מי מכיר עוגת קיפוד?

שרון123

New member
מי מכיר עוגת קיפוד?

קיבלתי ליומולדת עוגה קנויה ממאפיה - מדהימה!!! אני אנסה לתאר, ואשמח אם למישהו יהיה מתכון מדויק. העוגה בצורת חצי כדור שכבה תחתונה עוגת שוקולד רכה ונימוחה מעליה שכבת מוס בהירה, ניראה שזה שזה מוס נוגט מעליה שכבת אגוזים קצוצים מעליה שכבת מוס שוקולד משובח מעל לכל ציפוי שוקולד, כניראה גנאש, ועליו שפיצים שפיצים של אותו קרם שוקולד, בצורת פירמידות גבוהות. פשוט טעים טעים טעים. כל כך בא לי להכין כזאת...
 

limim

New member
אולי זו? מתכון: עוגת קיפוד

מתכון: עוגת קיפוד רכיבים: 10 ביצים מופרדות 100 גר' אבקת סוכר 100 גר' קמח 1 כפית חמאה לשימון תבנית סירופ: 250 מ"ל מים 125 מ"ל סוכר 60 מ"ל רום מלית: 250 מ"ל מים 100 גר' סוכר 100 גר' שוקולד צ'יפס מריר 3 כפות רום ציפוי: 50 גר' שוקולד מריר 2 כפיות חמאה 175 גר' אבקת סוכר 4 כפות מיים חמים קוצים: 120 גר' שקדים מולבנים אופן הכנה: עוגה: לחמם תנור ל-180 מעלות. לכסות תבנית 38X26 ס"מ בנייר כסף, ולמרוח בחמאה. לערבב חלמונים ואבקת סוכר בקערה. להקציף עד שהתערובת מקבלת צבע לבן, במהירות בינונית. להוריד למהירות איטית. להוסיף את הקמח בשלוש נגלות, ולערבב כל פעם עד שכל הקמח בלתי נראה לעין. להקציף חלבונים לקצף קשה, ובזהירות לקפל לתוך הבלילה. לשפוך על התבנית, וליישר. לאפות 20-30 דק' עד שקיסם יוצא יבש. כשמוכן, להוריד עם נייר האלומיניום ולקרר על רשת. בזמן שהעוגה בתנור, להכין את הסירופ: בסיר קטן לערבב מים וסוכר. בחום נמוך להביא לרתיחה תוך בחישה מתמדת. לכבות, לקרר, ולהוסיף את הרום. דוגמא: על נייר קרטון לצייר שתי צורות אובליות (ביצתיות). האחת גדולה יותר באורך 23 ס"מ ורוחב 18 ס"מ. השניה באותה צורה, וקטנה ב-1.5 ס"מ מכל כיוון מהשניה. לחתוך לפי הצורות. מלית: בסיר קטן לערבב מים וסוכר. להרתיח על אש קטנה במשך כ-10 דק', תוך ערבוב מדי פעם. לכבות, ולקרר מעט. כאשר התערובת חמימה, להכניס שוקולד ולערבב עד שהוא מתמוסס. בסוף להוסיף רום, לערבב, ולהניח בצד. בניה: להניח את העוגה הקרה על משטח ישר. בזהירות להפריד את נייר האלומיניום, אך לא להוריד אותו. להניח את ביצי הנייר על העוגה, ולחתוך אותה לפי הצורות. להוריד את "מה שנשאר". את העיגול הקטן להפוך עם הנייר, כך שהקרטום מהווה בסיס (כך קל להזיז את העוגה). להרטיב מעט את העיגול התחתון (בסיס) בעזרת בערך 125 מ"ל מהסירופ. את שאריות העוגה (הכל מלבד העיגולים) לפורר בקערה. להוסיף את המלית ולערבב עד שהצבע והמרקם אחידים. אם הממרח יבש מדי, אפשר להוסיף לו מעט מהסירופ. להניח את המלית המעורבבת על הבסיס. ליצור חצי ביצה, ולהשאיר 2.5 ס"מ מהשוליים של הבסיס נקיים. לכסות את המלית בעיגול השני, הגדול יותר. להרטיב את החלק העליון בשארית הסירופ. להניח ניילון נצמד על העוגה, ולעצב בעזרת הידים את גוף הקיפוד: קצה אחת צר יותר, עם זוית (האף), הצד השני עגול. להניח על צלחת שטוחה, ולקרר 30-45 דק'. קוצים: להניח את השקדים על תבנית עם נייר אפיה, ולאפות 5-8 דק' בחום של 180 מעלות, לצבע שחום. לקרר. לשים בצד שלושה שקדים גדולים יותר לעיניים ואף. ציפוי: לשבור שוקולד לחתיכות קטנות. לשים עם חמאה ולהמיס מעל אדים. לערבב לקרם אחיד. לשים אבקת סוכר, מיים חמים ואת השוקולד המומס בקערה. לערבב עד שנהיה חלק ומעובה מעט. להוציא את העוגה מהמקרר, ולהניח על רשת. לשפוך את הציפוי על העוגה, ולתת לו לטפטף. לתקוע קוצים בשוקולד, כמה דק' אחרי שמצפים (שיתקשה מעט, אבל לא לחלוטין). לקרר. הערות: מקור המתכון: לא ידוע הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שרון58

New member
אם זו העוגה מדה לה פה, אז היא באמת

מדהימה!!!!!!!!!! זו העוגה היחידה שאני מסכימה שיקנו ולא יתנו לי לאפות. אשמח אם מישהו יגיע למתכון כמו העוגה הזו.
 

שרון123

New member
אני חושבת שכן

אמנם זרקנו את הקופסה כבר בעבודה, אבל נידמה לי שזה היה השם. מצחיק שכתבת את מה שכתבת, כי גם אני, לאור הכירותי עם הנפשות הפועלות בעבודה, אמרתי להן שאני אכין עוגה כי לא בא לי לאכול עוגה קנויה ביומולדת שלי
. הן הבטיחו שכדאי לי לסמוך עליהן, ואכן נאלצתי להתנצל בפניהן כמה פעמים אחרי שטעמתי מהעוגה
אה ואינפורמציה נוספת - העוגה מותרת לחולי צליאק, כלומר ללא קמח בכלל. מישהו???
 

שרון123

New member
ואם כבר אני כאן

רוצה להודות לפירגה (איך לא), על המתכון לעוגות השמרים הרטובות המצוינות. הכנתי ביום שישי ונהניתי מכל ביס. בפעם הבא נתפרע עם המילויים. הצעות ייתקבלו בברכה
וגם המון תודה לג'אקומו - קיבלתי בשבוע שעבר מכונת פסטה במתנה, והיום הכנתי מהאתר שלך פאטוצ'יני, ורוטב לפאטוצ'יני. שניהם יצאו מעולה!!! כל המשפחה נהנתה
. מה שכן, לקח לי די הרבה זמן כל הסיפור(בערך שעתיים לכמות של 250 גר' קמח), זה מתקצר עם הזמן? בפעם הבאה אנסה רביולי
המכונה שקיבלתי פשוטה ואין אפשרות להחליף לראש מיוחד לרביולי, אז שוב, כל הצעה, מתכון או עיצה להכנת רביולי עם מכונת פסטה פשוטה, ייתקבלו בשימחה רבה
 
למעלה