את הבמיה כשעה על האש, מידי פעם בוחשים ובודקים אם אין צורך להוסיף מעט מים (שלא יתייבש) או תבלינים שלא מודגשים מספיק.
כעבור שעה תבשיל הבמיה מוכן, האופן הקלאסי בו מגישים אותו הוא על אורז לבן
גיוונים - אפשר בהחלט לשלב את הבמיה ברוטב של קציצות ברוטב העגבניות (מתכון מעולה בבלוג שלי תחת - אוכל שילדים אוהבים) ויצא פיצוץ!
אל תפחדו - אפילו במיה אפשר להכין, ואפילו לא רע בכלל, על הפעם הראשונה!
שלכם, עדי קאופמן
פטפוטים על אוכל - בלוג בישול ואפייה