מתכון: רוטב ארבע הגבינות/ בליני
מתכון: רוטב ארבע הגבינות/ בליני רכיבים: 100 גרם חמאה 1 כוס בצל קצוץ דק מאוד 2 כפות קמח רגיל 1 כוס יין לבן 2 כוסות תערובת גבינות קשות - 4 סוגים שונים מהן אחת פרמז´ן ויכול להכיל רוקפור 1 ליטר שמנת מתוקה אגוז מוסקט, מעט מלח ופלפל אופן הכנה: בסיר עמוק להכניס את החמאה, הבצל, ולטגן עד מצב שקיפות. להוסיף הקמח תוך בחישה מהירה, ולהמשיך תוך ערבוב לבשל כ-2 דקות. להוסיף את היין ולבחוש הייטב עד שאין גושים. להוסיף את השמנת ולהמשיך לבחוש למניעת גושים, על אש גבוהה ממש עד לסף רתיחה. להנמיך את האש ותוך ערבוב להוסיף אט-אט את תערובת הגבינות, להמשיך לערבב עד שכל הגבינות נמסות לקבלת מרקם אחיד. להוסיף קמצוץ אגוז מוסקט , מלח פלפל (בעדינות, הגבינות עלולות להיות מלוחות) בשלב זה אם ברצונך לחזק טעם גבינה מסויים - ניתן להוסיף עוד מאותו סוג. להמשיך לבשל תוך בחישה על אש קטנה, עד שמצטצם לכדי שלושת רבעי מנפחו. הערות: מקור המתכון: אבי שקרל, שף מסעדת בליני הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2