מי יודע מה עושים עם שעועית צהובה?

מי יודע מה עושים עם שעועית צהובה?

שלום בעלי חזר מהקניות ואיתו שקית מלאה שעועית צהובה טריה ויפה(צבע משגע) ואני לא כל כך יודעת מה עושים עם זה מי מוכן לעזור?תודה.

adigreen

New member
שעועית צהובה.

רוחצים אותה כשהיא שלמה ומניחים במסננת או על מגבת לייבוש. קוצצים קצוות וחותכים לחתיכות כל תרמיל ל3 חלקים או לפי הגודל שאוהבים. מזהיבים בצל קצוץ גס מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה מתוקה ומלח מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מכניסים השעועית ומכסים במכסה מביאים לרתיחה נוספת ומבשלים על אש נמוכה 1/2 שעה. טוב לאכול חם, פושר ואפילו קר בתיאבון אלעד

גם אני עושה כך רק עם עגבניות קצוצות

אפשרות נוספת לאחר הניקוי לבשל במי מלח לסנן ולפזר ביצה קשה מעוכה ולשפוך חמאה/מרגרינה מומסת או לקלות פירורי לחם בחמאה/ מרגרינה מומסת ולפזר מעל כך עשתה אמא שלי שוש

kisses

New member
שאלה כמה רסק עגבניות צריך להוסיף

והאם אפשר לעשות את אותו הדבר עם שעועית ירוקה

adigreen

New member
כן כמובן. ורסק לפי הטעם והסמיכות

יש רסק שנקרא 22 (מעלות בומה) זו הגדרת הסמיכות אני נוהג לקנות את הרסק הסמיך יותר 28. אני קונה קופסאות גדולות, פותח ומשתמש לפי הצורך. למניעת הופעת עובש אפשר למזוג מעט שמן על השכבה העליונה או לכסות במכסה ולשים במקרר. לכמות שעועית של 1 ק"ג אני מניח שאפשר להשתמש ב 3 כפות תרכיז ולדלל אותם במים. אח"כ לפי הטעם וסוג הרסק אפשר להגדיל או להקטין את הכמות. אני נוהג לשים גם 1/2 כפית סוכר לשבירת החמיצות של הרסק. באשר לשעועית ירוקה בודאי שהמתכון מתאים ואפילו טעים יותר שבת שלום. אלעד

שעועית צהובה בחמאת מרווה

800 גרם שעועית צהובה , שטופה ונקייה מקצוות 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 3 שיני שום קצוצות דק 8 עלי מרווה 2 לימונים סחוטים מלח ופלפל גרוס טרי מחממים בסיר מים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את השעועית ומבשלים עד לרתיחה נוספת או עד שהשעועית מתרככת אך נשארת קצת קשה (בדרגת אל-דנטה). מסננים ומעבירים לקערת מי קרח. כשהשעועית קרה מסננים מהמים ומאחסנים במקרר עד סמוך להגשה. 2. לפני ההגשה ממסים את החמאה בסיר או במחבת עמוקה, מוסיפים את השום, המרווה והשעועית ומטלטלים מספר דקות, עד שהשעועית חמה. מוסיפים את מיץ הלימון ומטלטלים דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

מוצרלה

New member
אפשרות נוספת

לשטוף היטב את השעועית, להוריד את הקצוות ולחתוך לחצי. לקלף הרבה בצל (אבל הרבה) משהו כמו 6 בצלים גדולים ולחתוך לרצועות, לשים שמן בסיר גדול, להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה, לאחר מכן להוסיף את השעועית הצהובה, לערבב הכל יחד, לכסות את הסיר ולהנמיך את האש, מידי פעם לערבב את הכל, עד שהשעועית מתרככת (לשים לב שהיא לא תהיה רכה מידי) כשרואים שהשעועית מוכנה, מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. וזהו, ואוכלים כתוספת, כסלט, כנשנוש. בהצלחה

למעלה