מישהו יכול לעזור לי בחשיבה לוגית?

מישהו יכול לעזור לי בחשיבה לוגית?

איזה שאלת מפתח מפוצצת ?. תודו אה..??!! ועכשו שימו לב לקישור הזה מערכת הסעות תכנסו אליו - בבקשה.. אני צריך לבנות מערכת הסעות משוכללת עם המון אילוצים ולא אלאה אתכם כרגע (בטח שבעתיד..) אבל מה שאתם רואים זה אפשרות לבחור.. ולשלוח חתכים שונים.. הבעיה היא שאמנם השגתי אפשרות "חתוכה מאד/יותר מידי" אבל נניח אם אני רוצה לקחת פרמטר של כל הישובים ששייכים למועצה , או כל התלמידים בכיתה? פה אני בפלונטר את הימים פתרתי על ידי משתנה all למי יש פתרון יצירתי? הטבלה האפורה היא עדיין לא פעילה ואין לה קשר ישיר לטופס. זה רק הצגת שאילתה שמאחדת המון טבלאות. אבל למטה יש עוד פס שמראה את ה -id שמתקבל מהטופס..

IgalR

New member
דווקא במקרה שלך היתי ממליץ לך

ליצור את האפשרויות בחירה בכל פעם דינמית . אבל אם כבר אתה בכיוון הזה אז תוסיף עוד נניח שם שתקרא לו כולם ואותו הדבר במועצות וכו.... (בטח לזה התכוונת כשכתבת ALL ?)

באמת ככה עשיתי בהתחלה

אבל בגלל השילוב המיוחד של הגוואה סקריפט אני חייב לשייך כל עיר למועצה ולכן שהוספתי all למועצות אז הוא נכנס הרי למספר סידורי נפרד .. נגיד מועצה X מספר סידורי 1 מועצה Y מספר סידורי 2 ולכל אחת מהן אני מוסיף ברשימת הערים id זהה ולכן הייתי מריך להוסיף all לכל מועצה .. והall הזה קיבל משתנה נפרד כאילו מועצה חדשה.. אז נסיתי לשייך אותו עם אותו id וקיבלתי דבר הגיוני כאילו עוד עיר בתוך המועצה כי לעשות חתך על כל המועצות זה באמת לא בעיה לעשות עם all אבל כל אחת בנפרד זה בעיה.. אני מקווה שהבהרתי את עצמי.. ואם לא תגיד לי אני אעלה לאתר דוגמא ברורה יותר לבעיה

neatsun

New member
למה שלא

תשתמש ב select עם multiple, כלומר בעצם ב listbox במקום combobox . קצת פחות קומפקטי על המסך אמנם, אבל זה יאפשר את מירב הגמישות. אם אתה רוצה להקל על המשתמשים אפילו יותר, אתה יכול להוסף ליד כל רשימה כפתורים של selelct/deselect all , זה בכל אופן מקצה שיפורים.

באמת רק בגלל הקומפקטיות ../images/Emo13.gif אבל

אם לא תהיה ברירה נעבוד ל listBox .. אבל מה לעשות אני תמיד מנסה "לתפוש את אלוהים מהזנב" .. בתקווה שהוא לא יהרוג אותי בדרך..... אני עדיין לא אמרתי נואש .. ואני מחפש את הפתרון המבריק שיתן לי גם קומפקטיות וגם מקסימום אפשרויות.. איך נלמד אם לא בדרך הקשה?

IgalR

New member
לא הבנתי כלום אבל הבנתי דבר אחד

שאצלך זה בנוי להיות תהליך שבעצם מתחיל משמאל ומתקדם לימין . למה שלא תעשה 5 שלבים ואז לא תיהיה לך בעיה לשלוט מה קורה בכל שלב . זה יפתח בפנייך אפשרויות נוספות כגון עזרה בכל שלב ומידע נוסף ..

IgalR

New member
וגם א תיהיה לך בעיה להוסיף או

להוריד שלבים בתהליך שכרגע בטח אם אתה צריך לשנות איזה תיבה או להוסיף/להוריד תיבה אתה בוכה שבוע .

דווקא לא ! כי זה מבוסס db

לא בעיה לעשות עדכונים לפי פרמטרים קבועים להוסיף ישוב שעת יציאה של אוטובסים וכו זה החלק הקל חשבתי על זה מראש..

פרט נמק והדגם!

אתה מתכוון לכמה טפסים שיעשו שאילתה כל פעם? כאילו חתך של מועצות שיתן תוצאות של כל הישובים ואז משם לכל ישוב לתת קישור שיפתח תוצאות לימים וכן הלאה ....???????? או הלוואי שזה היה פשוט כל כך .. וחוץ מזה אני מאבד את החתך הפרטני שיש לי כעת.. חייב להיות פתרון!! חכה אני מעלה לך את הבעיה עם הall שעשיתי קודם.. ותראה מה זה עושה.. אני אעשה את זה רק על המועצה הראשונה כך גם תראה את ההבדלים

IgalR

New member
עדיין לא הבנתי כלום .

אבל התכוונתי שאכן תעשה 5 טפסים בטופס הראשון יבחרו את המועצה ויהיה CHECKBOX לסימון ALL בטופס השני יהיו הישובים אבל אם סומן הכל אז יעבוד לטופס השלישי וכו...

טוב אני אשן על זה לילה , הנה תראה

מחר על הקפה אני אחליט מה לעשות.. אגב ניסתי לשנות עת הערים ל list box זה נראה נורא ! ומה לא הבנת אתה לא רואה שהוא נותן למועצה ולישוב ערך של 29?? הערך האחרון באינדקס. למרות שזה אמור להיות מועצה מס 1 וישובים 1-2 קפיש?? הרי כל הדרך הלאה תלויה במשתנה הארור הזה שישמור על הערכים האינדקסליים שלו כמו שצריך! , אני לא יכול לעשות שאילתה שתאמר: אם אתה רואה 29 זה שייך לבקעת הירדן ואם 30 לאילת אני אצא משוגע לגמרי מזה

IgalR

New member
יותר מדיי כאב ראש שדרש כבר השקעה

מעבר לרצון וליכולת גם מבחינה כספית אבל בעיקר בשעות עבודה .

IgalR

New member
אם אני זוכר נכון אין שדות חובה

דואל זו בקשה מוגזמת ?

למעלה