מיקרופיילס

נולי07

New member
מיקרופיילס

המפקח המליץ על יציקת יסודות מיקרופיילס, הקונסטרוקטור אמר שמבחינתו אין בעיה ושלדעתו אין משמעות במחיר, למרות שלקרקע שלנו מתאים גם פלטות רגילות. קיבלנו הצעות מחיר יקרות מאוד לשלד ואנחנו מנסים לבדוק מה אפשר לשנות ע"מ להוריד בעלויות. האם שיטת המיקרופיילס מייקרת את השלד? (צורכת יותר ברזל וכדו') בנוסף, מתוכננת לנו פרגולת בטון שאני שוקלת להוריד, האם יש גם לה עלות משמעותית?

מאגר

New member
איזה יסודות

לעניות דעתי צריך ללכת אם מה שהקונסטרוקטור קבע מהתחלה אם האדמה באיזור הבניה שלכם היא סלעית הרי שמיקרו פייל יעלה הרבה יותר מאשר לחצוב יסודות בצורת פלטות אם זה מה שהמהנדס קבע הרי הוא חייב לחתום על התוכניות והוא אחראי לביסוס הבית מבחינה הנדסית. לגבי הוזלת עלויות לא כאן תהיה ההוזלה ואם לא נעשה אומדן עלויות פרוגרמה שציין את הנקודות לפי סוגיהן ולפי עולתן חבל מאוד. לפני תחילת הפרוייקט התיכנוני היה צריך לערוך אומדן עלויות ופרוגרמה מסודרת שתגדיר את העלויות ואחוזי החריגה מראש.

נולי07

New member
עלויות

הערכות העלות לפני הבניה היו כ- 300k לשלד, ולכן הופתענו מאוד לקבל הצעות של יותר מ - 400K , אנחנו הכנו כסף לפי ההערכה הראשונה + 100 - 150k ועכשיו נראה שחסר לנו הרבה כסף. מובן שאני מאוכזבת מכך שהאדריכל תיכנן את הבית ללא התחשבות בתקציב העומד לרשותנו (כנראה מתוך חוסר הבנה שלו בנושא העלויות, כיוון שכל פעם ששאלתי אותו על עלות של פרט זה או אחר הוא טען ש"זה לא עולה כלום"..) אבל אני צריכה לחשוב איך מתקדמים הלאה ולא מה היה צריך לעשות.

מאגר

New member
קידוח במקרופייל

קידוח במקרופייל יכול להגיע עד 350 ש"ח לכל קידוח תלוי בקוטר ותלוי בעומק וזה עדיין לא כולל את היציקה והברזל הדרוש שגם הם תלויים כקוטר הקידוח ובכמות הברזל שתיכנן הקונסטרוקטור.

shiranow

New member
עלויות

שלום נולי, באופן כללי, עלות בסיסית לבניית בית פרטי, או שיפוץ של הכל נע בסביבות 1,000$ למ"ר למשהו בסיסי וסטנדרטי. כ 2,500$ זה כבר סטנדרט וילה, קצת יותר מפואר. העלויות הגדולות הן של האלומיניום, גמר בסטנדרט גבוה, חשמל ותאורה, נגרות אומן... תחשבו כמה מ"ר תכננתם לבנות ובגדול לאיזה סטנדרט אתם שואפים (הבית מלא בחלונות קיר ענקיים? ביקשתם לגמור פאנלים במישור הטיח? "בית חכם"?) וזה אמור להיות בגדול המחיר. בהצלחה, שירה קריזלמן, אדריכלות פנים ועיצוב, 052-2-907-553

למעלה