מירבלי בקשה שירי 9 נתנה אני השליח

מאקי

New member
טארט נוגט שוקולד סיידא shiri9

טארט נוגט שוקולד/ בני סיידא shiri9 אחת ממנות הקינוח שמגישים אצל מרק וורה באנסי - מסעדה כפרית בעלת שלושה כוכבים במדריך מישלן. הטארט מוגש תחת הכותרת "המתוקים של בתי קארין". לקלתית: 2 כוסות קמח, מנופה 4 כפות סוכר קורט מלח 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1 חלמון 2-3 כפות שמנת מתוקה קרה לנוגט: 8 כפות סוכר 4 כפות מים 50 גרם שקדים מולבנים, פרוסים 2 כפיות חמאה רכה קורט קינמון למלית השוקולד: 250 גרם שוקולד מריר, קצוץ 2 ביצים 5 חלמונים 4 כפות סוכר 1 כפית אבקת קפה נמס תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת 1. להכנת הקלתית: שמים במיכל מעבד-מזון, המצויד בלהב מתכת, את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה. מעבדים רק עד שהחמאה "נבלעת", ומתקבלת תערובת פירורית. מערבבים את החלמון עם 2 כפות מהשמנת המתוקה, מוסיפים לבצק, ומעבדים כמה שניות לבצק אחיד. אם צריך, מוסיפים עוד כף שמנת. צרים מהבצק כדור, משטחים קלות, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר שעה. 2. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בקוטר 28 ס"מ. כורכים את העלה בצורה רופפת סביב המערוך, ומרפדים בו את התבנית, כך שיכסה את התחתית והדפנות. מהדקים את הבצק לתבנית, קוטמים שאריות, ודוקרים את התחתית במזלג. מכסים בקלילות בניילון נצמד, ושומרים במקרר כחצי שעה. 3. מחממים את תנור מראש לחום גבוה(200 צ.). מכסים את הבצק בנייר קפייה, ושמים עליו חופן שעועית יבשה. אופים כ-15 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את השעועית והנייר, ומצננים. 4. להכנת הנוגט: שמים בסיר את הסוכר והמים, ומבשלים על אש קטנה, תוך בחישה, עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה, וממשיכים לקבלת קראמל זהוב. מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את השקדים, החמאה והקינמון. יוצקים מיד על הבצק, בשכבה אחידה. מנמיכים את חום התנור לחום בינוני-נמוך (160 צ.). 5. להכנת מלית השוקולד: שמים בקערה את השוקולד, ומציבים על סיר ובו מעט מים רותחים. בוחשים מדי פעם, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. בעזרת מטרף חשמלי, מקציפים בקערה נפרדת את הביצים, החלמונים והסוכר כ-8 דקות, לקציפה תפוחה ובהירה. מקפלים לקציפה את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה הנמס, ויוצקים על הנוגט. 6. אופים 10-12 דקות, עד ששטח פני הטארט אינו מבריק ומרכזו עדיין אינו יציב לגמרי. מוציאים מהתנור, ומצננים. מגישים בטמפרטורת החדר, עם גלידת שוקולד או גלידת קראמל. מקור המתכון: משהו מתוק/ בני סיידא
 
למעלה