מי מכיר? תרכיז "עשבים" איטלקי

גלאוקון

New member
מי מכיר? תרכיז "עשבים" איטלקי

בוקר טוב לפורום הכי טעים ברשת (ומחוצה לה), לפני מספר שנים, כשיצא לי להתארח בביתה של אשה איטלקיה, היא מזגה לנו משקה קר ומרענן, עם ארומה נפלאה של צמחי תבלין (מרווה וכו' - כאלה שבדרך כלל שמים בתה). למטב זכרוני, היא אמרה שהיא מכינה מצמחי הגינה מעין תרכיז סוכר, שמשמש אותה לכל מיני דברים, ביניהם מה ששתינו. רגע לפני שהקיץ מגיע וכשהגינה מלאה בכל טוב שאיש לא יכול להשתלט עליו (מרווה, לואיזה ולבנדר), מתחשק לנו לשזר את הטעם האיטלקי הזה. מישהו יודע איך מכינים תרכיז שכזה? האם הצמחים המוזכרים מתאימים? האם ניתן לערבב ביניהם או שרצוי להכין תרכיז נפרד לכל סוג? כיצד משתמשים בזה לאחר מכן ובאיזו צורה? האם יש המלצות אחרות להכנות משקאות מתבלינים אלו (אולי תה קר משודרג?). יום נפלא לכולם!
 

גלאוקון

New member
אולי זה היה מוקדם מדי בבוקר...

בכל זאת שבת... אז מה אומרים/ות? יודעים על מה אנחנו מדברים? (או שלמישהו יש רעיונות אחרים לשימוש בלבנדר, מרווה, לואיזה ונענע לרוב?) שבוע מצוין!
 
למעלה