מי יודע מדוע ולמה

מי יודע מדוע ולמה

לובשת הזברה פיג'מה? זה תמיד נראה לי שיר ילדים חביב אבל לאחר הקשבה חוזרת לשיר הגעתי למסקנה שהזברה פשוט בדיכאון ולאף אחד לא אכפת. כל בוקר היא קמה, חושבת להוריד את הפיג'מה ולבסוף מתייאשת, נשארת בפיג'מה ולא מעזה לעזוב את הבית. בהתחלה עוד יש לה סיבות. אם תלבש בגד ים תקבל מחלת ים. אבל לבסוף כי כל כך מיואשת שכבר אין לה סיבה למה לא ללבוש את שמלת השבת. שמישהו ירשום לה זנקס

נץ666

New member
חחחחחחחחחחח

מה נהיה משיר אטיולוגי טפשי לילדים, מה

האגס 1

New member
נשמע כמו הגזמה, אבל

קח בחשבון שהרבה יצירות לילדים (שירים וסיפורים) מכילים בתוכין מסרים מעבר לשעשוע לילדים - לפחות לדעתם של חוקרי ספרות כאלה ואחרים. אז אולי את 'מדוע לובשת הזברה פיז'מה' עוד לא חקרו, אבל אולי באמת ע. הלל התכוון ליותר ממה שאנחנו זוכרים מהילדות...

נץ666

New member
ידוע גם ידוע

ובכל אופן, לחשוב שהלל עומר כתב שיר לילדים ובעצם העביר מסרים סמויים של דכאון. לא שיש לי התנגדויות למשחקים הפרשניים האלה, אבל כמו שאף אחד, באמת באמת, לא התעלל מינית ביונתן, למרות החור במכנסיו כך גם הזברה לא בדיוק בדיכאון, למרות תסמיני הדכאון השונים. אם כבר, הזברה נמצאת במצב של חיפוש עצמי וקבלת העצמי שלה בצורה השלמה ביותר. מזל שלא חושבים שיש בשיר איזו התיחסות לבגדי הכלאוים במחנות הרצח וההשמדה.

אולי לתת לו זנקס

נגד חרדות (תודה לעפרונית הצהודרת על התיקון) או אקסטזי כדי שיצא מההלם

If6Was9

New member
התיש הוא כינוי גנאי לרבי המלמד בחדר

והוא זה המכה במקל ובסרגל. זה לפחות עפ"י אחת הפרשנויות הידועות לי.

mucool2

New member
הבית הראשון, כפי ששמעתי,

צריך להיות: יש לנו רבי לרבי יש זקן ולו ארבע(ה) תלמידים והוא מכה אותם אני לא בטוח בנכונות הגרסה הזאת, אבל היא בהחלט הופכת את השורה הבאה למובנת יותר.

גמני מכיר אותה ואם זכרוני אינו

מטעני, כתב את זה האבא של אלתרמן (לקרוא בהגיה נכונה. סומך עליכם שאתם מבינים)

If6Was9

New member
יש הסבר אחר לפסים, אותו ע. הלל

לא רצה לחשוף בשיר ילדים: לזברה יש פסים ע"מ לסמן איפה לחתוך את הסטייקים.

למעלה