מילת אזהרה לרצים עם מוזיקה - Ipod Shuffle

גיאguyM

New member
מילת אזהרה לרצים עם מוזיקה - Ipod Shuffle

למרות שחברת אפל מפרסמת את המכשיר הזעיר לספורטאים בתמונות, באתר ובחנויות - למי שאוהב לרוץ לפעמים עם מוזיקה יש לדעת שהמכשיר נכנס למוות טרמינלי בבואו במגע עם .... זיעה. לא אידיאלי לרצים בקיץ הישראלי. זה לא כתוב בהוראות השימוש אלא רק באותיות הקטנות של הפטור מאחריות, אבל במחלקת השירות מכירים את האותיות הקטנות היטב ולא סופרים אף אחד ממטר (כולל התעלמות ממכתבים וטלפונים, למעט הצעה לרכוש חדש). החזיק לי שלושה שבועות. זרקתי את הכסף. את המלחמות שלי אנהל על שלום עולמי ופתרון בעיית העוני - אבל את הבשורה בדבר מוצר דפוק בבסיסו חשבתי ששווה להפיץ

uriler

New member
אף נגן למיטב ידיעתי לא עמיד בזיעה.

יש לי אייפוד שאפל דור שני כבר כמה שנים והתאמנתי איתו הרבה מאוד כאשר הוא מחובר לצווארון (אם הייתי עם חולצה) או לשרוול (בגופייה). אני אדם שמזיע לא מעט (בלשון המעטה) והאייפוד עובד מצוין ללא שום בעיה. אולי אם הנגן יישב צמוד לעור בצורה שהוא מוצף מכל הכיוונים הוא ייפגע, אבל שוב - אני לא חושב שיש שום נגן עמיד לתנאים כאלה.

גיאguyM

New member
דור 2 דור 3

כל מכשיר רגיש לזיעה והשאלה היא באיזו מידה. דור 2 החזיק אצלי זמן ארוך. דור 3 המשודרג שהורידו ממנו כך וכך גרם והעבירו את כל הכפתורים לאוזניות הוא הבעייתי. חיפוש בפורומים ברחבי העולם מגלה שהבעיה אינה אישית או מקומית, ואכן בשבוע שעבר הוציאו גירסה חדשה שחוזרת למבנה האנטומי של דור 2. הנקודה העיקרית שיש להביא בחשבון זה הפער בין המחיר והמותג של אפל ובין ההתייחסות לקהל הלקוחות.

uriler

New member
לגבי ההתייחסות ללקוחות, אני חוזר ואומר ששום

מוצר חשמלי לא מוגדר כעמיד לזיעה, אלא אם הוא מוגדר לזה, למשל שעוני דופק, אוזניות יעודיות לספורט (כמו ה Sennheiser CX 680) וכו'. לאפל יש אפילו דף ייעודי שמדבר על נוזלים כגורם שאינו מוגן באחריות ובנגנים של אפל יש אינדיקטור לרטיבות חריגה (בחיבור האוזניות בחלק מהדגמים או בחיבור הדוק), כמוסבר כאן - http://support.apple.com/kb/HT3302 . ייתכן שהשאפל דור שלישי אכן רגיש יותר, לא יצא לי לבחון אותו ברטיבות. החזרה למבנה הדור השני היא בגלל שהחזירו את הכפתורים למכשיר (וטוב שכך) עקב דרישת הקהל.

גיאguyM

New member
דסטנדטרים של הגנת הצרכן

תודה על ההפניה התואמת את האחריות. שתי נקודות אחרונות כי נדמה לי מתגובותיך שמשהו כאן מתפספס. ראשית - בהפניה מדברים על הבעייתיות שבמגע עם liquidונותנים כדוגמה קפה או משקה מוגז. liquid בשפת יום-יום אנגלית אינו כולל זיעה (לכך יוחד המונח body fluids), אם כי מילונית זה בסדר. שנית - הנקודה היא שאם משווקים מכשיר לספורטאים אז הבעייתיות של זיעה צריכה להופיע בהוראות שימוש ולא באחריות ולא בדף אינטרנט שנמצא תחת שירות לקוחות (אליו מגיעים אחרי שדפקת את המכשיר ולא לפני שקנית אותו). אני לא חושב שצריך לכתוב בהוראות השימוש או על האריזה שאסור לטבול את המכשיר בקפה. אני גם לא חשוב שצריך לכתוב בהוראות שימוש ובאריזה של iphoneשאסור שיבוא במגע עם זיעה. אלה אינם שימושים שגרתיים במוצר. אני כן חושב שצריך לכתוב על האריזה ובהוראות שימוש של מכשיר שמשווק לספורטאים ששימוש בעת ספורט בו ... מזיעים.... עלול לסכן את המכשיר. אבל אתה נראה לי (ממש בלי ציניות) כמבין ענין, וכנראה אתה עושה מחקר הרבה יותר מקיף ממני לפני קניית המוצר וקורא גם את דפי השירות באינטרנט ולא מביט רק בתמונות היפות (מה לעשות אני צדקן אבל שטחי). אי לכך אני מגביל את האזהרה שלי רק להדיוטות שכמוני.

uriler

New member
אינך הדיוט ואני אמנם יסודי אבל בתחום של אפל

יותר מהרגיל (גילוי נאות, אני על גבול ה fanboy :p). לגבי זיעה, מעשית - היא יותר גרועה מרוב הנוזלים בגלל אחוז המלח הגבוה שהופך אותה לקורוסיבית במידה רבה יותר (הבעיה עם קפה ומשקאות ממותקים היא דווקא בסוכר שבהם). השאפל לא מוגדר כ"נגן לספורט". נכון שהוא מאוד נוח למטרה הזו אבל הייעוד שלו הוא כנגן קטן, קל וזמין בכל מצב ובכל בגד / תיק וכו'. אני מסכים איתך שנגן המוגדר כייעודי לספורט צריך להיות מוגן טוב יותר לנוזלים ואולי באמת יש בעיה ספציפית עם הדור השלישי, אבל כל עוד אין "ריקול" (או הכרה אחרת של החברה), מבחינתם זה נזק נוזלים לכל דבר ואני לא חושב שחברות אחרות היו מתייחסות אחרות.

נירק1971

New member
הי לי שלושה שאפלים הלכו תוך 5 חודשים...

עברתי לסנסה קליפ מזמן..עמיד בחום מים.. ויש לי חבר שגם כיבס אותו... והוא חזר לעבוד. היום אני מחזיק שלושה מכשירים של סנסה קליפ...

e1f

New member
גם סנסה קליפ

לא עמיד בלחות (של תל אביב) לאחר 3 חודשים של שימוש- שבק חיים- וחזר מהמעבדה כלעומת שבא- חסר שימוש- בבאג טענו שהיה בפנים חלודה והאחריות לא מכסה את זה.

Jack Bauer

New member
עניין של מזל? ה IPOD NANO שלי מחזיק כבר 3

שנים בערך ושרד דרך ארוכה מאד-עדיין ממשיך לתפקד בלי בעיות(נאלצתי להחליף אוזניות רק פעם אחת-המקוריות של אפל).

krok007

New member
קרה לי לפני שנתיים, גם אחרי 3 שבועות. למזלי

החליפו לי לחדש בלי לשאול שאלות

dink11

New member
יש לי אייפוד שאפל מהדור החדש

בינתיים טפו טפו טפו שום בצל מלח מים הוא שרד את כל זוועות הקיץ ותפקד למופת אני מאד מרוצה מהגודל שלו והמשקל הבלתי מורגש לא ברור לי למה רצים עם המכשיר צמוד לעור ??? (זה לא נעים ולא נוח) תמיד יש כיס קטן במכנסי הריצה או שאפשר את הקליפס להצמיד מבפנים והמכשיר מחוץ למכנסיים לטעמי החסרון של המכשיר הוא האוזניות המעצבנות, לא נוחות לתפעול וגם לא יושבות טוב באוזן חייבים אוזניות תחליפיות עם כפתורי בקרה, ולא ברור לי איפה יש אוזניות כאלו חוץ מאוזניות הנפילה של אפל אם למישהו יש רעיון לאוזניות אשמח לשמוע רועי

גיאguyM

New member
מתאם לאוזניות

אפשר לקנות מתאם לאוזניות שעליו נמצאים כל הכפתורים הואו מתחבר לאוזניות שאתה אוהב. עלה לי 15 דולר

boaztam

New member
אני עוטף את הנגן בשקית סנדביצ'ים ודוחף לכיס

בטייטס. בינתיים זה עובד לא רע

pilmot

New member
ווק מן של סוני../images/Emo67.gif

אני רץ עם ווק מן של סוני! כן כן ההוא מפעם
חבר של דוד של שכן קנה בצידון בשלהי מלחמת לבנון הראשונה
בתוך התא של הקסטה אפשר לדחוף נגן אחד של איפוד שאפל/ננו/מיקרו... ונשאר מקום לפחות ל2 ג'לים + 250CC מיים ניתן לחבר לרצועה על הגב ואז יש לכם תיק ריצה קשיח תהנו

למעלה