מישהו יודע מהיא טמפרטורת עבודה

dudil

New member
מישהו יודע מהיא טמפרטורת עבודה

אופטימלית של מעבד AMD 1600 XP?

עוזי 2

New member
עד 95 מעלות על ה- die עצמו, אין בעי

אין בעיות עד טמפ´ של 95 מעלות צלסיוס על ה- die עצמו. מחוץ ל- die, זה תלוי באופן ובמיקום שבו נמדדת הטמפרטורה. יש באתר של AMD הסברים מפורטים על אופן מדידות טמפרטורה והנחיות לבנייה של מערכות פיזור חום. באתר יש שני מקומות רלוונטים - האחד המלצות מערכות קירור, שבו הם ממש ממליצים על דגמים וחברות ספציפיים. השני, זה במחלקה של ה- development, יש כמה מאמרים ב- PDF שעוסקים בצדדים יותר טכניים, של פיזור חום, ושל מדידת טמפרטורה. האתר של AMD זה כמובן, http://www.amd.com

dudil

New member
95 מעלות זו הטמפרטורה המקסימלית

לעבודה, אני שואל מהי הטמפרטורה האופטימלית לעבודה, כזו שהמעבד יכול לסבול אותה לאורך זמן, את זה לא מצאתי באתר.

עוזי 2

New member
במונח טמפ´ מקסימלית

במונח טמפרטורה מקסימלית, הכוונה לטמפרטורה מקסימלית שאיתה ניתן לעבוד במעבד לאורך הרבה זמן וברציפות. אין משמעות לדבר על טמפרטורה אופטימלית, כי היא אף פעם לא ריאלית, ועבור שום מעבד. יחד עם זאת צריך להדגיש כי מדידות הטמפרטורה אינן מתבצעות על ה- die ולכן הטמפרטורה שהמדידות יראו תהיה נמוכה מהטמפרטורה האמיתית ב- die.

dudil

New member
הדיודה שמודדת את הטמפרטורה

נמצאת בדיוק במקום שמראה המסמך הטכני של AMD, נוגעת בדיוק במרכז המעבד, כך שהטמפרטורה הנמדדת שם אמינה ביותר. יחידת הקירור שלי בכל אופן מורידה את הטמפרטורה לכ-50 מעלות. נראה לי שבמצב עבודה רציף בטמפרטורה של 95 מעלות אחרי מספר חודשים המעבד כבר יריח את הפרחים מלמטה.

amni

New member
גם אני לא שמעתי מעולם על יותר מ 50

מעלות צלסיוס. אולי 95 מעלות מתייחס לטמפרטורת שיא רגעית, להבדיל מ 50 מעלות שהיא טמפרטורה ממוצעת.

uzi2

Active member
יש הבדל בין הטמפרטורה שמודד הטרמיסט

יש הבדל בין הטמפרטורה שמודד הטרמיסטור, לבין הטמפרטורה שיש על ה- die. הטרמיסטור מודד בחלק החיצוני של המעבד.

למעלה