מי האחראי על הגינון בעיריית תל אביב?

מי האחראי על הגינון בעיריית תל אביב?

זה שצריך לפטר אותו לאלתר? ולראיה עצי הפיקוס הכל כך יפים שנגזמים כל תחילת עונת בכזה חוסר טעם ובכזו רשלנות ושלומיאליות - עד שזה גורם לי לצעוק הצילו ! הגיזום הזה המרושל הזה כל כך מכער אותם שזה נורא. מי הבנאדם?

DAF No 1

New member
ג'ינגית לא מרוצה. פליקס הובלות כן

נק'... שאמא שלך תשמור על מקום עבודתה....... יותר גרוע מעירית נהריה, לא יכול להיות.

DAF No 1

New member
והכסא../images/Emo13.gif... ג'ינגית איזה רחובות בת"א? צילמת?

בקרליבך והחשמונאים

וגם בשדרות רוטשילד כל הפיקוסים נגזמו ונשארו להם צמרות גבוהות ולא רחבות כמו שיש להם כשנותנים להם לחיות בשקט. אני יודעת שזה קורה בכל תל אביב. הגיזום הזה כל כך מכוער - ואני אפילו ראיתי את הגוזם על המנוף שלו , גוזם בשעות הערב, כשכבר חשוך למדי.....

גם בנתניה נערפו ראשי הפיקוסים,

למעט בלורית מדובללת
.

זה לא רק בתל אביב.. לצערי ברוב המקומות

אני מחפשת את ההגיון מאחורי כל הפעילות הגננית ברשויות המקומיות והאיזוריות ולא מצליחה למצוא. באקלים ישראלי חם, מורידים וקוצצצים כל עץ גדול, ובמקום עצים ממלאים בחד שנתיים צפופים וקצרי חיים. אולי הם צריכים לספק עבודה למישהו. העיקר שיעבדו, לא משנה כבר מה יעשו ואיזה עצים יקצצו. זה נכון לצערי גם במושבים. עוקרים פיקוסים בני 80 שנה ונוטעים עצים אחרים, לא מצלים. או במקרים אחרים שיחים וורדים. על גיזום הוורדים בגינון הציבורי אכתוב בפעם אחרת.. זוהי סאגה לא קצרה בפני עצמה.

ציפי666

New member
כמו בכל דבר צריך לחפש מי מרוויח

אם נותנים את הגיזום לקבלן והוא לוקח את הגזם אז כמה שהוא גוזם חזק יותר יש לו יותר עץ להסקה/למכירה.

למה תמיד לחשוד בכשרים, מרבית קבלני הגיזום

שעובדים בעיריות הם מקצוענים ועובדים ע"פ הנחיות. יש ודירי הרחוב לוחצים על הראשויות לגזום את העץ כי הוא מסתיר להם, אולי את השכן/שכנה מימול ?. מקרב את הציפורים לחלון והן מעירות מוקדם בבוקר ועוד כל מני תרוצים. ואנא בואו נהיה כנים עם עצמנו. כאשר אנחנו פונים לרשות בתלונה בנושא שבתחום טיפולה אנחנו מקוים שתענה לנו. אז במקום סתם להשמיץ ראוי לפעול כמו בתחילת השירשור לברר מי הכתובת בעיריה ולשמוע מה בפיו ורק אז לשפוט.

רן מסכימה שלעיתים המקור הוא שכנים

מתלוננים, אבל לא תמיד. יותר מידי פעמים אנחנו רואים שדרות שלמות של עצים מקוצצים בצורה כל כך לא מקצועית, ואפילו נכרתים. מידי פעם מתחלפת האופנה של עצי השדרה, ואולי האמונים על נוי וגינון חושבים /שהם חייבים ל"התעדכן" ולהחליף את הישן. ולעיתים קרובות אפילו לא מחליפים בעצים ראויים לשמם אלא בשיחים, או אפילו פרחים. אגב, אתמול נסעתי לי בגן יבנה הותיקה, שם יש רחוב עם פיקוסים משני צדדיו, ענקיים. רואים שאף אחד לא גזם אותם מעולם. כולם בריאים וחסונים. וברחוב עצמו צל ענק ואני בטוחה שקרירות בקיץ גם בבתים. אין ברחוב מדרכות (בשביל לבנות מדרכה היו צריכים לחבל בעצים). פשוט מדהים. כל כך נהניתי. במושב שלי כמו בכל המושבים הותיקים היו המון פיקוסים ענקיים בגינון הציבורי, ועכשיו כמעט אין. פרנסי המושב והאמונים על הנוי לדורותיהם עקרו וקיצצו כמעט את כולם. למה? כי היום יש עצים "מוצלחים" יותר...ובגינה הציבורית הגדילו לעשות, עקרו כמה עצי ענק, כי הפריעו לדשא. הייתם מאמינים? רן, לא בכל מקום, לצערי, יש אנשים כמוך המבינים באמת גינון א"י. בהרבה מקומות אלה אנשים אולי עם רצון טוב אבל פחות ידע. וזה לצערי ניכר.

zokaya

New member
הגינון העירוני בת"א

נעשה על ידי שפ"ע - האגף לשיפור פני העיר. הם שייכים לעירייה.

למעלה