מי אגוז קוקוס...

ויפי

New member
מי אגוז קוקוס...

קיבלתי במתנה (מתנה מפוקפקת) 2 קופסאות שימורים של מי אגוז קוקוס. נאמר לי שניתן להשתמש בזה ל?הקרמה? של רטבים. רעיונות מה לעשות עם זה יתקבלו בברכה.
 

liraziv

New member
אם הכוונה היא לחלב קוקוס...

אז אפשר להשתמש בו במקום שמנת מתוקה. במיוחד בקינוחים פרווה שלא רוצים להשתמש בהם בקצפת ריץ, אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום. אני עשיתי מוס פסיפלורה עם חלב קוקוס ויצא מדהים!
 

clcl

New member
מרק דלעת עם חלב קוקוס

מרק דלעת עם חלב קוקוס את המרק הזה אפשר להכין גם מבטטות, אבל עכשיו הדלעת זולה יותר – וכדאי לנצל אותה לפני שהעונה נגמרת. חומרים: 1/2 ק"ג דלעת (3.25 ₪) 1 בצל קצוץ גס 1/2 פחית חלב קוקוס (לשמור את החצי השני לעוף, פחית שלמה עולה 7.60 ₪) כפית אבקת קארי כפית ג'ינג'ר מגורר (אם אין טרי – אפשר להשתמש באבקה יבשה) מעט בוטנים מרוסקים קלויים (על מחבת יבשה) – בערך כף. (נוסיף לתחשיב של הקינוח) מלח (או רוטב סויה) ופלפל שחור וכך עושים: 1. מטגנים את הבצל במעט שמן, בינתיים קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות. כשהבצל מזהיב מוסיפים את הדלעת ויוצקים מים לכיסוי. מוסיפים אבקת קארי וג'ינג'ר ומרתיחים. מבשלים עד שהדלעת רכה. 2. מצננים מעט ומבלנדרים את תוכן הסיר (אפשר להגיע למחית חלקה לגמרי, אבל אם אוהבים – אפשר גם להשאיר קצת חתיכות שלמות). מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים היטב. לפני ההגשה מרתיחים שנית, מפזרים מעט בוטנים קלויים ומגישים. - המרק שמתקבל דליל למדי, אם אתם אוהבים אותו יותר סמיך – אפשר להוסיף תפוח אדמה אחד או בטטה. מקור המתכון: איילת בן-יוסף
 

clcl

New member
תפוחי-אדמה מוקרמים בחלב קוקוס ותרד

תפוחי-אדמה מוקרמים בחלב קוקוס ותרד החומרים 4 תפוחי-אדמה גדולים 3 בצלים 4 שיני שום כף שמן לטיגון 500 גרם תרד קפוא, לאחר הפשרה 200 גרם חלב קוקוס (חצי פחית שימורים) מלח ופלפל לפי הטעם ההכנה עוטפים את תפוחי-האדמה בנייר כסף, ואופים בתנור כשעה וחצי בחום בינוני. קוצצים את הבצל ואת השום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את התרד, ומטגנים תוך ערבוב כשלוש דקות. מוסיפים את חלב הקוקוס, מתבלים במלח ופלפל. מטגנים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה במשך שלוש דקות ומורידים מהאש. חוצים כל תפוח אדמה לשניים ויוצקים מהרוטב סמיך על כל מחצית. מגישים חם. מקור המתכון: anonimous
 

clcl

New member
קארי תפוחי אדמה, כרובית ותירס

קארי תפוחי אדמה, כרובית ותירס המרכיבים: 4 תפוחי אדמה 2 בצלים כרובית תירס מקופסא ממרח קארי קופסת חלב קוקוס ג'ינג'ר עשב לימון ג'ינג'ר רוטב דגים אופן ההכנה: מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות. מסדרים בתבנית אפיה, משמנים קצת ואופים בחום גבוה עד שתפוחי האדמה מוכנים לאכילה. חותכים את הכרובית לגודל ביס ומאדים עד שהכרובית רכה וטעימה. קוצצים את הבצל ומטגנים דקה או שתיים. מוסיפים את הקארי, קוקוס, ג'ינג'ר, עשב לימון רוטב דגים, תפוחי האדמה, הכרובית והתירס. מערבבים ומבשלים על אש גבוהה עוד דקותיים. מקור המתכון:
 

clcl

New member
בלינצ´ס עם חלב קוקוס של WAN

בלינצ´ס עם חלב קוקוס בסגנון אינדונזי מתכון לבילינצ'ס בטעם אחר. . WAN 5/28/2003 רכיבים: להכנת חלב קוקוס מאבקה: 1 שקית אבקת אינסטנת חלב קוקוס(זה מה שהיה במזווה) אחד וחצי כוסות מים רגילים *הערה: אפשר להשתמש בחלב קוקוס בקופסת שימורים מרכיבים לבלינצס: 120 גר קמח= חצי כוס 1 ביצה מס 1 2/3 כוס מים 1/2 חלב קוקוס , כל סוג שהוא מרכיבים למילוי: 1 כוס פתיתי קוקוס יבשים שליש כוס מייפל או טעם מייפל אופן הכנה: להכנת חלב קוקוס: לערבב יחד ולהכין את החלב, לסנן דרך מסננת עדינה . הכנת מילוי: לחמם מייפל במיקרו לפחות מדקה , או עד דקה . לערבב פתיתי קוקוס , ולהניח. הכנת בלינצס: כמו הכנה של כל בלינצס אחר.במקור הוסיפו מס טיפות של צבע מאכל ירוק. הערות: הכמות היא קטנה . אם רוצים יותר יש להכפיל כמויות. מילוי הבלינצס הוא כמו גילגול וקיפול סיגרים גם הצדדים סגורים במקור המילוי עשוי מקוקוס טרי מתכון מקורי כפי שניתן באנגלית
 
רעיון שאני מיישמת

ואם לא תרצי, תשלחי אלי את הפחיות... שופכים החלב לווק מרתיחים מוסיפים קארי, מלח ופלפל מצמצמים את הרוטב לסמיך מוסיפים חם או קר לרצועות עוף או בקר. מאוד טעים חם וקר.
 
למעלה