אלו השפעות תרבותיות (כולל קולינריות כמובן!) טורקים שהתגוררו ואף בילו את רוב חייהם במערב הביאו איתם לטורקיה. זה נשמע ממש הזוי להשתמש בטכניקת בישול פינית בבישול טורקי, אבל בעצם למה לא? המטבח הישראלי הוא כולו תערובת של סגנונות בישול מכל קצוות תבל, ועובדה שהוא ערב לחיך!
אותי משכה במיוחד עוגת הגזר. אני יודעת שיש כאלה שיעקמו את הפרצוף למשמע צירוף המילים "עוגה" ו"גזר", אבל מכיוון שטעמו של הגזר מתוק, הוא עושי להשתלב נהדר דווקא במאכלים מתוקים, בעיקר בדברי מאפה!