מישהו מכיר את מוסך " דן " ב-תל אביב

מצב
הנושא נעול.

דחליל23

New member

שלום . מישהו כאן אוליי מכיר את המוסך שהיה פעם ל- " דן " ברחוב ארלוזורוב מימול חנות פרג' קרוב לדיזינגוף ש-עכשיו זה ניהיה חניון מכוניות . אם אפשר בבקשה לקבל פרטים מתיי זה ניבנה ו-איפה מתקנים עכשיו את האוטובוסים ????????????

ליילנד

New member
פוטו פרג' שהיה פעם

שלום . מישהו כאן אוליי מכיר את המוסך שהיה פעם ל- " דן " ברחוב ארלוזורוב מימול חנות פרג' קרוב לדיזינגוף ש-עכשיו זה ניהיה חניון מכוניות . אם אפשר בבקשה לקבל פרטים מתיי זה ניבנה ו-איפה מתקנים עכשיו את האוטובוסים ????????????
פוטו פרג' שהיה פעם
קולנוע ארמון דוד, אופס נוסטלגיה...

המוסך נבנה בשנות השלושים

לא פרג' ! המוסך ............
מישהו יודע איפה מתקנים היום את האוטובוסים ? ואוליי מישהו יודע מתיי ניבנה המוסך הזה ?
המוסך נבנה בשנות השלושים
בסגנון ה"באוהאוז". אני מקווה להביא במשך היום תמונות שלו מיד לאחר בניתו.

דחליל23

New member
אם אפשר בבקשה ../images/Emo92.gif

המוסך נבנה בשנות השלושים
בסגנון ה"באוהאוז". אני מקווה להביא במשך היום תמונות שלו מיד לאחר בניתו.
אם אפשר בבקשה

פשוט מעניין אותי לדעת כי אח שלי למד שמה פעם מכונאות . ו-אוליי מישהו יגיד לי אם אפשר איפה מתקנים היום את האוטובוסים של " דן " ??????????

דחליל23

New member
לפי מה שידוע לי ..........

אם אפשר בבקשה

פשוט מעניין אותי לדעת כי אח שלי למד שמה פעם מכונאות . ו-אוליי מישהו יגיד לי אם אפשר איפה מתקנים היום את האוטובוסים של " דן " ??????????
לפי מה שידוע לי ..........
ברחוב המסגר פינת רחוב יצחק שדה ב- תל אביב איפה שהיום עומד מגדל הביטוח הלאומי . היה לפניי כמה שנים המוסך המרכזי של אגד ש-בו היה מיתקן שטיפה ש-בו את כל האוטובוסים של אגד בארץ . אחרי שהרסו את מיתקן השטיפה הזה חברת אגד מכרה את המיגרש ובנתה עליו את המגדל הזה .

לדן 3 מוסכים:

אם אפשר בבקשה

לדן 3 מוסכים:
המוסך הראשי - "צ.ד." בבני ברק ברח' הירקון, מול איצטדיון ר"ג. בנוסף, קיימים מוסכים בבת-ים ובפ"ת (עמנואל). לדן גם מס' חניונים: עשר תחנות (ליד קניון איילון ומסילת הרכבת שליד תחנת בני ברק), שיכון דן (שטרית פינת משה סנה), אזור (אז"ת חולון), קרית בן גוריון (צמוד לחניון ומוזיאון אגד), אריאל, אז"ת כפ"ס ות"מ פ"ת.

דחליל23

New member
תודה ! אבל ...................

לדן 3 מוסכים:
המוסך הראשי - "צ.ד." בבני ברק ברח' הירקון, מול איצטדיון ר"ג. בנוסף, קיימים מוסכים בבת-ים ובפ"ת (עמנואל). לדן גם מס' חניונים: עשר תחנות (ליד קניון איילון ומסילת הרכבת שליד תחנת בני ברק), שיכון דן (שטרית פינת משה סנה), אזור (אז"ת חולון), קרית בן גוריון (צמוד לחניון ומוזיאון אגד), אריאל, אז"ת כפ"ס ות"מ פ"ת.
אז למה הם לא בונים מוסך חדש ? אם כבר להרוס אז עדיף לבנות במקומו מוסך חדש .

השכנים התלוננו שנים רבות

השכנים התלוננו שנים רבות
בנוסף, הקרקע במקום יקרה, והחליטו למכור אותה לטובת רב קומות. יש כוונה להקים מוסך וחניון אחד גדול לדן שיאחד את מוסכי עשר תחנות, שיכון, צ.ד. ופ"ת.

דחליל23

New member
חבל ../images/Emo10.gif .........................

השכנים התלוננו שנים רבות
בנוסף, הקרקע במקום יקרה, והחליטו למכור אותה לטובת רב קומות. יש כוונה להקים מוסך וחניון אחד גדול לדן שיאחד את מוסכי עשר תחנות, שיכון, צ.ד. ופ"ת.
חבל
.........................
חבל שלא משמרים את המיבנה הזה כי הוא ניבנה בסיגנון " באוהאוס " שזה סיגנון בנייה בינלאומי ו-שהאו"ם הכריז בגללו על תל אביב כ-על עיר ל-שימור .

דחליל23

New member
וחוץ מזה ? ....................

חבל
.........................
חבל שלא משמרים את המיבנה הזה כי הוא ניבנה בסיגנון " באוהאוס " שזה סיגנון בנייה בינלאומי ו-שהאו"ם הכריז בגללו על תל אביב כ-על עיר ל-שימור .
וחוץ מזה ? ....................
איפה כבר ייבנו את המוסך הענק הזה עם החניון ??????????

עוד על מוסך ארלוזורוב

עוד על מוסך ארלוזורוב
המוסך נחנך בחודש מרץ 1934 התמונה לקוחה מבטאון "המעביר", כסלב תרצ"ו (סוף 1935)

דחליל23

New member
הוא לא ניראה דומה לזה של היום

עוד על מוסך ארלוזורוב
הוא לא ניראה דומה לזה של היום
את האמת הוא בכלל לא ניראה אז דומה למוסך היום .

four seasons

New member
תודה בני, ראוי שבסגרת...

עוד על מוסך ארלוזורוב
תודה בני, ראוי שבסגרת...
בניית המגדל ישפצו וישמרו את המבנה כלו ויהפכו אותו למרכז קהילתי או מוזאון או סיפריה, עומד להבנות שם מגדל ומס' מיבנים נמוכים וכיכר, השטח הפנימי של המוסך ענק, אפשר לשמר את זה מבלי לפדוע בפרוייקט או מקסימות להגדיל מעט את האחוזים למען השימור של המבנה המיוחד הזה, בתל אביב יש היום מס' מועט של מיבנים עיסקיים או ציבוריים של באוהאוס (סיגנון בין לאומי) וכמה מיבני ציבור כאלה נהרסו בשנים האחרונות (וגם מאות של מיבני באוהאוס למגורים נהרסו ונהרסים כל הזמן), חבל לפספס היסטוריה כזו, השנה העיר נכנסה באונסקו לרשימת ערים, כדאי שהעיר תצדיק את זה. יש באותו אופן לציין שגם נעשו פרוייקטים רבים וראויים לשימור בשינים האחרונות, אבל לא מספיק, עדיין היום יש מבני באוהאוס בתל אביב יותר מבכל מקום אחר בעולם.

דחליל23

New member
בכלל המיבנה הזה יפה

תודה בני, ראוי שבסגרת...
בניית המגדל ישפצו וישמרו את המבנה כלו ויהפכו אותו למרכז קהילתי או מוזאון או סיפריה, עומד להבנות שם מגדל ומס' מיבנים נמוכים וכיכר, השטח הפנימי של המוסך ענק, אפשר לשמר את זה מבלי לפדוע בפרוייקט או מקסימות להגדיל מעט את האחוזים למען השימור של המבנה המיוחד הזה, בתל אביב יש היום מס' מועט של מיבנים עיסקיים או ציבוריים של באוהאוס (סיגנון בין לאומי) וכמה מיבני ציבור כאלה נהרסו בשנים האחרונות (וגם מאות של מיבני באוהאוס למגורים נהרסו ונהרסים כל הזמן), חבל לפספס היסטוריה כזו, השנה העיר נכנסה באונסקו לרשימת ערים, כדאי שהעיר תצדיק את זה. יש באותו אופן לציין שגם נעשו פרוייקטים רבים וראויים לשימור בשינים האחרונות, אבל לא מספיק, עדיין היום יש מבני באוהאוס בתל אביב יותר מבכל מקום אחר בעולם.
בכלל המיבנה הזה יפה
חבל להרוס כזה מיבנה " באוהאוס " שהוא הסמל של הבנייה בתל אביב . לפחות שיישמרו מימנו משהו .

מצב
הנושא נעול.
למעלה