מי לדעתכם משקר? אינטר או הלוי?

רוב הזמן נח

Well-known member
שלושה רמטכלים סרבו לקדם את וינטר. די בזה כדי שהאיש יעורר חוסר אמון. אתה מעורר גיחוך כשאתה מכריז שרוב הציבור "יודע" שהרצי משקר. לכל היותר רוב הציבור "מאמין". אבל זה לא רוב, ואין שמץ של סיבה לפקפק ביושרו של הרצי. אתה מדבריו על שקריו "כאן". איזה שקרים? הוא לא התכחש לכשלון. הוא לא המציא שום תרוצים, הוא לא נתן שום "הסברים", אז מה הוא שיקר?
07.10 זה פשלה של לפחות 3 רמטכלים שידעו הכול מלבד איך לנהל צבא. וכנראה גם קודמו על סמך פוליטיקה ולא יכולת.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא צריך לנחש. מעולם לא הושמעה הקלטה מלשכת הרמטכל. זה תקדים מסוכן. וינטר לא שווה את זה.
אם זה נעשה בהסכמת כל הנוכחים בשיחה אין בה שום "תקדים מסוכן". הלא עצם העובדה שיש הקלטה כבר נחשפה. אם היה פה דבר מה "מסוכן" כלשהו, זה היה זה. ההבנה שכל שיחה בלשכת הרמטכ"ל מוקלטת קטגורית. מכאן ואילך אין עוד שום דבר מסוכן בפרסומה. אלא אם כן אחד הצדדים מתנגד נחרצות כמובן. אבל אז עלול מי שקצת מתפלא לתהות למה ומדוע אותו אחד מסרב (ואולי "התקדים המסוכן" הוא דווקא בכך שלציבור יתגלה מי שיקר לו?).

Harrington

Well-known member
מנהל
מי לדעתכם משקר? אינטר או הלוי?
או דובר צה"ל?
אין כמובן, לפי שעה בכל אופן, כל דרך לדעת. אם וכאשר תתפרסם הקלטה מלאה, לא ערוכה וכו', נוכל לדעת. עד אז כל מי שייטען שהוא יודע, אינו דובר אמת כמובן.

המשמעות בפשטות היא ש100% מהתגובות ולא משנה מה הן תהיינה, יהיו מבוססות עמדה פוליטית מוקדמת ולא עניינית (מעיון מרופרף בתגובות לפני כתיבת תגובתי זו, זה החל כבר על ההתחלה, כצפוי :)).

חוכא

Member
הידיעה שוינטר היה מחט גבעתי והוביל חיילים גם במגלן, מזעזעת. תדע כל אם עבריה ואב עברי שחיי ילדיהם היו מונחים בידיו של מפקד משיחי מטורלל צמא מלחמה.

marabo

Well-known member
הידיעה שוינטר היה מחט גבעתי והוביל חיילים גם במגלן, מזעזעת. תדע כל אם עבריה ואב עברי שחיי ילדיהם היו מונחים בידיו של מפקד משיחי מטורלל צמא מלחמה.
זו ידיעה מעולה לאם עבריה.
אם חיי בנה היו מונחים בידיו של חלאה קפלניסטית שונאת יהדות היהודים היא הייתה צריכה לדאוג.

Harrington

Well-known member
מנהל
אשרינו שזכינו. כן ירבו מפקדים כמותו בצה"ל ובישראל בכלל.
על אף שלא ניתן לדעת כיצד היה מוביל ועל אף שאנחנו יודעים מנסיון שלהיות חייל טוב לא אומר שאתה גם מקבל החלטות טוב, אבל עד שיוכח אחרת אני לפחות מקווה שנזכה לראות האיש הזה בהנהגת המדינה.

1ספי11

Well-known member
לדעתך הצבא יכול להשיג הישגים עם מפקד פאציפיסט?
שאלה מטופשת ברמות גבוהות.
מפקד פצפיסט זה אוקסימורון מהסוג הבכיר.
אשרינו שזכינו. כן ירבו מפקדים כמותו בצה"ל ובישראל בכלל.
על אף שלא ניתן לדעת כיצד היה מוביל ועל אף שאנחנו יודעים מנסיון שלהיות חייל טוב לא אומר שאתה גם מקבל החלטות טוב, אבל עד שיוכח אחרת אני לפחות מקווה שנזכה לראות האיש הזה בהנהגת המדינה.
מה בדיוק הכלים שלך לקבוע משהו בקשר לאיכותו של קצין חוץ מיחסי הציבור שאותו קצין עושה לעצמו.

Harrington

Well-known member
מנהל
שאלה מטופשת ברמות גבוהות.
מפקד פצפיסט זה אוקסימורון מהסוג הבכיר.

מה בדיוק הכלים שלך לקבוע משהו בקשר לאיכותו של קצין חוץ מיחסי הציבור שאותו קצין עושה לעצמו.
אני לא אתה. ברוה המקרים זה יכלול פקיחת עיניים, בחינה אובייקטיבית ושאר דברים שמספיק בהם.

1ספי11

Well-known member
אני לא אתה. ברוה המקרים זה יכלול פקיחת עיניים, בחינה אובייקטיבית ושאר דברים שמספיק בהם.
קשקוש ירוק ,
אין לך כלים לדעת מהו מפקד טוב יותר מאחרים גם בהנחה שקיימת אובייקטיביות שאתה משוויץ בה.
אני מניח שלא ישבת במטכ"ל ולא נחשפת לחוות דעת אובייקטיביות על כל הקצינים הכירים בצבא.

Harrington

Well-known member
מנהל
קשקוש ירוק
שאלת, עניתי. היה צפוי מראש שלא תוכל להתמודד עם המענה אבל זה כבר עניין שבין אוזניך. לא לוקח על כך אחריות.
אין לך כלים לדעת מהו מפקד טוב יותר מאחרים גם בהנחה שקיימת אובייקטיביות שאתה משוויץ בה.
אני מניח שלא ישבת במטכ"ל ולא נחשפת לחוות דעת אובייקטיביות על כל הקצינים הכירים בצבא.
תניח מה שמתחשק לך. את תשובתי קראת כבר למעלה.

אגב רק נזכיר לפני מיצוי שעל-פי חוקי הפורום ופורמט האתר, שמורה לך הזכות להתייחס ולהגיב עניינית לסוגיה. כך למשל, סתם דוגמה להמחשה, מותר לך לטעון נגד הסברה שהעליתי על איכויותיו של וינטר כמפקד בצבא. כמובן וכידוע שגם הגישה השניה לגאלית ואפשרית. כלומר אתה יכול במקום ההתייחסות העניינית וכניסה לדיון ענייני ר"ל, להעדיף את תקיפתי כמעלה הסבירה ולפרוץ בדיון מה כן או לא עשיתי או היכן כן או לא ישבתי. אבל זה לא שנאסר עליך להתייחס עניינית, אתה יודע, פשוט לגופו של עניין, למהותו של דיון.

רק תזכורת, שכן מעיון ברוב המוחלט של תגובותיך בחודשים האחרונים ויותר עולה שמשום מה נדמה לך שהדבר אסור עליך ולא כך הוא.

עד שתממש את זכותך זו, כמובן שמיצינו.
שבת שלום.

למעלה