תשובהמי יודע- מהו רוחב פסי הרכבת בישראל?
והאם יש הבדל בין רוחב פסי הרכבת בישראל למקומות אחרים בעולם? האם קיים איזשהו תקן עולמי לפסי רכבת?
תשובה![]()
רוחב המסילות בישראל כיום הוא 143.5 ס"מ פעם היו בא"י רוחבים שונים כמו 105 ס"מ,100,שפעלו בקו לירושליים וברכבת העמק ואולי בעוד כמה מקומות שמעתי גם על רוחב מסילה של 60 ס"מ לגבי תקן בינלאומי אני לא יודע ,יכול להיות שקיים אבל אני לא שמעתי על אחד כזה נראה לי שלא מקווה שעזרתי........![]()
תודההרוחב בישראל הוא בינלאומי![]()
![]()
מה שמאפשר לרכבות שלנו "לטייל" כמעט בכל העולם, למשל, קרונועי IC3 מספר 01 ו-03 "התנדבו" לשרת את קהל אולימפיאדת אטלנטה ב-1996. כמו כן, עובדה זו אפשרה לנו לארח "אורחת כבוד" במרץ 1998 - רכבת הטילטינג VT611 הגרמנית!
מצפה לראות אירוח רכבת ה-X2000תודה
ב"ה ולמה לא מארחים עוד סוגי קרונות בארץ ? אם למשל תיהיה הצלחה לאחד מהסוגים, רכבת שראל תוכל לקנות את הקרונות שהציבור רוצה וזה הכי חשוב.
רכבת קלה בי-םמצפה לראות אירוח רכבת ה-X2000
בישראל יום לאחר פתיחת הקו המחושמל הראשון של רכבת ישראל בשנת 2007 (קו הרכבת המחושמל הראשון בארצנו הקדושה תהיה הרכבת הקלה בי-ם שייפתח, נכון להיום, בשנת 2006)!
אני יודע...רכבת קלה בי-ם
ב"ה הרכבת הקלה לא תתופעל ע"י רכבת ישראל !! אבל אני רוצה לראות את קו פ"ת - ירושליים ועליו רכבות ממנונעות בחשמל המגיע מתחנה שאינה מזהמת את האויר.
---------->רכבות קלות/חתנים קלים...אני יודע...
בגלל זה הדגשתי את המילה רכבת ישראל, כי ה-X2000 אינה מסוגלת לנוע על מסילה קלה, למרות שרוחב המסילה כן מתאים, המתח החשמלי אינו מתאים, כמו כן, הסיבובים במסילות קלות חדים מדי עבור רכבות כבדות!
חתנים ?? מתי אתה מתחתן אינגל'ה ???---------->רכבות קלות/חתנים קלים...
ב"ה למה שרכבת ישראל תפעיל קו כזה ? הרי יש את "אגד" ואת הרכבת קלה ירושלים שהם מתחרים לקו כזה.
חתנים ?? מתי אתה מתחתן אינגל'ה ???
כל הכבוד לך אם כבר בגיל 10 אתה רוצה להקים משפחה כשרה בארץ הקודש !!! איך קוראים למאושרת ? תגלה לדוד אביתר ? תקבל גמדא אחד מתנה לחתונה ! שווה, נכון אינגל'ה ? שבת שלום ומבורך, שלך, הדוד השדכן שלך מעיר הקודש !
חתנים ?? מתי אתה מתחתן אינגל'ה ???
כל הכבוד לך אם כבר בגיל 10 אתה רוצה להקים משפחה כשרה בארץ הקודש !!! איך קוראים למאושרת ? תגלה לדוד אביתר ? תקבל גמדא אחד מתנה לחתונה ! שווה, נכון אינגל'ה ? שבת שלום ומבורך, שלך, הדוד השדכן שלך מעיר הקודש !
את כולם ! תקבל גמדא לחתונה שלך !.![]()
ב"ה רק עכשיו חזרתי מבר מצווה של בן דוד. להתחתנן? החוק הישראלי אומר שאני יכול רק בעוד 17-10 שנים ללא זוכר בדיוק) . וחוץ מזה אני מעדיף לקבל אותה לבר מצווה בדואר רשום .... . ואיזה סוגים של גמדא יש לך חוץ מ....ליילנד ?![]()
אני מעדיף אחד שנכין ביחדאת כולם ! תקבל גמדא לחתונה שלך !
כשאני אקבל את ההזמנה לחתונתך א.י.ה, אתחיל לארוז לך אוטובוס גמדא צבוע בצבעים מקוריים... !
אני מעדיף מרכב גרמני מקורי. אתאני מעדיף אחד שנכין ביחד
ב"ה איזה אטובוס ישראלי. אגב לגבי הדגם במיני ישראל מדובר בדור הבא של המרצדס ששמו TRAVEGO. ואגב, מה בדבר הקמת מפעל מרצדס בארץ ? באם אגד תתן אשראי ? מי האדריכל ? . בכך אופן , אם היה מפעל מרצדס בארץ אז אני היתי תח הולך פעם בחודש ומצייר דגמים והם יבחרו את ההכי יפה ומתאים וייהיה לנו מרצדס ישראלי אגדי לתפארת... היתי ממליץ ללכת להארגז/מרכבים לבקש מהם לראות את הדגמים המקוריים של המרכבים ולצלם .... .![]()
וגם אם לאאני מעדיף מרכב גרמני מקורי. את
הגמדא שלך תוכל לקבל כפי שאמרתי ביום חתונתך עם בחורה טובה בלבד. אני לא מרשה סתם מישהי ! אני דורש שהיא תהיה בחורה מבית טוב, תלמידה טובה ושומרת כשרות למהדרין![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
הי צחקן.![]()
ב"ה רק עכשיו חזרתי מבר מצווה של בן דוד. להתחתנן? החוק הישראלי אומר שאני יכול רק בעוד 17-10 שנים ללא זוכר בדיוק) . וחוץ מזה אני מעדיף לקבל אותה לבר מצווה בדואר רשום .... . ואיזה סוגים של גמדא יש לך חוץ מ....ליילנד ?![]()
יש לך את הכחול, נכון ?.הי צחקן![]()
מקסים, זה הליילנד שלי, זה הליילנד של ילדותי. כבר העתקתי אותו, בקרוב הוא יהיה על השולחן שלי.![]()
יש לך את הכחול, נכון ?.
ב"ה
פתח תקווה ירושליים???רכבת קלה בי-ם
ב"ה הרכבת הקלה לא תתופעל ע"י רכבת ישראל !! אבל אני רוצה לראות את קו פ"ת - ירושליים ועליו רכבות ממנונעות בחשמל המגיע מתחנה שאינה מזהמת את האויר.
איזה קו זה יהיה ומתי....?מצפה לראות אירוח רכבת ה-X2000
בישראל יום לאחר פתיחת הקו המחושמל הראשון של רכבת ישראל בשנת 2007 (קו הרכבת המחושמל הראשון בארצנו הקדושה תהיה הרכבת הקלה בי-ם שייפתח, נכון להיום, בשנת 2006)!
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.