מי מחליט איזה מחברות לקנות להם בחט"ב ותיכון?

• פותח הנושא Jen74
  • פורסם בתאריך

Jen74

New member
מי מחליט איזה מחברות לקנות להם בחט"ב ותיכון?

מסיבות שונות נאלצתי לדחות את קניית ציוד בית הספר (ספרי לימוד עוד לא קניתי - אין כסף) ורכשתי אתמול לכל הארבע כלי כתיבה, קלסרים, מחברות וכל הציוד הדרוש. בצהריים לקחתי את האמצעית (כיתה ט') לבדוק את השטח, לבחון בעין מה המגוון והמחירים בחנות ולקבל אישור שאפשר לשלם בצ'ק דחוי). אמרתי שנחזור יותר מאוחר עם כל הילדות שכל אחת תבחר לעצמה מה שרוצה. בערב חזרתי עם הגדולה (כיתה י"א) והאמצעית החליטה שלא באה כי קבעה עם חברה. הבטחתי לקנות לה מה שצריך והסכימה שאת הצבעים והדוגמאות אבחר לפי מה שאחותה לוקחת. הקטנה (כיתה ה') נשארה אצל אמא שלי, ממילא אני בוחרת לה. כשחזרה האמצעית הביתה שאלה אם קניתי לה דברים או משהו, אז אמרתי לה "או משהו". מסתבר שבבלגן של הקנייה, למרות שהייתה לי רשימה ושבדקתי כמה פעמים שלא חסר כלום, שכחתי לקנות לה מחברות. חזרתי לחנות לקחת עוד שתי מחברות שורה אבל בסופו של דבר יצא שלא קניתי לה מחברת חשבון. העניין הוא שבחטיבה ובתיכון הודיעו לתלמידים שאין מחברות קטנות וצריך לקנות מחברות ספירלה A4 לכל המקצועות. יש לי בבית מחברות חשבון קטנות, רגילות ויש דפדפות A4 חשבון שאפשר לשים בתיקיה במקום מחברת ספירלה גדולה. פה התחילה הדרמה הגדולה, כשהבת האמצעית התחילה לבכות, להתרגז, להאשים - טרגדיה ממש. כעבור כשעתיים-שלוש הסכימה לקחת את הדפדפת חשבון וקלסר והכינה לעצמה קלסר מתמטיקה במקום מחברת ספירלה גדולה. כל זמן שנמשכה הדרמה היא טענה שאסור להם מחברת קטנה ושקלסר זה לא נוח וצריך רק ספירלה ושתהיה גדולה. אני לא מבינה. גם בחט"ב ובתיכון אומרים להם איזה מחברות מותר ואסור? ביסודי ובעיקר בכיתות הנמוכות אומרים להם איזה מחברת, כמה דפים, כמה שורות ואיזה צבע עטיפה. בכיתה ג' כבר מפסיקים להחליט לתלמידים על צבע העטיפה אבל עדיין מגבילים את סוגי המחברות, קלסרים ותיקיות. הקטנה בכיתה ה' ועדיין יש מגבלות שונות ומשונות. אבל בחטיבה???

ButtercupA

New member
זה משהו מעצבן לאללה

זה שלא מאפשרים בחירה חופשית. חוץ מקלסרים אם צריך, אין סיבה להחליט על מחברות. השנה קנינו מחברות רגילות, היה זול, ונראה לי שנתקע איתן, כי לא נגמור אותן בשנתיים ובחטיבה הכל פוליו.

Jen74

New member
אני מנסה לחשוב ביני לבין עצמי

אם זאת באמת דרישה שנאמרה להם בבית הספר או שהבת שלי החליטה לשחק לי על המצפון וזאת היא שרוצה דווקא מחברת גדולה? הסבירה שבשיעורי מתמטיקה כותבים המון על הלוח ואין לה מקום גם במחברת גדולה לכתוב בדף אחד מה שכותבים על הלוח בכל פעם. מסתבר שהמורה משנה שעברה, במידה וזאת אותה מורה גם השנה, כותבת ולא ממש מחכה שיסיימו להעתיק ואז מוחקת וממשיכה לכתוב. אז הילדה רוצה מחברת גדולה. אני חושבת שזה לא דרישה מבית הספר כפי שאמרה אלא רצון של הילדה. העניין הוא שלפחות עד ליום ראשון לא אוכל לקנות לה ואם בינתיים כבר יש לה קלסר אז בשביל מה לקנות גם מחברת?

מחשבות

New member
אני באמת לא מבין למה השכל הישר לא קובע

בעניינים אלה, אלא רק השכל המעוות של המורים. הוא תמיד מעוות.

פלגיה

New member
אני לא אוהבת שלא מאפשרים בחירה

בסה"כ בני 14 ומעלה כבר יכולים לדעת מה מתאים להם ומה לא, והרי הכל עניין של החלטה וטעם אישיים. אני מבינה למה במתמטיקה יש המלצה על מחברות גדולות, כי מדובר על תרגילים ארוכים, ויש יתרון לכך שרוב התרגיל פרוש על דף אחד, אבל לא הייתי מאלצת אף אחד לבחור במה שלא מתאים לו.

ButtercupA

New member
נקודת זכות גדולה למורה של הצעיר

(כיתה ה) אמרה להם שבמקום חברות בודדות, אפשר להכין קלסר חוצצים שבו כל הנושאים. בזמנו, התעקשתי שזה מה שיהיה לגדול, כי הוא כל הזמן שכח מחברות וככה הכל היה מסודר. בסוף השבוע מעבירים את החומר לקלסר בבית ומשאירים רק שיעור אחד. אם יש רק שיעור אחד בשבוע, אפשר להעביר רק פעם בשבועיים. כמובן שאז הייתי צריכה להלחם עבור זה. הצעיר לא רוצה, כי עבורו זה לא נוח.

נומלה

New member
נתת לי רעיון

כמו שעשיתי באוניברסיטה. בלוק כתיבה. כל שיעור כותבים נושא ותאריך והולכים עם בלוק אחד!!!!. בבית פעם ב.. מסדרים לפי נושאים. אני אציע את זה לנער.

ButtercupA

New member
זה הכי נוח בעיני

ההבדל הוא רק שבתיכון צריך להביא שיעורי בית, ולכן צריך להיות קלסר ובו המקצועות.

Jen74

New member
גם אצלנו השנה יש בכיתה ה' קלסר כזה לחשבון

היום היה השיעור הראשון. שלחתי אותה עם הקלסר כשהחוצצים והניילונים בתוכו והיא חזרה עם חוצצים ממיינים לפי נושאים שונים ויש חוצץ בסוף הקלסר למבחנים, מה שהיה לי חסר מאוד בשנה שעברה.

מחשבות

New member
הסיפור הזה מקומם אותי כל יום מחדש.

לא מבין למה צריך מחברות ספירלה מהודרות וכבדות, שלא לומר יקרות. זה מכביד על התיק, מהווה סמל מעמד ותמיד צריך איזה קשקוש כאילו נערות עוד צריכות קישוט כאילו הן ילדות ביסודי. צריך לאסור את זה ע"י המורות ולומר שתמיד צריך להביא את המחברת הקלה והקטנה ביותר.

מחשבות

New member
A4, אבל הבכורה לא רוצה כי זה

לא מקובל ולא מכובד. צריך קצת להעמיד אותה במקום.

ButtercupA

New member
עכשיו ראיתי../images/Emo13.gif

אלה מחברות ממש יפות, עם עטיפת פלסטיק צבעונית.

3תיתי

New member
לא כבדות. ולא עם פלסטיק

עלתה לי מחברת כזו 5' שקלים. 40 דף פוליו. ממש נחמדה! אני שונאת מחברות ספירלה. הן תופסות הרבה מקום, שוקלות הרבה, תולשים מהם דפים בלי הכרה והן מתחרבצ'ות נורא. באופן כללי, אני ממש בעד מחברות קטנות ופשוטות. גם תרגיל ארוך, אפשר לכתוב במחברת רגילה.

מחשבות

New member
אז זהו, שאלה עם הספירלה והציפוי

הפלסטי מחזיקות יפה ואלה בלי הספירלה ובלי הצפוי נהרסות לגמרי.

3תיתי

New member
למה? יש עטיפות מוכנות, כמו של חוברות.

כמו של מחברות קטנות. לא מבינה מה הבעיה. עטיפות שקופות כאלה.

למעלה