מי יודע איך מכינים פסטה קווטרו (ארב

b a r y

New member
מי יודע איך מכינים פסטה קווטרו (ארב

(ארבע גבינות) תודה ושבוע טוב
 

קשיו

New member
מתכון: רוטב 4 גבינות לפסטה

מתכון: רוטב 4 גבינות לפסטה רכיבים: 50 גרם גבינת מוצרלה 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת 50 גרם גבינת גרוייר או גבינת טל העמק מגוררת 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת 25 גרם חמאה 1 שקית שמנת מתוקה מעט שמיר קצוץ מלח ופלפל לבן אופן הכנה: 1. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים מעט שמנת ואת הגבינות ומבשלים על אש קטנה, תוך בחישה רצופה, עד שהגבינות נמסות. 2. מוסיפים את שאר השמנת בהדרגה, תוך כדי בחישה, ומביאים עד לכמעט-רתיחה. 3. מתבלים במלח ובפלפל, בוחשים ומורידים מהאש. הערות: ** כדאי להוסיף בצל מטוגן, עשבי תיבול מקור המתכון: "כל הרטבים לפסטה" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

קשיו

New member
מתכון: רוטב ארבע הגבינות/ בליני

מתכון: רוטב ארבע הגבינות/ בליני רכיבים: 100 גרם חמאה 1 כוס בצל קצוץ דק מאוד 2 כפות קמח רגיל 1 כוס יין לבן 2 כוסות תערובת גבינות קשות - 4 סוגים שונים מהן אחת פרמז´ן ויכול להכיל רוקפור 1 ליטר שמנת מתוקה אגוז מוסקט, מעט מלח ופלפל אופן הכנה: בסיר עמוק להכניס את החמאה, הבצל, ולטגן עד מצב שקיפות. להוסיף הקמח תוך בחישה מהירה, ולהמשיך תוך ערבוב לבשל כ-2 דקות. להוסיף את היין ולבחוש הייטב עד שאין גושים. להוסיף את השמנת ולהמשיך לבחוש למניעת גושים, על אש גבוהה ממש עד לסף רתיחה. להנמיך את האש ותוך ערבוב להוסיף אט-אט את תערובת הגבינות, להמשיך לערבב עד שכל הגבינות נמסות לקבלת מרקם אחיד. להוסיף קמצוץ אגוז מוסקט , מלח פלפל (בעדינות, הגבינות עלולות להיות מלוחות) בשלב זה אם ברצונך לחזק טעם גבינה מסויים - ניתן להוסיף עוד מאותו סוג. להמשיך לבשל תוך בחישה על אש קטנה, עד שמצטצם לכדי שלושת רבעי מנפחו. הערות: מקור המתכון: אבי שקרל, שף מסעדת בליני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה