מי אמר שהפלסטינים לא רוצים שלום?

שמאלני

New member
מי אמר שהפלסטינים לא רוצים שלום?

נו ימנים מה תגידו שוב טעיתם. היום קראתי בעיתון "מעריב" עמוד 10,"71% מהפלסטינים תוכמים בתהליך השלום". אני לא זוכר מי כתב פה לפני כמה זמן שהפלסטינים לא רוצים שלום. ובכן סקר שנערך בשטחים ובמזרח ירושלים מראה שהם דווקא בעד לחזור למשא ומתן.

yariv~2

New member
בוודאי שהם רוצים שלום..

רק הבעיה היא שה"שלום" שלנו והשלום שהם מדברים עליו הוא שונה לגמרי.. הם רוצים זכות השיבה, הר הבית רק שלהם, 100% מהשטח, ו..המשך האינתיפידה בין לבין.. עד שליחתינו לים.. אזרחי ישראל(70%) רוצים כך 48% לפלשתינאים, הפסקת האיתיפדה לגמרי, זכות השיבה? זה כבר פאסה.., אממ.. שליחתינו לים? ובכן לפחות שהראיס יממן לנו קורס שחיה לפני זה..

שמאלני

New member
נו ואתה חושב שהם יקבלו את הר הבית?

למה אתה חושב שרק 71% בעד לחזור למשא ומתן והיתר לא. זה מובן מאליו שאם הם חוזרים למשא ומתן הם לא יקבלו מה שהם רוצים,הם אולי יקבלו את מזרח ירושלים ואת יהודה ושומרון. הסקרים מוכיחים שהם רוצים שלום וזה מראה שהימנים לא רוצים שלום אלא להמשיך במלחמה. אם היה לכם קצת שכל הייתם מבינים מה זה שלום.

yariv~2

New member
לא הם לא יקבלו את הר הבית

וגם לא את זכות השיבה, ובדיוק מהסיבה הזו לא יהיה הסכם! אם היה לנו קצת שכל? למה יש לך אייקיו 180? או שאתה נכד של איינשטין? מה העניין? אנחנו יודעים טוב מאוד מה זה שלום, שלום = לקחת רשות מתפוררת, מנהיג על סף גסיסה, לתת להם נשק, להביא את גדולי ה"מהנדסים" שלהם לפה ולתת להם שטחים מה מקבלים? = מאות הרוגים, אלפי פצועים, ומצב כלכלי קשה,.. לסיכום.. שלום זה הדבר הטוב ביותר שקיים עלי אדמות רק הבעיה היא.. שלא לנו,

Kgt1

New member
טוב בוא נסכם אחת ולתמיד: סקרים זה

דבר שלא תמיד יש לי ביטוי בשטח ועניין זה הוא הוכחה גורפת לכך... הפלשתינאים רוצים שלום? נגיד. הפלשתינאים רוצים שלום בתנאים אנושיים מינימליים? הצחקתם אותי. עזבו את זה ותשכחו מזה. בבקשה...

dark eyes

New member
שמאלני צודק

והר הבית צריך להיות שלהם מה הקטע מתי היית שם למי איכפת מהאבנים האלה הם באמת שוות את מותם של החיילים

Kgt1

New member
למה הר הבית צריך להיות שלהם בדיוק?

ולא שום דבר לא שווה חיי אדם... אבל אתה מבין שאתה בעצם בזאת מודה בכך שהפלשתינאים הם מחבלים שיסכימו להרוג על מנת להשיג משהו שהם החליטו שהם רוצים.

שמאלני

New member
גבי....

לא צריכים להמשיך ללכת עם הראש בקיר צריכים להפעיל את המוח קצת. צריכים לוותר לפעמים העיקר להציל חיי אדם. בשביל אבנים אני לא הלחם ויסכן את חיי.

.המוסד

New member
בוודאי שאבנים שוות חיי אדם

הלא רק בגלל זה אנחנו בישראל ולא באוגנדה, רק בגלל כמה אבנים התנועה הציונית החליטה שארץ ישראל, שהיא תרצו או לא תרצו אוסף של אבנים, היא היא המקום להקים בו את המדינה היהודית אתה לא תילחם בשביל שומדבר, גם לא בשביל חיי אדם למה, חיי אנשים אחרים חשובים לך מחייך שלך?

TheHock

New member
תיקון קטן למוסדינו היקר

לא בגלל אבני הכותל החליטה התנועה הציונית לדרוש את מדינת ישראל אלא בגלל הקשר ההסטורי בין העם היהודי לבין מדינת ישראל. הקשר בה לידי ביטוי לא רק באבני הכותל, אלא גם באתרים היסטורים כמו מצדה, קברי האבות, ירושלים כולה, עשרות יישובים עתיקים לאורך ולרוחב הארץ - אשר בהם חיו אבות אבותינו. בקשר לכותל, אין הוא אפילו חלק מהמקדש אלא רק קיר חיצוני במתחם שנבנה בתקופה הרומאית. וכמו שאמרו חכמי ש"ס - מה זה חשוב מה הערבים יעשו שם גם ככה בית המקדש יפול לנו מהשמיים. ובנושא קדושת החיים הנידון פה - כמו שנלמד בשואה - קדושת החיים עולה בהרבה על קדושת השם. THEHOCK

שלתי

New member
מסכים איתך ../images/Emo45.gif

צודק במאה אחוז. הקשר ההיסטורי בין העם היהודי לארץ ישראל הוא זה שהכריע! ואם בית המקדש יפול לנו מהשמיים אז באמת למה שיהיה לנו איכפת מה הערבים עושים שם? בינתיים בכלל אסור לנו לדרוך בהר הבית! שלתי כותב אליכם מרמת גן ומאחל לאור(ידידה שלי) העכבר יומהולדת שמייח.

.המוסד

New member
TheHock , לא הערתי לך על

הודעותייך חסרות הטעם? 1)התנועה הציונית קמה לפני מדינת ישראל 2)אמרתי שארץ ישראל היא אוסף של אבנים 3)ידוע לי על הכותל 4)בשואה אנשים מתו בשביל "כבוד לאומי" אפילו לא בשביל ארץ, מרד גטו וורשה הוא דוגמה מעולה לכך שיהודים העדיפו למות בשביל הכבוד הלאומי מאשר לברוח ליערות, והם יכלו לברוח ליערות

TheHock

New member
מוסד

קודם כל בבקשה ממך, העובדה שאתה פוסל את הודעותי לא מוסיפה לך כבוד - אתה יכול לבקר על דעותי, לתקן את טעותי - אם ישנן - אבל לא להגיד שהודעותי חסרות טעם. כמו שאינך רוצה שישתיקו אותך, גם אני אינני אוהב שמשתיקים אותי. ובקשר להודעתך: אני מקבל את תיקונך הכוונה היתה לארץ ישראל ולא למדינת ישראל. ובשואה לא מתו אנשים על כבוד לאומי, אלא על כבודם שלהם - וכבודם במקומו מונח. ומה כוונתך שארץ ישראל היא אוסף של אבנים?

.המוסד

New member
ארץ ישראל, ובעצם כל ארץ היא

אוסף של אבנים, בגדלים שונים אמנם אבל אבנים, לכן אם אינך מוכן למות על "כמה אבנים" לא תהיה מוכן למות בשביל הבית האישי שלך, כי הוא אחרי הכל, פשוט אוסף של אבנים. אגב למיטב ידעתי במכתבו האחרון של מרדכי אנילביץ´ כתב משהו על הכבוד הלאומי, ואגב מה ההבדל? על כבוד אישי מותר להרוג ולהיהרג? ועל כבוד לאומי אסור?

למעלה