מישהו יכול לכתוב לי את אחת מהכתובות

מישהו יכול לכתוב לי את אחת מהכתובות

של מנהליי אתר מפלגת שינוי?!! אולי מישהו פה יוכל לעזור לי אני פשוט מציא שאם יש אפשרות שהיה אתר שינוי ברוסית ובאנגלית לפי דעתי אומנם אני לא ערבי אבל לא יכול להיות שלא יהיה אתר שינוי בערבית פשוט לא יכול להיות ערבית היא בין השפות החשובות בעלום ואפילו בישראל אני לא ממש יודע כמה ממצביאיי שינוי הם ערבים אז הייתי רוצה לתענו לי אם לאות מה שכתבתי אתם תחשבו ברצינות להקים אתר כזה בערבית (אגב זה לא ממש קשה אתם צריכים למצוא מישהו טוב בערבית) או אולי כבר אתר כזה בתהליכיי סיום בתודה מראש היהודי הנאמן

SupermanZW

Well-known member
הסיבה היא

הערבים אינם קהל היעד של שינוי, ממילא הם מצביעים רק למפלגות הערביות וליח"ד, אני בספק אם ערבי אחד הצביע לשינוי.

אכן, אחוז ההצבעה עבור שינוי

במגזר הערבי שאף לאפס. למיטב זכרוני, כמעט בכל היישובים הערבים, אחוז ההצבעה לשינוי היה 0 עגול.

קרוב לאפס

ברוב היישובים שיעור התמיכה היה כמה עשיריות האחוז - כלומר כמה עשרות קולות ביישוב גדול וקולות בודדים ביישוב קטן. מצד שני - לא השקיעו שום מאמץ במגזר הערבי.

jak44

New member
לדמוקרטיה כבר ליפני הבחירות

שאלתי את השאלה הזו ולא קיבלתי תשובה כי לפי דעתי יש פוטנציאל חילוני בקרב ערביי ישראל שיכול להיות חלק מתנועת שינוי בתנאים מסוימים

מבחינה אלקטורלית, זה לא היה משנה

כל כך הרבה. ע"פ "הארץ", 11.3 אחוז מהערבים הצביעו ל"עבודה" ול"עם אחד" - שתיהן מפלגות מרכז ציוניות. לאור זאת, אפשר להעריך הערכה גסה שמאמץ תעמולה של שינוי במגזר הערבי היה יכול להביא לה 3-4 אחוז מן הקולות הערבים. כך שהרבה זה לא היה משנה, אבל בוויתור מראש על המאמץ יש משהו צורם, כאילו שינוי לא סופרת בכלל את האזרחים הערבים. זה מנוגד להגדרה של שינוי כמפלגה אזרחית ומקבע את תדמיתה כמפלגה סקטוריאלית, מועדון סגור של עורכי דין שמנמנים ולבנבנים.

jak44

New member
נו דמוקרטיה

אתה ממש מסתכל בקצה האף כדי שיהיו תומכים למיפלגה כמו שינוי בסקטור הערבי צריכה להעשות עבודת שטח מעמיקה ד"א היתה היזדמנות נאה כאשר מישרד הפנים היה בידים של שינוי ולכן כדי לתכנן מהלך מיסוג זה אבל צריכה להעשות תכנית לטוח ארוך ואין לצפות לתןצאות מידיות

ז'ק צודק אם יש ערבים שהצביאו לעבודה

אין בעייה שהם יזוזו מעט יותר ימינה ורוצים מדינה חילונית! ורבים מהם ממעמד הבניים ומטה! יש פוטנצייל עצום!

אין קשר דווקא בגלל שלו היצביאו

ערבים לשינוי (דווקא דרוזים כן הצביאו לשינוי!) אם יש ערבים שלא יודעים רוסית או עיברית או אנגלית או כן יודעים אבל יהיה להם יותר נוח לקרוא בערבית!! מה זאת העצלנות הזאת!! אין כל סיבה לא לעשות אתר בשפה הערבית! האתר לא משמש רק מצביאים של שינוי אוליי אחמד מאבו גוש מתעניין מפלגות! ואם הוא יראה שלשינוי יש אתר בערבית כבר הוא יראה שהינה יש כאן מפלגה רצינית! ואז הוא ירצה לראות את המצא שלנו!! המצא תהיה בערבית! יהיה לו כל ונוח!! אני קורה לעשות אתר בערבית זה יעשה טוב מאוד גם לתדמית של שינוי וגם למפלגה!

פלסטיק

New member
נכנסת פעם לאתר של אלעל?

גם שם יש רוסית ואין ערבית. כללית אתה צודק, הייתי רוצה לראות גם בערבית אבל אם מסתכלים על מה שקורה בשטח (בכל שטח, לאו דוקא בפוליטיקה) ערבית כנראה פחות נחוצה מרוסית ככלי שיווקי.

פלסטיק

New member
ומי טס להביא ישראלים מהמזרח?

אחרי הצונמי? ישראייר? ארקיע? קונטיננטל? מזל שהחברה אמנם איננה ממשלתית אבל מרגישה ומתנהגת כך.

gershon17

New member
אל-על טסו

למרות שהם לא ממשלתיים. כמה נאה, השוק הפרטי לא השחית אותם!

Tru Man

New member
ודרשו 600 דולר נוספים על כל נוסע

באמת השוק הפרטי לא השחית אותם...

למעלה