מילוי טופס תביעת פיצויים ממעסיק

מצב
הנושא נעול.

הדפסתי את הטפסים ב-4 עותקים ועכשיו נשאר לי למלא אותם. בהנחה שלא קיבלתי פיצויי פיטורים והודעה מראש על הפיטורים, אני מחשב את הפיצויים שמגיעים לי כחודש העסקה+שבועיים? אם אני גם מקבל טיפים בנוסף למשכורת בסיס, אני יכול להכניס את זה בחישוב? מבחינת הכרונולוגיה,אחרי שמילאתי את הטפסים, אני מגיש אותם בבית המשפט (שוקן בת"א) ומחכה לדיון שבו אני אמור לקבל את כתב ההגנה של המעסיק? יש אפשרות להיוועץ עם מישהו בבית במשפט כשאני מגיע להגיש את התביעה?

yg28

New member
קצת תשובות

הדפסתי את הטפסים ב-4 עותקים ועכשיו נשאר לי למלא אותם. בהנחה שלא קיבלתי פיצויי פיטורים והודעה מראש על הפיטורים, אני מחשב את הפיצויים שמגיעים לי כחודש העסקה+שבועיים? אם אני גם מקבל טיפים בנוסף למשכורת בסיס, אני יכול להכניס את זה בחישוב? מבחינת הכרונולוגיה,אחרי שמילאתי את הטפסים, אני מגיש אותם בבית המשפט (שוקן בת"א) ומחכה לדיון שבו אני אמור לקבל את כתב ההגנה של המעסיק? יש אפשרות להיוועץ עם מישהו בבית במשפט כשאני מגיע להגיש את התביעה?
קצת תשובות
ביה"ד לעבודה פסקו שתשר (טיפ) אינו חלק מהמשכורת, אם אתה מקבל שכר בסיס שמגיע לשכר מינימום. כמה שנים עבדת? כל שנה = חודש (וחלק משנה - בהתאם). הנתבע אינו חייב להגיש כתב הגנה, אלא אם ביה"ד מחייב אותו. ואם ביה"ד לא מחייב - הנתבע רשאי להגיש. אם ביה"ד מחייב להגיש כתב הגנה הוא קוצב לכך זמן. בקומה 5 בשוקן יש עמדת סטודנטים שמדריכים בנושאים כלליים. אין מדובר בייעוץ משפטי פרטני (אסור להם). בהצלחה. נ.ב.: למה למלא את הטפסים 4 פעמים? תמלא פעם אחת ותצלם.

שיר ורד

New member
חישוב הפיצויים

חישוב הפיצויים
יש לדרוש בנפרד תשלום פצויים ותשלום בגין הודעה מראש. אין לחבר אותם, יש גם הבדלים מבחינת חבות המס בין פצויים לבין תקופת הודעה מראש.

מצב
הנושא נעול.
למעלה