מישהו מכיר עוגת אגוזים

sharon30v

New member
עוגת שמרים אגוזים../images/Emo27.gif

עוגת שמרים רטובה וטובה - אגוזים -פירגה רכיבים: לבצק: 2 כוסות חלב 400 גרם מרגרינה בלי מלח 4 ביצים 1 ק"ג קמח (לא יותר) קוביית שמרים לחים (50 גרם) 4\\3 כוס סוכר אפשר לשים מליות של שוקולד\\תפוחים\\גבינה\\תמרים וממרחים שונים. מלית אגוזים: 300 גרם אגוזים מרוסקים 125 מ"ל חלב רותח לערבב יחד להוסיף 150 גרם סוכר, 2 כפות פירורי לחם, 30 גרם חמאה מומסת, 3 כפות שמנת עתירת שומן, 2 חלמונים, חצי כפית קינמון, חצי כפית ציפורן, להקציף לקצף נוקשה את 2 החלבונים , ולקפל לתוך התערובת בעדינות. ציפוי: כוס אבקת סוכר כפית חמאה מומסת 1 כפית תמצית וניל 1 כף שמנת מתוקה מערבבים את אבקת הסוכר החמאה והוניל מוסיפים את השמנת לתערובת חלקה שניתנת למריחה בכף על העוגות בעודן חמות. אופן הכנה: 1.בקערה גדולה ועמוקה לערבב את השמרים עם הסוכר עד שיתחיל לתסוס (עיסה) . 2. להביא לרתיחה את החלב והמרגרינה. לכבות את האש. 3. להכניס את הביצים שלמות לעיסת השמרים ולבחוש. להוסיף לסירוגין את הקמח והחלב. לערבב לבצק דביק. 4. לעטוף בנילונית את הקערה ולהכניס למקרר ל-5 שעות להתפחה. 5. לערבב את חומרי המילוי. 6. אחרי ההתפחה, ליצור 8 כדורים שווים. 7. כל כדור לפתוח לעלה על משטח מקומח. למרוח מעט חמאה מומסת ולפזר מילוי אגוזים. לגלגל לרולדה. 8. ליצור 8 רולדות. כל 2 רולדות לעצב לצמה. להניח בתבנית אינגליש קייק משומנת. יוצא 4 רולדות בארבע תבניות. 9. אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות. לבדוק אם מוכן. 10. כשהעוגות מוכנות וחמות, לצקת את הסירופ החם. אפשר להקפיא את העוגות. הערות: ל-4 תבניות אינגלישקייק מקור המתכון: pirge -פורום תפוז שרונה
 

sharon30v

New member
עוגת מוס אגוזים ברוטב אספרסו../images/Emo96.gif

עוגת מוס אגוזים ברוטב אספרסו מקור המתכון: שף ויקטור גלוגר, מסעדת דגים 206 4 ביצים, מופרדות 120 גרם קמח מנופה 20 מ"ל תמצית קפה (תוצרת מקורמיק. אם אינכם משיגים, אפשר להשתמש בקפה נמס מומס במעט מים חמים) 100 גרם אגוזי מלך קצוצים למוס (בוואריה): 1/2 ליטר חלב 8 חלמונים 350 גרם סוכר 20 גרם תמצית קפה 15 גרם ג'לטין, מרוכך במעט מים קרים 750 מ"ל (3 שקיות) שמנת מתוקה לרוטב: 1/2 ליטר חלב 20 גרם פולי קפה טחונים דק 6 חלמונים 135 גרם סוכר 20 גרם פולי קפה טחונים דק 6 חלמונים 135 גרם סוכר לסירופ: 220 מ"ל מים 200 גרם סוכר 50 מ"ל רום לבן + הכנת הסירופ: מבשלים את כל החומרים עד להרתחה, מרתיחים במשך דקה ושומרים בצד. + הכנת הרוטב: מרתיחים את החלב יחד עם הקפה הטחון. מכבים את האש ומשהים ל-15 דקות לספיגת הטעם. + מערבבים את החלמונים והסוכר (לא מקציפים!). + מרתיחים שוב את החלב של הרוטב, ומוסיפים בזרם דק לתערובת החלמונים והסוכר. מבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה עד שהרוטב מסמיך. אסור שירתח, אלא שיגיע לטמפרטורה של 85 מעלות. בהיעדר מדחום מתאים אפשר לבצע את המבחן הבא: טבלו גב של כף עץ ברוטב. כשתעבירו אצבע על הכף היא צריכה להשאיר שביל ברור, שאינו נסגר. + כשהרוטב מוכן, מעבירים את הסיר לקערה מלאה בקרח ומערבבים עד שהרוטב מצטנן. שומרים במקרר. + הכנת העוגה: מערבבים את הסוכר והחלמונים במשך 7 דקות מעל סיר מים חמים עם תמצית הקפה (ביין מארי). מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים במהירות מקסימלית במשך 10 דקות. + מחממים תנור ל-200 מעלות. + מקפלים את הקמח המנופה והאגוזים לתוך החלמונים בעדינות רבה. + מרפדים תבנית אפייה רגילה של תנור (מצופה אמייל) בנייר אפייה ומורחים עליו את בלילת העוגה (בעובי 2 ס"מ). + אופים 10 דקות בתנור המחומם ומצננים על רשת. + הכנת המוס: מרתיחים את החלב. מערבבים את החלמונים עם הסוכר ותמצית הקפה. מוזגים את החלב החם בזרם דק לתוך תערובת החלמונים ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה (אך לא רותחת) - הסבר מדויק ראה באופן הכנת הרוטב. + מוסיפים את הג'לטין המרוכך לתערובת ומערבבים. מעבירים את הסיר לקערת קרח ומערבבים עד לצינון. + מקציפים את השמנת ומקפלים לתוך הקרם הקר. + הרכבת העוגה: בעזרת תבנית של עוגה קפיצית וסכין קטנה חותכים מתוך העוגה עיגול ומניחים אותו בתוך התבנית. + טוחנים את שאר העוגה. מרטיבים את פני העוגה בסירופ, מניחים מעל את המוס ומחליקים היטב. מפזרים את העוגה הטחונה מעל המוס. מכסים את התבנית ומקררים במקרר במשך 4 שעות לפחות. + מגישים את העוגה פרוסה, ומסביבה הרוטב. שרונה
 
למעלה