מי אמר למי והאיזה ענין?...

ButtercupA

New member
מי אמר למי והאיזה ענין?...

"אני רק מאחלת לך שיום אחד תהיי אמא ותהיה לך בת כמוך"- הטיחה אמה של כותבת הכתבה (סיגל קפלן) באחת מהסערות של גיל ההתבגרות שחוותה מול אמה. היא כותבת- גיל התבגרות הוא גיל בו אני זוכרת את עצמי. גיל שבו היה שלט 'אין כניסה' חצוב באבן על דלת החדר וכל דבר שנראה כמו הורים, מרגיש כמו הורים ויש לו אינטונאציה של הורים לא התקבל בו. במשך היום, שכנתי במאורה והגנתי על הטריטוריה. כמו חיה שורדת אמיתית המילה היחידה שגרמה לי לצאת מהמאורה ולתקשר עם אנשים מבוגרים ממני הייתה "אוכל"." בכל בית של קולגה לתהליך ההתבגרות היה נשמע רעש טריקת הדלת באותה תדירות שבה היה נשמע רעש הורדת המים בשירותים. היא יודעת שהסערה עומדת להגיע, מבינה שממש בקרוב יהיה כאן צונאמי - אבל המתבגרת שלה, למרות הכל, לא מראה שום סימני מרד. סיגל קפלן חיה על זמן שאול ותוהה מה יותר מפחיד - גיל ההתבגרות או הפחד מפניו?" מזדהים עם חלק מהסיטואציה?... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3913491,00.html

r i n i

New member
קיים בכל העדות מכל הצבעים והגוונים

יצא פעם ספר "שלא תגידי שלא אמרתי לך" שנכתב על ידי רותי יצחקי, תמר לשם שם יש את כל "אמרות השפר" של כל האמהות באשר הן אמהות. כשאין כבר מה להגיד, אחרי שנאמר כל מה שהיה להגיד זה משפט המחץ שאין לו תשובה. לשאלתך מה יותר מפחיד? גיל ההתבגרות עצמו. את אף פעם לא יודעת מה יבוא אחרי הסערה הנוכחית והאם מה שחווית עכשיו היה הכי "פחות נורא" או שיכול להיות יותר גרוע ...

"חכי חכי לקנאה בין הילדים"

אמרו לי כשבחרתי ללדת בהפרשי זמן קטנים יחסית בין שני הילדים הגדולים. ואני אמרתי "מה שלא מחכים לו -לפעמים לא מגיע" ואכן .....לא הייתה קנאה. (שיט,אולי פספסו שלב בהתפתחות שלהם?) אח"כ אמרו "חכי חכי עד גיל ההתבגרות שלו/שלה" ואני אמרתי "מה שלא מחכים לו- לא תמיד יגיע" ו... גם הגלים האלו לא הגיעו,או לא בעוצמות להן חיכיתי. כלומר- אני חושבת שחלק מההוייה של גיל ההתבגרות(או כל גיל אחר/תקופה אחרת) מתרחשת (גם) בגלל הציפיות . לצערי/שמחתי אני צועדת בשבילי החיים בלי גיל שנתיים הנורא, בלי גיל ההתבגרות הבועט,בלי משבר השנה השביעית,משבר גיל 40 וכו. פשוט החיים זורמים ואני איתם- בלי המתנה ל"איום ונורא מכל" ועם התמודדות עם כל שינוי והתפתחות שלי/שלהם. אולי- גיל ההתבגרות הנורא לא כזה נורא? (שששש.... שלא ישמעו אותי ,כופרת בעיקר)

ButtercupA

New member
אני מאוד הזדהתי עם דבר אחד

הכותבת מאוד חששה (בעקבות מה שהיה אצלה בבית) בגלל מה שאמא שלה אמרה, וגם אני, בגלל תקופה מתוחה ויחסים עצבניים עם אמא שלי בתקופת גיל ההתבגרות, חששתי מאוד. וגם לי נולדה בת בכורה וחיכיתי לפיצוצים. אז עם הגדולה הדברים התנהלו יחסית בסדר, וחלק ממה שדילגתי איתה היה עם הבא אחריה. ולגבי מה ששאלת בסוף- אני רואה שינוי משמעותי היום כשהוא בצבא לעומת גיל ההתבגרות. הוא גדל וזה סיפור אחר לגמרי
אז כן, אני חושבת שיש דבר כזה
(גיל התבגרות קשה) והמינונים תלויים בילד וביחסים.

noa_f

New member
../images/Emo45.gif

אגב, לי אמרו את זה כשבחרתי ללדת בהפרש זמן מאוד גדול
מה שאומר לך שנשמות טובות תמיד ימצאו סיבה להטריד

ואולי אולי זו את ../images/Emo13.gif שלוקחת הכל בקלות?

כי יש אנשים שאוהבים להיות דרמה קווין בכל מחיר.... אהבתי את דבריך!!!והזדהיתי עם כל מילה (גם אצלי הפרש קטן....)

למעלה