את התמונה הזאת הוצאתי מאלבום ישן מאחורי התמונה כתוב: " ע"י הטחנות (מילה לא ברורה) חיפה ניסן תרצ"א. לי נראה שהתמונה בכלל מתל-אביב ר"ח הרכבת תחנת בית המכס מאחורה רואים את בניין טחנת הקמח פלסטינה.
את התמונה הזאת הוצאתי מאלבום ישן מאחורי התמונה כתוב: " ע"י הטחנות (מילה לא ברורה) חיפה ניסן תרצ"א. לי נראה שהתמונה בכלל מתל-אביב ר"ח הרכבת תחנת בית המכס מאחורה רואים את בניין טחנת הקמח פלסטינה.
טחנות הקמח בחיפה
'הטחנות הגדולות', כמו שהמקום מכונה כיום, נמצאות בסמוך למוזיאון הרכבת בחיפה, ליד גשר 'חירם' החדש, וכמו שניתן לראות בתמונה, בעבר היתה שלוחה אל תוך המתחם. בתמונה נראה ברקע קרון 12 טון תקני מתכת של רכבת המנדט (PR) שעומד בתוך השלוחה (להטענת שקי קמח או לפריקת שקי תבואה? ואולי שניהם?)
הפס הלבן מאפיין את רוב האוטובוסים
של החברות היהודיות של אותה תקופה.הסמל מזכיר במבנהו את הסמל של חברת "הר הכרמל ואחוזה" אבל בלתי ניתן לזיהוי ודאי. אשמח לראות עוד תמונות מתקופה זו. תודה.