מיניבוס של אגד בעיר העתיקה בי-ם

מצב
הנושא נעול.

צולם ביום רביעי

אוהד11

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo51.gif

תמונה נוספת

ככה הסבירו לנו פעם

יש דבר כזה?
חשבתי שקווי אוטובוס לא נכנסים לתוך הסימטאות, רק לכותל מבחוץ.
ככה הסבירו לנו פעם
בטיול בירושלים כשעבר אוטובוס כזה, יש פה ירושלמים אז אותי הם יתנו הסבר יותר מדויק לגבי ה-38.

omersi

New member
מסלול קו 38 בעיר העתיקה.

אופס,

הרי בני כתב "בעיר העתיקה"
מסלול קו 38 בעיר העתיקה.
ישנו נתיב מיוחד העובר לאורך הקצה הדרום מערבי של העיר העתיקה, ראשיתו בשער יפו, דרך מתחם הקישלה, מקיף את מתחם "המצודה" (מגדל דוד), עובר בצמוד לחומר לאורך בתי הרובע הארמני עד לשער ציון. משם ממשיך הנתיב מזרחה מעט פנימה בצמוד לבתי הרובע היהודי עד למתחם הכותל, שם מסתיים הקו, בסמוך לשער האשפתות. למעשה, זהו נתיב הנסיעה היחיד שמגיע לרובעים הארמני והיהודי, היציאה של האוטובוסים נעשית משער האשפתות בלבד, אולם מכוניות פרטיות יכולות לצאת גם דרך שער ציון.

אוהד11

New member
שער האשפות ולא האשפתות

מסלול קו 38 בעיר העתיקה.
ישנו נתיב מיוחד העובר לאורך הקצה הדרום מערבי של העיר העתיקה, ראשיתו בשער יפו, דרך מתחם הקישלה, מקיף את מתחם "המצודה" (מגדל דוד), עובר בצמוד לחומר לאורך בתי הרובע הארמני עד לשער ציון. משם ממשיך הנתיב מזרחה מעט פנימה בצמוד לבתי הרובע היהודי עד למתחם הכותל, שם מסתיים הקו, בסמוך לשער האשפתות. למעשה, זהו נתיב הנסיעה היחיד שמגיע לרובעים הארמני והיהודי, היציאה של האוטובוסים נעשית משער האשפתות בלבד, אולם מכוניות פרטיות יכולות לצאת גם דרך שער ציון.
שער האשפות ולא האשפתות

omersi

New member
אז ככה -

נכון בריבוע !
שער האשפות ולא שער האשפתות.
אז ככה -
אשפה - הפירוש ניתן לשניים- הראשון- אַשְׁפָּה - quiver (אשפה של חצים, כמו שיש לרובין הוד על הגב) וברבים - אשפות. השני- אַשְׁפָּה - garbage (זבל, כמו השער) וברבים- אשפתות! עכשיו לכו ובדקו במילון. לילה טוב.

ארזS

New member
חביבי, למה אתה מתווכח ?

ועוד דבר קטן - הקישור
הקישור למילה אשפתות
חביבי, למה אתה מתווכח ?
יש לשער האשפות שם שקיים כבר עשרות אם לא מאות שנים. סליחה אבל אני חלש בהיסטוריה
והשם הוא שער האשפות. אז אשפה, אשפתות, או כל דבר אחר שהזכרת מהמילון...זה אולי מעניין, אבל בכלל לא קשור לשער האשפות. זאת עובדה שלשער האשפות קוראים שער האשפות. ולא יעזור כלום לא לך ולא לי ולא לאף אקדמיה. והנה אנחנו כבר גולשים מנושא התחבורה הציבורית אז אולי נעצור את הוויכוח ונכיר בעובדות???

אוהד11

New member
קיים פורום מיוחד לענייני בלשנות. אנ

חביבי, למה אתה מתווכח ?
והשם הוא שער האשפות. אז אשפה, אשפתות, או כל דבר אחר שהזכרת מהמילון...זה אולי מעניין, אבל בכלל לא קשור לשער האשפות. זאת עובדה שלשער האשפות קוראים שער האשפות. ולא יעזור כלום לא לך ולא לי ולא לאף אקדמיה. והנה אנחנו כבר גולשים מנושא התחבורה הציבורית אז אולי נעצור את הוויכוח ונכיר בעובדות???
קיים פורום מיוחד לענייני בלשנות. אנ
עוסקים בתח"צ, ומאז ומתמיד השער בחומת העיר העתיקה סמוך לכותל המערבי הינו "שער האשפות".

omersi

New member
תקינות השפה העברית ושימושיה.

חביבי, למה אתה מתווכח ?
אין בטעות שגורה בפי כל בכדי ליצור שפה תקנית. גם אם הטעות הפכה להיות הנורמה, אין זה אומר כי כך הדבר. כמו שלא יכול להיות שקטר Bo-Bo יקרא Co-Co וקרון אסלינגן יקרא יוגוסלבי. יבוא ההדיוט ויואמר: ,כולן רכבות וקטרים', ובזה הוא צודק, אבל לאנשים שכמונו שמבחינים בין סוג כזה לסוג אחר של קטר, קרון ואוטובוס, וחשוב לנו הדיוק של הדגם, על סעיפיו ומפרטיו השונים, חשוב שנדייק בשמות האתרים והתחנות הקשורות לתבורה הציבורית. (אגב - ראו נושא:"תחנת בי, שמש")

אוהד11

New member
לא הבנתי על מה ומדוע אתה כה מתווכח

אין בטעות שגורה בפי כל בכדי ליצור שפה תקנית. גם אם הטעות הפכה להיות הנורמה, אין זה אומר כי כך הדבר. כמו שלא יכול להיות שקטר Bo-Bo יקרא Co-Co וקרון אסלינגן יקרא יוגוסלבי. יבוא ההדיוט ויואמר: ,כולן רכבות וקטרים', ובזה הוא צודק, אבל לאנשים שכמונו שמבחינים בין סוג כזה לסוג אחר של קטר, קרון ואוטובוס, וחשוב לנו הדיוק של הדגם, על סעיפיו ומפרטיו השונים, חשוב שנדייק בשמות האתרים והתחנות הקשורות לתבורה הציבורית. (אגב - ראו נושא:"תחנת בי, שמש")
לא הבנתי על מה ומדוע אתה כה מתווכח
כאשר השם "שער האשפות" קיים מאז ומתמיד, מה עוד שהעברית מכירה גם בצורה אשפות, וכבר נאמר במקורותינו "מאשפות ירים אביון", בדיוק כפי שקיימת הצורה "אשפתות". חבל על הויכוח, זה ויכוח סרק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה