מיינות בפארק:

Beryllium

New member
מיינות בפארק:

לחיפאים, בוודאי שמתם לב שב2 פארקים בעיר השתכנו מס' מיינות (באחד 3 ובשני~5), מה כדאי לעשות? להתקשר לרשות הטבע והגנים? (אם כן הם ישמידו אותן, לא?) או לא לעשות כלום, ואז הן יהרסו את אוכלוסיית הציפורים המקומית? (ויש שם הרבה: נקרים, בולבוליס, צופיות, הציפורים הרגילות, וכו')

אישעם

New member
בעולם החיות השתכנו הרבה בני אדם

בני האדם משמידים את העולם והורגים המוני חיות ללא שזה יהיה מחוייב לקיומם. מה לעשות ? למי להתקשר ? יש להם זכות קיום ? אם אתה לא גורם להשמדת המזיקים בעיקריים והמשמעותיים ביותר אז אין סיבה שתתמקד בהשמדות קטנות ומיותרות רק בגלל שבני אדם רוצים לנצל טבע ופארקים להנאתם. התיחסות לטבע כליצירה ע"י עיצוב והשמדות, סידור של הירוק בשורות, והמציאו לזה שם מטופש ---> איזונים. שיאזנו את עצמם קודם כל. טבע נועד לטבע, בני אדם עירוניים נועדו לעיר, רק שבני אדם נוהגים לפלוש לטבע ולהרוס כל חלקה טובה מתוך הנחה שחיי החיות הן משחק של איזונים. ומי עיוות את האיזון מלכתחילה ?

Beryllium

New member
לא כ''כ הבנתי את מה שאמרת..

לפי מה שהבנתי המיינות מתחרות על אותן משאבים במו הציפורים האחרות, הציפורים המקומיות-יש להן יותר זכות קיום בארץ מאשר למיינות.

אישעם

New member
על סמך מה אתה טוען את זה ?

למה זה נשמע לי כמו "אני תפסתי ראשון, אני תפסתי". אבל זה לא אמור להיות ככה במצבים של חיים ומוות. "אני תפסתי" לא מצדיק הריגה של אחד הצדדים. נתן לך דוגמא. אם יוכיחו לך שאתה גר על אדמה ששיכת לערבי למשל, אז לטענתך מותר להרוג אותך ? וגם להפך, אם ערבים יושבים על אדמה שלא שלהם אז מותר להרוג ? בחברה להגנת הטבע לא מעריכה את חיי החיות במצבים רבים, למשל האישורים שהם מחלקים לציד. אבל מי האשם האמתי בעיוותי הטבע ? בני אדם הם האשמים. כך שאם אתה רוצה לאזן חזרה אז טפל באשמים, בבני האדם ותסביר להם על הפשע שהם גורמים ע"י התרבות יתר ופלישה לפארקים ולטבע ועוד בחוצפתם הם רוצים לאזן אותו ע"י פגיעה נוספת בחי. לא תפקיד שלך או של כל אדם אחר להחליט מי ימות ומי יחיה. בטח שלא כשאתה לא בסכנה, זה לא חיות שמסכנות את קיומך האישי. אז מה אכפת לך ? למה יש לך זכות להעדיך חיה אחת על האחרת ? האם כך גם תרצה להרוג בני אדם שעלולים להפריע לך כי תפסת קודם ? כמובן שלא. מה הפיתרון ? לא לכל דבר יש פיתרון, למשל הסיכסוך הערבי ישראלי, או נושא מצעד הגאווה. אבל מאיפה לך שיש ביכלל בעיה ? ואם יש בעיה אז איפה אלה שמכבדים את החיים ויטרחו להעביר חיות לאזור שיותר טבעי להם ? מאיפה לך שהמצב הקיים אינו בדיוק מה שצריך להיות? אולי אפילו איזון חדש. כפי שאני רואה את החיים, אתה לא יכול להצדיק מוות ע"י מניעת מוות אחר. מוות לא מצדיק מוות אחר. בטח כשזה לא נוגע לך אישית, למשל אם זה טבע מדומה בתוך פראק שאינו טבעי, כי אז זה לא טבע. או שאם זה טבע אז מה יש להתערב בו ? זה מזכיר לי טענה מטופשת של אוכלי דגים, טונה. הם טוענים שע"י אכילת טונה הם מצילים המון חיות, כי טונה היא דג טורף. אז הם טוענים שזב"חניקים אמתיים צריכים לאכול טונה וע"י כך להציל המוני דגים אחרים, הגיוני ? הרי שזה מה שגם אתה טוען.

bonbonyetta

New member
שלום Beryllium ../images/Emo119.gif

שלום Beryllium אתה חושב כך, כי כך אומרים שוב ושוב וכך רוצים שתחשוב, וכך חונכנו אנו כולנו לחשוב. כך מקובל לחשוב למי ששומר קודם כל על הסביבה (ולצערנו לא תמיד רואה גם את זכויות בעלי חיים). אמנם אני מדברת בשם עצמי בלבד אך כאן חושבים שאין סתירה בין שני תחומים אלה (שמירת סביבה וזכויות בעלי חיים) הם באים אחד עם השני לא אחד על חשבון השני. כמובן שלא כולם חושבים כמונו, או אותו דבר. אל "תאכל" אוטומטית כל מה "שמאכילים" אותך, נסה לראות זאת קצת מזווית שונה. גם אם יש אמת בדבר, וגם אם לא (אין זה שייך) - הרי בעלי חיים מסוימים אינם בדיוק אשמים שהם במקום הלא נכון בזמן הלא נכון, גם בזה אשם האדם, אז מדוע הם צריכים לתת את הדין על כך ולשלם על כך בחייהן או בסבל? האדם יצר מצב מסוים שאינו טבעי ואחכ רוצה "לתקן" זאת עי התנכלות לבעלי חיים שלא עשו רעה לאיש? לבד משהיו בזמן הלא נכון במקום הלא נכון, לא לפי מה שמתאים לאדם? או לפי מה שנוח לאדם ? או משתלם לאדם ? או פשוט מפריע....

Bakura

New member
מי אמר שהם יהרסו את אוכלוסיית

הציפורים? יש פה ליד הבית שלי גם מיינות, גם דררות, גם נקרים סורים, גם בולבולים, גם דרורים, גם עורבים אפורים, גם צוצלות וגם יוני סלע (וגם פשושים וצופיות :>). מה הבעיה שלהם לחיות בדו קיום?

זהו שלציפורים ולבעלי החיים אין בעיה

לחיות בדו קיום - לאדם יש בעיה עם זה. שומרי הטבע והאקולוגים למיניהם נמצאים בטרנד של "מינים פולשים". ושוב כמו ששואל כאן איש עם שואלת גם אני - מי שמנו לשופטים? מי שם אותנו להחליט מי בא על חשבון מי? ומי שמנו לאלו שמחליטים מי יחיה ומי ימות?! תנו להם לחיות. אל תפריעו. אל תקראו לרשויות שיהרגו אותם. ואל תשכחו שהטבע עושה את הבחירות שלו, בדרך שלו.

למעלה