מישהו יוכל להסביר את המשפט הבא

איקו

New member
מישהו יוכל להסביר את המשפט הבא

(ערובין ק,ב): אלמלא נתנה תורה לישראל, למדנו צניעות מחתול ועריות מיונה ודרך ארץ מתרנגול וגזל מנמלה. תודה.

לביא4

New member
הסבר

בתורה יש הרבה ציוויים הנובעים מדרך ארץ, צדק ויושר, מצוות מוסריות שבין אדם לחברו וכו', המשפט בא לומר, שהציוויים, למרות שהם באו כדי לשמור על תיקון העולם והבריות, מטרתם היא יותר קיום מצווה בתורה כמו מצוות אחרות שבין אדם למקום, מאשר חוקים רגילים שבני אדם מחוקקים בעולם, החתול צנוע ביותר, היונה - צנועה בנושא העריות, וכו', ואלמלא ניתנה התורה עם הציוויים המוסריים היינו יכולים לקחת את בעלי החיים הנ"ל וללמוד מהם את הדברים בהם הם מצטיינים כמו שפירשו שם!

איקו

New member
הכוונה איך אני לומד מהנמלה גזל ?

ואיך מהיונה עריות? ואיך מהתרנגול דרך ארץ ? אני חייב הסבר קשה לי אם זה ? מהחתול אני באמת יודע שהוא עושה צרכים במקום צנוע ומכסה אחריו.. תודה מראש .. אלמלא נתנה תורה לישראל, למדנו צניעות מחתול ועריות מיונה ודרך ארץ מתרנגול וגזל מנמלה.

הטייסת

New member
גזל לומדים מהנמלה-

שאין נמלנ אחת נוגעת באוכל שהרימה חברתה. ככה זה הן מריחות את אותו גרעין או כל מאכל אחר המונח על האדמה ואם יש בו ריח שמעיד על כך שנמלה קודמת הרימה אותו אבל מפאת קוצר הזמן או העומס..:) היא הנחיה אותו הן פשוט לא ירימו אותו. מדהים מה? לך תבין איזה עולם אני בן אדם עם נשמה גבוהה , היא נמלה פחותה תוך יום יומי'ים איננה והיא אין בה אפילו אבק גזל. זה מדהים. בקשר ליונה שהן נראה לי העוף היחיד (גם כולל הבהמות והרומד) שנשארות נאמנות לבעל זוג אחד כל ימי חי'יהן. לגבי תרנגול אני לא יודעת.

למעלה