מי יודע:האם האלוף דיין הגיב על :

צמרת12

New member
מי יודע:האם האלוף דיין הגיב על :

מי יודע:האם האלוף דיין הגיב על :קבורת תוכניתו בידי מופז ? האם הוא הגיב בפומבי או בחשאי ? האם תנועת בלתם בקשה את תגובתו ?

תשובה בפגישה מחר

שתתקיים בין ראשי בלת"מ לראשי שינוי ובה ישתתף גם אלוף במילואים עוזי דיין.

תגובת האלוף דיין

לשר הביטחון אין תשובה עניינית רצינית מדוע לא יוקמו הפלוגות ועל-כן חייבים לפעול בנחישות בכדי לשנות את החלטתו של שר הביטחון.

maoz9

New member
למרות שאני קרוב בדעותיי הפוליטיות

לדיין, אני חושב שהוא משתמש בתוכנית ובנו לצורך לניגוח פוליטי ולא יותר.

צמרת12

New member
עובדה :מילואימניקים=עבדים בכפיה../images/Emo7.gif

עזוב פוליטיקה - וקח את העובדות העגומות. יש בעיה של ביצוע משימות הבטחון השוטף. מאז תחילת האינתיפדה יש צורך בהרבה כח אדם לתת מענה לבעייה. ( דיונים לגבי מדניות - לא כאן.יש פרומים מספיק מכובדים לנושא) צה"ל בראשות מופז כרמטכ"ל החליט : את פער כ"א ניסגור ע"י שימוש בחוק שרות הבטחון. נגייס אנשי מילואים כסוהרים , שומרים וכמתחזקי ימחי"מ. יש פתרון יותר בטוח לתושבים . ( ראה אסון חמרה ) יש פתרון יותר זול למדינה .( מיחזור מילואיניקים יקר ולא יעיל) יש פתרון שלא שוחק את אנשי המילואים, וגורם להרס צבא המילואים. -- אגב : גם פתרון חלקי - חיוב אנשי קבע עורפיים בשרות מילואים לא מבוצע . פשוט - כי מופז מתפקד גם כראש ועד של אוכלי חינם ... דמו של מתכנת בקבע או מכונאי בקבע יקר מדמו של אזרח רגיל. -- גם הרעיון של האלוף דיין נדחה מסיבה פשוטה. על כל איש מילואים יש מערכת של עשרות אוכלי חינם. מלוכד העריקים ועד לקצין תכנון מילואים בקיריה ... אז מה הקשר לפולטיקה ?

maoz9

New member
ליבי איתך צמרת, עם לב כולנו

המצוקה ידועה , אבל אני חושב שדיין כפוליטיקאי ממולח רוכב בדיוק על אותה מצוקה אמיתית. שאם לא כן מדוע הוא לא החצין את תוכניתו לתקשורת.-- סמוך על סמוך כשדיין רוצה הוא מקפיץ את ידיעות ומעריב על 2 -(גם את הערוץ). אני מבין שמופז בעיניך הוא אב כל רע, אך אני חושש שלמקד אליו את האשמה כמי שמתנכל ביודעים למערך הרזרבה של צה"ל זה לא כל כך רציני. אם בכל זאת מתעקשים לדקור איזה דמות, אולי כדאי לחפש איזה ביב באוצר שמנווט באופן ישיר הרבה יותר את נושא התקצוב הבטחוני. לידיעה- רובו המוחלט של תקציב הבטחון הוא -קשיח- מדובר למעשה בכספים שהאמריקאים מתנים את העברתם בקניית אמצעי לחימה במיליארדי דולרים ממפעלים בארה"ב עצמה. למעשה, מהתקציב האדיר של מערכת הביטחון נותר תקציב דל מאוד שגם הוא הולך ומתדלדל באופן עקבי מזה עשור.

צמרת12

New member
אכן: המופזוניזם זה אבי כל טומאה |חב

מי התנגד לפרסום חוברת בנושא טיפול במילואיניקם פצועים ? מי פרסם את החוברת רק אחרי שחטף צעקות מהשר הממונה ? מי לא טיפל בנושא ביטוח אנשי המילואים ? עד לשביתת המילואים הראשונה בישראל... מי לא מוכן לבצע את תוכניתו של האלוף דיין - שיותר זולה וטובה לעם ישראל? מי שיחרר את אנשי הקבע העורפים מאבט"ש ? למרות יש פקודה מפורשת בנושא? מי החליט כי דמו של איש קבע יקר מדמו של אזרח במילואים ? מי לא דאג למיגון הולם ושלח שנשים למילחמה עם אפודים ישנים, רובים ממלחמת ויאטנם ונגמשים עם שקי חול כמיגון ? מי ממשיך שלם שמכורות שיקליות לבעלי תארים פקטביים ומזויפים ? מי משלם שעות נוספות שלא כחוק ? מי מעסיק מילואימניקים יקרים בעבודות כפיה - במקום לדאוג למובטלים ? === לפותר החידה מובטח פרס של אפוד קרמי + שבוע נופש כשומר בכלא קציעות . נ.ב : ובנושא תקציב שיקלי . רוב התקציב השקלי משועבד לפנסיות ומשכורות. ומי דואג שמשכורות הקבע לא יפגעו . ולידיעתך : ועדה שבראשה עמד האלוף מלכה מצאה כי פחות מעשה אחוז של הנגדים בצה"ל ראויים להגדרה "לוחמים". אני מניח כי בשאר הדרגות היחס דומה ... תן ללוחמים את המקסימום - ולפקיד את מה שמקבל מקבילו באזרחות !

maoz9

New member
אח שלו - אני רואה שאתה לוקח את זה

קשה. אבל כמו שאמר מורנו ורבנו "אל תדאגו אם אין לחם תאכלו DVD...(צרוך צרוך צרוך)

למעלה