מישהו יודע מה קורה בצנרת המים הביתית?

מישהו יודע מה קורה בצנרת המים הביתית?

נתקלתי בכתבה על בחור שמחליף צינור מים שהתפוצץ. הכתבה היא משעשעת וחביבה, אבל יש בה משהו שמאוד הטריד אותי. הצינור שהוא החליף, אשר מזרים את מיי השתייה לדירות, חלוד ומלוכלך. אז אומנם חלק ממנו החליפו, אבל זה הצינור שדרכו עוברים המים לכל התושבים. והשאלה שלי, האם יש איזשהו גוף שמפקח על מי השתייה בצינורות של הבית שלנו? אני גרה בבניין בן 19 שנה, אני צריכה לדאוג שאולי הצנרת ישנה? ממה שחיפשתי באינטרנט לא מצאתי כלום. http://www.memukad.co.il/החלפת-צנרת-מים-ישנה/מאמרי-מערכת למי מכם שיראה את ההודעה שלי גם בפורום אחר, אל תראו זאת כהבעת אי אמון, פשוט אני לא יודעת באיזה פורום הכי כדאי לי לפרסם שאלה שכזו. תודה רבה על העזרה.

האמת שאת צודקת, זה מפתיע ומקומם

מפתיע שלא חשבנו על זה בעצמינו ומקומם כי כמדומני אין פתרון ממשי אין לנו מושג מה מצב הצנרת מתחת לרגלינו אפשר רק לנחש בת כמה העיר שלך?...באיזו שנה התחילו לשים צינורות מחומרים אחרים? מי אחראי לזה בעיריות אינני יודעת - משערת שבכל עיר יש מחלקה משלה, אבל ריאלית, זה לא ישתנה ובטח גם אין לזה תקציבים כי צריך לרשת את כל המדינה מחדש בצינורות לפי המצב הזה. מה שאולי כדאי לנסות לבדוק, איזה גופים יש במדינה שבודקים זיהומים מכל סוג וחלפש את המדור המתאים לשאול שאלות ולראות מה הם עונים..צריך להיזהר משרלטנים. אני מניחה שבסופו של דבר יציעו לך כל מיני מסננים על הצנרת מחוץ לבית ובתוך הבית ויספרו לך שיש כל מיני פטנטים חדשים.. אולי כדאי לעניין את "אורלי וגיא" כי יש עניין לציבור, יש להם אתר בנענע שיעשו תכנית מיוחדת עם המלצות לציבור איך לשמור על הבריאות. לפחות עד 2012..

r i n i

New member
כמו כל דבר טוב יש לזה 3 תשובות

1. מקורות - אחראית על איכות המים והצנרת עד לחיבור הראשי לעיר/מועצה מקומית 2. העיריה - אחראית על איכות המים והצנרת עד לבתים. יכול להיות שמערכת הצינורות אכן עתיקה, יכול להיות שהצנרת גם צרה מלהכיל את מספר הדירות באזור ואז יש זרימה איטית של מים. באחריות העיריה לשפץ/לתקן כשלים במערכת הזו. 3. הדיירים בבית - אחראים מהכניסה הראשית לבניין דרך הברזים האישיים של כל אחת מהדירות. איש איש ודירתו-איש איש וצינורותיו. יש המתקינים מסנן על הברז הראשי (מיד אחרי השעון) ומסננים את המים לכל הבית. יש מי שמתקין מסנן מקומי לברז המטבח (למשל) או מחזיק מתקן סינון חיצוני (בריטה) ויש מי שמחזיק מתקן למים מטוהרים או מתקן למיכלי מים (מי עדן, נביעות, תמי 4). לפעמים עכירות של מים אינה בהכרח "מים לא ראויים לשתיה" ולא תמיד אנחנו רואים זיהומים במים. יש ערכות של "מומחים" (בעיקר מטעם חברות מסחריות) שיראו לך שהמים מזוהמים בצורה איומה. המים בארץ שלנו בעיקרון ראויים לשתיה מהברז!!! (אין לי מניות אצלם ואין לי שום קשר אליהם) להלן ציטוט מאתר מקורות: "העלייה ברמת החיים הביאה למודעות הולכת וגוברת לאיכות מי השתייה שלנו. חברת מקורות מתמודדת בהצלחה עם הדרישות המחמירות לאיכות המים באמצעות מערכת עצמאית של בקרת איכות אותה היא מנהלת. במקביל מבצעת מקורות מחקרים וסקרים בתחומים של מניעת זיהום מקורות המים, ומשקיעה משאבים רבים בפיתוח טכנולוגיות מים מתחום הקלינטק. מערכת בקרת האיכות של מקורות כוללת שורת מעבדות חדשניות לבדיקת דגימות מים ומנגנון פיקוח המוודא עמידה בתקני האיכות של משרד הבריאות. החברה משקיעה מאמצים ואמצעים רבים בבדיקות איכות המים המבוצעות במעבדה המרכזית של החברה ובמעבדות האזוריות. הבדיקות נערכות במקורות המים (קידוחים, מי מעיינות ומי כינרת), במערכת ההולכה, במאגרים, בבריכות ובכניסות ליישובים, הרבה מעבר לנדרש בתקנות. בשנת 2007 חנכה מקורות באתר אשכול את מתקן הסינון הארצי, הנחשב לאחד המפעלים המובילים והמתקדמים בעולם, מבחינת יעדי איכות המים שלו ומבחינת כמות המים שיטופלו בו- 1.7 מיליון מ"ק ביממה. פעילות המתקן באתר אשכול משפרת עוד יותר את איכות המים המסופקים לתושבי מדינת ישראל, ועומדת בקו אחד עם היעדים המקובלים בעולם המערבי. בנוסף, מבוצע במתקן ניטור רציף ומקוון מהמתקדמים בעולם וטיפול במים על פי תקנות בריאות העם ודרישות משרד הבריאות."

שלוש שאלות על התשובה השלישית..

קודם כל, תודה על התשובה הנרחבת. השאלה שאני שואלת היא על הצנרת הביתית וזאת בגלל שאם המים מזדהמים בצנרת הביתית אז כל הבדיקות של חברת מקורות לאורך כל הדרך לא שוות כלום. ואלה השאלות: 1. כמה אנשים לפי דעתך מודעים לבעייה הזאת (מעט מאוד לדעתי) 2. אם הגופים הממשלתיים מפקחים על המעליות בבתים המשותפים, למה שלא יהיה גם פיקוח על מיי השתייה בתחום הבתים שלנו? מדובר בבריאות שלנו! גם אם הדבר ייקר את המים, אני חושבת שהדבר הוא הכרחי ביותר! 3. למה אף גוף ממשלתי לא מפרסם הודעות/אזהרות/המלצות בנושא? מקורות מצהירים שהמים שלנו טובים לשתייה, אולם אם אין פיקוח על הצנרת הביתית אז אין להם מנדט להצהרות כאלו. אשמח מאוד לשמוע את דעתך בנושא ריני
ותודה על ההמלצה כבשת מחמד - אולי באמת אפנה עם זה לאורלי וגיא

r i n i

New member
כי יש דברים שהם באחריות הדיירים

אני לא יודעת להסביר למה מעליות הן בתחום גוף ממשלתי או לא. גם אף אחד לא בודק לך את הקירות אם הם עמידים לזעזועים, חברות הגז שולחות נציג שלהם פעם בכמה שנים כדי לודא שהצנרת בבית תקינה. בכל המקרים האלו האחריות היא של הדייר. בכל מקרה אם יש לך חשש אני חושבת שאת יכולה לבקש מהמשרד האחראי על המים בעיריה לבדוק את איכות המים בדירה. בכל מקרה אנסה לבדוק את השאלה שלך אצל מוומחים יותר ממני.

צריפינה

New member
אם יורשה לי להוסיף את הרבע גרוש שלי, אוסיף

כי לא צריך להיות מודאג מכל גילוי שכזה. זה מוכר רייטינג בטלויזיה, אבל בסך הכל האוכלוסיה בישראל בריאה. אנחנו חשופים על בסיס יומי, לזיהום באויר, צבעי מאכל, חומרי ניקוי בבית, תרסיסים (שיער, ג'וקים), שימורים מלאים בנתרן, מכשירים פולטי קרינה,תכשירים קוסמטיים, חטיפים (במבה, ביסלי וכו'), בריכות שחיה ועוד ועוד ומתמודדים לא רע.

Drumroll

New member
על מים מינרלים ממש אי אפשר לסמוך

לא פעם ולא פעמיים בשנתיים האחרונות התגלו נתונים מדאיגים מאוד מהשאיבות של חברות המים המינרלים. מעבר לעובדה שאין שום סיבה שאני אשלם לחברות האלה ששואבות מים ששייכים לכולנו, אני גם לא סומכת על זה שהמים שלהם טובים מספיק לשתייה...

tamirzak1

New member
הסיפור בקשר למים ולצנרת מתחלק לכמה נתונים

הנתון הראשון הוא שכל רשות מקומית חייבת לבדוק (במעבדה) את המים וחייבת לפי החוק לשלוח דו"ח תשובות וסטיות לאזרח. הנתון השני הוא הצנרת בבית (או בבנין). אם הצנרת מזוהמת וחלודה , התוצאות של העיריה כבר לא נחשבות. הנתון השלישי והכי חשוב הוא גובה הבנין. בבנינים הגבוהים קיים על הגג מיכל מים מובנה מבטון (לחץ המים בעיריה לא מגיע לכזה גובה ולכן יש משאבה בכל בנין גבוה כך שבסופו של דבר לחץ המים לכל הבנין מגיע מהגג). רוב הבנינים לא מחטאים את המיכל אחת לשנה (לפי הנדרש) וכפי שאני עצמי ראיתי כבר מיכלים כאלה עם תולעים,ליכלוך רב (בעיקר חולות שצוברים חיידקים) ובמקרה קיצוני אפילו פגר של יונה מרקיבה בתוך מי השתיה של הבנין. (עבדתי פעם כמנקה מיכלים כאלה). הניקיון והחיטוי של המיכלים האלה הוא באחריות הבנין (או חברת הניהול). מכאן מתחילות רוב הבעיות. נא לדאוג לניקיון ולחיטוי המיכל. זו הנקודה המזוהמת ביותר בדרך לברז. נ.ב. המים שהעיריה מספקת הם באיכות טובה מאוד ואין צורך לחשוש מזיהום.

tamirzak1

New member
הסיפור בקשר למים ולצנרת מתחלק לכמה נתונים

הנתון הראשון הוא שכל רשות מקומית חייבת לבדוק (במעבדה) את המים וחייבת לפי החוק לשלוח דו"ח תשובות וסטיות לאזרח. הנתון השני הוא הצנרת בבית (או בבנין). אם הצנרת מזוהמת וחלודה , התוצאות של העיריה כבר לא נחשבות. הנתון השלישי והכי חשוב הוא גובה הבנין. בבנינים הגבוהים קיים על הגג מיכל מים מובנה מבטון (לחץ המים בעיריה לא מגיע לכזה גובה ולכן יש משאבה בכל בנין גבוה כך שבסופו של דבר לחץ המים לכל הבנין מגיע מהגג). רוב הבנינים לא מחטאים את המיכל אחת לשנה (לפי הנדרש) וכפי שאני עצמי ראיתי כבר מיכלים כאלה עם תולעים,ליכלוך רב (בעיקר חולות שצוברים חיידקים) ובמקרה קיצוני אפילו פגר של יונה מרקיבה בתוך מי השתיה של הבנין. (עבדתי פעם כמנקה מיכלים כאלה). הניקיון והחיטוי של המיכלים האלה הוא באחריות הבנין (או חברת הניהול). מכאן מתחילות רוב הבעיות. נא לדאוג לניקיון ולחיטוי המיכל. זו הנקודה המזוהמת ביותר בדרך לברז. נ.ב. המים שהעיריה מספקת הם באיכות טובה מאוד ואין צורך לחשוש מזיהום.

tuttifrutti

New member
כל הכבוד לתשובה כל כך נכונה!

מסכימה עם כל מילה של tamirizac. חוץ מאולי דבר אחד קטן: העיריה בודקת גם דגמי מים בתוך הבתים אם יש צורך. יש לפנות ללשכת הבריאות המקומית אם יש שאלה שכזו. ולמיטב ידיעתי החלודה שבמים לא מזיקה לבריאות. גם האבנית או החול לא מזיק - זהוא סידן ואנחנו - בעיקר הנשים שבינינו - זקוקים להמון סידן. ולהבדיל מדיעה רווחת, זה לא גורם לאבנים בכליות. אנחנו לא קומקום חשמאלי. אבני כליות זה בכלל סיפור אחר! ובהזדמנות זו אני מאחלת לכל חברי הפורום, שזוכרים אותי וגם אלו שלא, שנה טובה ושקטה!!!

tamidb

New member
זו בדיוק הסיבה

שמוסיפים סנן לברז נוסף במטבח הרבה יותר זול ממים מינרלים ודואג לכך שמי השתיה והבישול יהיו ללא כלור, אבנית (רובה) וחלודה . אחרי שרואים את הסננים שמחליפים אחרי שנה מבינים מה אנחנו מכניסים לגוף

למעלה