עוגת שטרויזל
עוגת שטרויזל לזה התכוונת?
עוגת שטרויזל מנה - קינוח סוג מתכון - עוגות קושי הכנה - 2 מקור - טעמים
עוגת שטרויזל משך ההכנה - - מוצרים -------------------------------------------------------------------------------- מצרכים לבצק העוגה: 300 ג` קמח ביצה 100 ג` חמאה 25 ג` סוכר 15 ג` שמרים כוס חלב קר קורט מלח חלמון ביצה מצרכים לבצק שטרויזל: 100 ג` סוכר 100 ג` חמאה 100 ג` קמח כפית קינמון קורט מלח מצרכים למלית: 500 גרם תפוחי עץ חתוכים לקוביות 30 גרם צימוקים קינמון לפי הטעם 3 כפות ברנדי 4 כפות סוכר מצרכים להגשה: אבקת סוכר תהליך הבישול -------------------------------------------------------------------------------- להכנת בצק השטרוייזל: בקערת המיקסר מערבלים סוכר, קמח, חמאה וקינמון. יוצרים גוש של בצק פריך, עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים בצד. להכנת בצק שמרים: בקערת מיקסר מערבלים את החמאה, הקמח, הסוכר, הביצה, מעט מלח, השמרים והחלב, עד לקבלת בצק רך. מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה. להכנת המלית: ממיסים במחבת את הסוכר ומוסיפים את קוביות תפוחי העץ והצימוקים. כשהסוכר הופך לקרמל, מוסיפים ברנדי, מכבים את האש ומניחים לקירור. מחלקים את הבצק התפוח לשניים. חצי אחד מרדדים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מעליו מניחים את תערובת התפוחים ומעליהם את החצי השני עד שהתפוחים מתכסים לגמרי. בקערית קטנה טורפים את חלמון הביצה עם מעט חלב וסוכר ומברישים את הבצק. מפוררים מעל את בצק השטרוייזל (אפשר עם מגרדת). ואופים בתנור אשר חומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.