מישהו יודע מה סיסמת ה ROOT בקובונטו

ranpetel

New member
מישהו יודע מה סיסמת ה ROOT בקובונטו

כתבתי פה בפורום לפני כמה ימים שאני מנסה להתקין לי אינטרנט ולא מצליח. עקבתי אחרי ההוראות שניתנו לי כאן אבל באיזשהו שלב (די בהתחלה...) כתוב שאני צריך להיכנס כסופר יוזר. הצלחתי מפה ושם לשנות את הסיסמה וזה בסדר אבל זה עדיין לא נכנס לי כסופר יוזר ואין לי אפשרות לערוך קבצים חשובים לצורך פעילות האינטרנט. לדעתי צריך סיסמה מסויימת או דרך פעולה כזו או אחרת כדי שהעסק יעבוד סוף סוף. אני מקווה שמישהו פה יודע מה לעשות. יש לי קובונטו 6.10 למחשב יש כרטיס רשת שמחובר ישירות למודם בכבלים ואני מנוי של 012 אם יש עוד משהו שאני צריך לדעת, אנא לא להסס לומר... אני פשוט לא מבין כלום :) תודה

guruyaya

New member
אין סיסמאת root בקובונטו

למשתמש הראשון שנוצר, ישנן הרשאות להריץ כל מה שיבקש באמצעות sudo והסיסמא של עצמו. אם אתה צריך root console עשה sudo bash.

ranpetel

New member
מצטער על הבורות אבל לא הבנתי את

המשפט האחרון ואיך זה יעזור לי בהתקנת אינטרנט?

guruyaya

New member
הממפף... מנסה לחשוב איך להסביר

אם אתה יודע איך להגיע לשורת הפקודה (הממשק הלא גראפי של אובונטו), וכל מה שאתה רוצה זה להיכנס אליו בתור root, לאחר שתקליד את המילים sudo bash. אם לא, לחיצה על ctrl-alt-f1 תביא אותך לממשק שורת פקודה, וctrl-alt-f7 (אם זכרוני אינו בוגד בי) יחזיר אותך לממשק הגראפי ברוב מערכות הלינוקס. ישנן דרכים יותר נוחות (שמאפשרות לך להישאר בממשק הגראפי), אבל כיוון שכבר כמה זמן לא השתמשתי באובונטו, אני לא זוכר איך. בהצלחות.

tux rules

New member
אתה צריך להכנס לגרפי או לא?

אם אתה צריך להכנס לגרפי כרוט אז תעשה מה שכתוב פה http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Edgy#How_to_allow_root_user_to_login_into_GNOME למרות שזה לא ממש אידיאלי אבל זה יחסוך המון הסברים כרגע. אם אתה לא צריך להכנס לרוט כגרפי אלא רק לשורת פקודה אז applications->accessories->terminal ושם תכתוב gksudo gnome-terminal הוא יבקש סיסמה, תכתוב את הסיסמה שלך ואז תקבל טרמינל חדש שבו אתה רוט.

xroeeh

New member
הוא בקובונטו

אין gnome-terminal (יש konsole) ואני לא זוכר את התחליף של gksudo ב kde. בכל מקרה תמיד אפשר להקיש - sudo su בטרמינל. רועי

ranpetel

New member
גדול! התקדמתי איכשהו אבל...

עדיין אני מקבל הודעת שגיאה ולא מצליח להתחבר לאינטרנט. אני עוקב אחרי ההוראות שמופיעות באתר פינגו'ין. אני כרגע בעבודה, כשאני אחזור הביתה אני אעתיק את ההודעה לכאן ואולי משהו יוכל לעזור. בינתיים תודה רבה רבה! נ.ב. ההודעה מגיעה כאשר אני כותב פקודת: kdesu ./cstart

ranpetel

New member
זאת ההודעה...

מצטער על האיחור :) היה לי סוף שבוע קשה וארוך. בכל אופן זאת ההודעה שאני מקבל... אגב, לא כל כך הבנתי מה, איך ואיפה צריך לרשום בקובץ pap-secrets אני יודע שזה השם משתמש וסיסמה שלי אבל ניסיתי ולא הלך ואולי פה הבעיה... אני מקווה שזה יעזור. תודה

guruyaya

New member
נתחיל בלקחת טיפה מידע

כדי לענות על הבעיה, אני אזדקק לפלט של /sbin/ifconfig וכן לפלט של cat /etc/resolv.conf (כלומר אני אצטרך שתרשום את הפקודות ותגיד לי מה התוצאה.) נ.ב. אם אתה שולח לכאן משהו, מוטב לעבוד עם txt ולא עם doc. בכל זאת מדובר בפורמט קנייני, וקצת בעיה לעבוד איתו תחת לינוקס. נ.ג. יותר מתוך סקרנות: ניסית את התמיכה של 012? מצורף שם מספר הטלפון, ותהיתי עד כמה הם מועילים.

למעלה