מינון נכון

ארידל

New member
מינון נכון

שלום לכם אני כבר הרבה זמן נעזרת בכם צוות יקר וגם משאלות ותשובות של אחרים לי עדיין אין נסיון כדי לעזור לכם אני עדיין מחפשת תשובות. שאלתי איך מגיעים למינון נכון? הבן שלי בן 10 מטופל כבר 3 שנים בריטלין בשנה וחצי האחרונות קיבל SR תקופה אחכ' + חצי כדור של 10 זה עבד זמן מה מבחינת ריכוז ועבודה בבית הספר אבל היה מעט אפתי ללא חיוך העברנו את זה עד שזה הפסיק להשפיע עברנו לפני חודש ל-LA 30 וזה מעט הרגיע והיה יותר ערני אבל מבחינה לימודית הוא לא עובד ואנחנו כבר בסוף ד' ולא הגענו למינון הנכון האים זה כל הזמן חיפוש? וכל הזמן החלפה? זו הדרך? יש לו מזל שיש לו זיכרון טוב ומספיק במקצועות העיוניים שהחומר עובר לו ליד האוזן ולקראת מבחן אנו עוברים על החומר והציונים טובים אבל כשהוא לא עובד בכיתה ולא מרוכז הוא מפריע ועושה שטויות תודה מראש על ההקשבה ועל היעוץ. ארידל

מינון נכון

למעשה, את מספרת שהילד לאחרונה היה מטופל ע"י SR+ חצי רגיל כל בוקר. מה שאומר שהמינון שלו היה כך: SR= 8 מ"ג לטווח של כ-6 שעות בתוספת חצי רגיל= 5 מ"ג לטווח של כ-4 שעות. ב-4 שעות ראשונות, המינון היה ס"ה= 13 מ"ג אח"כ, 8 מ"ג לשעתיים נוספות. מינון שנותן LA30 הינו= 12.5 מ"ג לטווח של כ-6 עד 8 שעות. כפי שתראי בקישור המצורף כאן, המינון הינו תלוי משקל. ראשית, יש להתאים את המינון לפי משקל הילד, עם סוג הריטלין ארוך הטווח שייתן את המענה הקרוב ביותר לכך. שנית, אכן- רק לאחר ניסיון של המינון, ניתן לראות את השפעתו בפועל. באם המינון אינו מתאים, יש לחזור ולשוחח עם הרופא ולהתאים שוב מינון. זה לא תמיד כך, אך מאחר והילדים גדלים (ברוך השם..), יש להתאים מינון מעת לעת ולהיות עירניים לשינויים האלו בלמידה.

ארידל

New member
תודה חיוך ניצחי

אני רואה שהוא מקבל מעט מידי אבדור את המשקל שלו ואחזור לפסיכיאטרית שאנו בקשר איתה. יש למישהוא מושג האם ה-LA במינון גבוה יותר או נכון יותר להגיד מותאם למשקל גם יתן אפקט של אפטיות וחוסר חיוך, עליצות, משהוא כבוי כזה למשך הזמן של הכדור תודה

השפעת LA במינון אחר, מאוד אישי

לעיתים הילד נראה אפטי, אך הוא פשוט רגוע יותר ומרוכז.נעלמם חוסר המנוחה והשובבות בשעות ההשפעה. לרוב, אם תשאלי את הילד איך הוא מרגיש, יאמר לך שהוא בסדר. כאשר יאמר שלא, תבדקי לעומק. LA הוא בעל פחות תופעות לוואי מהאחרים לטווח ארוך, אך זה באמת מאוד אישי ואצל כל אחד אחרת.

למעלה