מי אמר אני ולא קיבל

מצב
הנושא נעול.

ilanc7

New member
מי אמר אני ולא קיבל../images/Emo35.gif../images/Emo194.gif

מי אמר אני ולא קיבל

קסם סיני - הדיווידנד של קסם סין התכווץ 04:35 | 06.2.2007 הארץ תעודות סל הן מכשיר שנהפך למאוד פופולרי בשנים האחרונות, בעיקר בשל היותן מוצר מדדי שאינו נחשב למורכב במיוחד. אבל מסתבר שגם אחרי תעודות סל צריך לעקוב בדקדקנות. מי שפתח ביום ראשון את הדפים של טבלאות האקסל של מנפיקת תעודות הסל אקסלנס נשואה נדהם לגלות שהדיווידנד הצבור בתעודת קסם סין שהסתכם בשבוע החולף ב-113.7 נקודות, נחת במפתיע ל-8.4 נקודות בלבד. ירידה כזו משמעותה ירידה של 0.7% במחיר התעודה, המחושב על ידי מכפלת גובה המדד (ובכלל זה דיווידנד צבור, אם קיים), המטבע הרלוונטי (במקרה זה הדולר ההונג קונגי) ומקדם דמי הניהול. הערניים והמודאגים שבין המשקיעים שפנו לקסם דרך פורומים של שוק ההון, קיבלו את התשובה הבאה: "התעודה חילקה במועד חלוקת הדיווידנדים האחרון רק חלק מסך הדיווידנד שנצבר, מסיבות טכניות. 113 נקודות המדד שצבורות מהרבעון הקודם יחולקו במועד חלוקת הדיווידנד הבא, בתנאי שהדיווידנד הצבור יגיע למינימום הנדרש לחלוקה". תשובה זו עוררה תמיהה, בעיקר מכיוון שבימים האחרונים מעדיפים המשקיעים לצמצם את אחזקותיהם בתעודה הזו, שכן מאז תחילת השנה היא צנחה כבר בכ-10% בעקבת ירידות השערים החדות בבורסה הסינית. בצירוף תחזיות פסימיות למדי לגבי בורסה זו והפופולריות שצברה התעודה בחודשים האחרונים - הרי שנטיית המשקיעים בימים האחרונים היא לממש רווחים, מה שניכר גם במחזורי המסחר הערים בתעודה. אבל כאן מגיע המלכוד האמיתי - מי שימכור את התעודה יפסיד את תשואת הדיווידנד, וגם עבור מי שיחזיק בה ייתכן שמדובר בהפסד כספי. עבור קסם המשמעות היא רווח של 4 מיליון שקל, שכן קסם סין מנהלת כבר יותר מכחצי מיליארד שקל. בתגובה לפניית TheMarker אמרו בקסם כי כל הדיווידנד בגין הרבעון הקודם (עד 15 בדצמבר, כפי שנקבע בתשקיף) חולק במלואו וכי הנתון שהופיע בגיליונות האקסל בסעיף הדיווידנד הצבור בגובה 113 נקודות מדד היה טעות סופר בלבד. טעות? קורה. אבל רצף הטעויות עדיין לא נגמר כאן. שלשום עודכן הדיווידנד הצבור ל-8.4 נקודות מדד, ואילו אתמול הוא כבר תוקן ל-5.7 נקודות מדד בלבד. חשוב לשמור על עירנות אבנר חדד, המנכ"ל המשותף בקסם, מבטיח שזהו העדכון האחרון. אבל מה יעשו המשקיעים בתעודה שקיבלו החלטה על בסיס הגיליון השגוי של אקסלנס? חדד מבטיח כי כל משקיע שיוכיח כי רכש את התעודה במחיר הגבוה ב-113 נקודות מדד בשל הפרסום השגוי יקבל את מלוא הפיצוי. [email protected]

מצב
הנושא נעול.
למעלה