מיטב טרייד-השקעה טהורה בברוקראז' עם אופציה אטרקטיבית

משקיע88

Well-known member
בבורסה המקומית נסחרים כמה בתי השקעות שיש להם גם פעילות ברוקראז' של פרטיים, כמו אלטשולר, איביאי ואפילו מיטב השקעות. אבל רק מיטב טרייד עוסקת באופן בלעדי בפעילות כזו שעיקרה לקוחות פרטיים. הרושם שלי הוא שפעילות זו מתאפיינת לאחרונה בצמיחה מהירה ובפתיחת עשרות אלפי תיקי מסחר.
לדעתי יש מקום להמשך הצמיחה שכן רוב המסחר הפרטי בבורסה מתבצע עדיין באמצעות באמצעות הבנקים שאינם מתחרים על עסקיהם של לקוחות קטנים.
אני משער שהצמיחה תמשיך להתבטא בעליית השווי של מיטב טרייד.
אציין שאופציה 1 נסחרת בתמחור זול במיוחד, ולמעשה היא נסחרת לעיתים קרובות מתחת לשוויה הנאיבי. מחזיק, לא מייעץ ולא ממליץ.

yel5

Well-known member
נכון. פרמיית מימוש כמעט אפסית (3%), בתוך הכסף, והדובדבן - מועד מימוש לעוד 3 שנים.
מחזיק.

משקיע88

Well-known member
נכון. פרמיית מימוש כמעט אפסית (3%), בתוך הכסף, והדובדבן - מועד מימוש לעוד 3 שנים.
מחזיק.
למעשה יש כאו כרגע ארביטראז' מול המניה, בהתעלם מעמלות השאלה. ריבית חסרת סיכון ל3 שנים היא משהו כמו 12%. מכירת מניה נותנת 13.79, מזה יש להפחית קנית אופציה ב 6.84. את ההפרש, 6.95 משקיעים בריבית 4% ל3 שנים ומקבלים 83 אגורות וביחד עם הקרן 14.62. עלות האופציה יחד עם התוספת 14.11 מה שנותן רוו ודאי של 51 אג' לכל מניה. תכפיל ב 100,000 וקיבלת מהשוק מתנה 51,000 ש"ח.
דרך אחרת להסתכל על זה, במקום לקנות את המניה קנה אופציה בחצי המחיר והיתרה בפיקדון. בכל מצב עולם תקבל יותר מההשקעה במניה.

משקיע88

Well-known member

רק לחשוב שהציבור שילם לבנקים 2.9 מיליארד ש"ח בחצי שנה בעמלות ני"ע. מדובר כאן בכ 6 מיליארד בשנה. אפשר להבין מדוע אני אופטימי לגבי פעילות מיטב. לא קשה להתחרות בבנקים אפילו אם נותנים ללקוחותיהם הנחה של 75%.

Reem88

Well-known member
לא קשה להתחרות בבנקים אפילו אם נותנים ללקוחותיהם הנחה של 75%.
מאד קשה להתחרות בבנקים, זה לא עניין של מחיר, אחרת היו עוזבים את הבנקים הרבה יותר אנשים (זה כנראה משהו פסיכולוגי).

הייתי מנסה להכניס סוכני ביטוח לתהליך כסוג של אפייליאט ומצ'פר אותם בעמלות על כל אחד שהם מצליחים להעביר מהבנק לבית השקעות.

משקיע88

Well-known member
מאד קשה להתחרות בבנקים, זה לא עניין של מחיר, אחרת היו עוזבים את הבנקים הרבה יותר אנשים (זה כנראה משהו פסיכולוגי).

הייתי מנסה להכניס סוכני ביטוח לתהליך כסוג של אפייליאט ומצ'פר אותם בעמלות על כל אחד שהם מצליחים להעביר מהבנק לבית השקעות.
להתחרות בבנקים זה קלי קלות. צריך פשוט להתייחס אליהם כמו מכרה כסף. מי שיציע משכנתא זולה יותר בחצי אחוז ייקח את כל השוק. בני"ע הלקוחות הרלוונטיים הם בעלי פעילות עצמית בהיקף משמעותי. ברור שמי שמשלם בבנק 100 ש"ח עבור פעולה פעם בשנה לא יעבור לברוקר. אבל אם מחלקים 6 מיליארד ש"ח ב 3 מיליון חשבונות ני"ע פעילים מקבלים 2,000 ש"ח עמלות בממוצע לחשבון. כסף בייבי, כסף. חברה כמו מיטב טרייד פשוט צריכה להצטייד בשקים.

בורסה 2008

Well-known member
להתחרות בבנקים זה קלי קלות. צריך פשוט להתייחס אליהם כמו מכרה כסף. מי שיציע משכנתא זולה יותר בחצי אחוז ייקח את כל השוק. בני"ע הלקוחות הרלוונטיים הם בעלי פעילות עצמית בהיקף משמעותי. ברור שמי שמשלם בבנק 100 ש"ח עבור פעולה פעם בשנה לא יעבור לברוקר. אבל אם מחלקים 6 מיליארד ש"ח ב 3 מיליון חשבונות ני"ע פעילים מקבלים 2,000 ש"ח עמלות בממוצע לחשבון. כסף בייבי, כסף. חברה כמו מיטב טרייד פשוט צריכה להצטייד בשקים
עניין של מודעות. אין חודש שחבר/מכר שלי לא שואל אותי על פתיחת חשבון השקעות ואני ב-95% מהמקרים אעביר אותו מהבנק לבית השקעות. זה תהליך איטי אבל זה קורה. אני מאמין שבסוף הבנקים פשוט יתיישרו עם התחרות. כבר היום בתיק לא גדול מדי אפשר להשיג תנאים סבירים מאד בבנקים ובתיקים בינוניים וגדולים אפשר להשוות ואף לרדת מהתנאים של בתי ההשקעות(תלוי איזה בנק).

משקיע88

Well-known member
עניין של מודעות. אין חודש שחבר/מכר שלי לא שואל אותי על פתיחת חשבון השקעות ואני ב-95% מהמקרים אעביר אותו מהבנק לבית השקעות. זה תהליך איטי אבל זה קורה. אני מאמין שבסוף הבנקים פשוט יתיישרו עם התחרות. כבר היום בתיק לא גדול מדי אפשר להשיג תנאים סבירים מאד בבנקים ובתיקים בינוניים וגדולים אפשר להשוות ואף לרדת מהתנאים של בתי ההשקעות(תלוי איזה בנק).
אכן נכון. במסגרת עסקית יש לנו חשבון בבנק הבינלאומי עם עמלת פעולה של 0.05% בלי מינימום ובלי דמי שמירה. מתחרה יפה בבתי ההשקעות. אבל בני"ע זרים הם לא מתחרים בib. אינני בונה על כך שמיטב טרייד תשתלט על כל עסקי הברוקראז' של פרטיים בבנקים. מספיק 20-30% וזה יעד בר השגה, כי התחום כולו בצמיחה והבנקים יחששו להיכנס כרגע למלחמת עמלות כי יש להם מה להפסיד. כשיראו שהם מפסידים לקוחות יהיה כבר מאוחר כי בדרך הם יפרקו את כל מנגנון הייעוץ שמעודד פעילות.

בורסה 2008

Well-known member
אכן נכון. במסגרת עסקית יש לנו חשבון בבנק הבינלאומי עם עמלת פעולה של 0.05% בלי מינימום ובלי דמי שמירה. מתחרה יפה בבתי ההשקעות. אבל בני"ע זרים הם לא מתחרים בib. אינני בונה על כך שמיטב טרייד תשתלט על כל עסקי הברוקראז' של פרטיים בבנקים. מספיק 20-30% וזה יעד בר השגה, כי התחום כולו בצמיחה והבנקים יחששו להיכנס כרגע למלחמת עמלות כי יש להם מה להפסיד. כשיראו שהם מפסידים לקוחות יהיה כבר מאוחר כי בדרך הם יפרקו את כל מנגנון הייעוץ שמעודד פעילות.
אכן, בחו"ל מאד קשה להתחרות עם IB. אגב, הבינלאומי הוא כנראה הבנק המקצועי ביותר והמוכוון ביותר בשוק ההון, ואני דיי בטוח שאתה יכול עוד לשפר את התנאים שהצגת פה. מנסיון.

משקיע88

Well-known member
אכן, בחו"ל מאד קשה להתחרות עם IB. אגב, הבינלאומי הוא כנראה הבנק המקצועי ביותר והמוכוון ביותר בשוק ההון, ואני דיי בטוח שאתה יכול עוד לשפר את התנאים שהצגת פה. מנסיון.
ניסיתי עמלה 0.002% עם מינימום וזה לא שיפר. הבעיה היא שלבנק אין אפשרות מעשית לפעול כברוקר ב ira לפי החוק, ושם העמלות נקבעות לפי עמלות קופות גמל שזה סוג של מונופול. גם דמי הניהול ב ira ניתנים למיקוח מוגבל בשל דלות התחרות. ניסיתי לקבל עלות שנתית קבועה ללא תלות בגודל החשבון ולא הצלחתי כי לא הייתה לי אלטרנטיבה אמיתית.

בורסה 2008

Well-known member
ניסיתי עמלה 0.002% עם מינימום וזה לא שיפר. הבעיה היא שלבנק אין אפשרות מעשית לפעול כברוקר ב ira לפי החוק, ושם העמלות נקבעות לפי עמלות קופות גמל שזה סוג של מונופול. גם דמי הניהול ב ira ניתנים למיקוח מוגבל בשל דלות התחרות. ניסיתי לקבל עלות שנתית קבועה ללא תלות בגודל החשבון ולא הצלחתי כי לא הייתה לי אלטרנטיבה אמיתית.
אמרת מסגרת עסקית

Reem88

Well-known member

1737966610289.png

נערך לאחרונה ב:

משקיע88

Well-known member

צפה בקובץ המצורף 122921
הנתון לפיו 45% מחשבונות המסחר החדשים נפתחים אצל ברוקרים מעניין. עדיין המסחר בבנקים מהווה יעד עיקרי שחברות המסחר אמורות לתקוף. בינתיים רק זירו וואן יצא בקמפיין אפקטיבי נגד עמלות הבנקים. שאלתי מנהלים והם אמרו לי שהם בקושי מצליחים לעמוד בלחץ מפתיחת חשבונות חדשים. חלקם כינו זאת "התנפלות"...

yel5

Well-known member
אנו יודעים כבר ממצגות בתי ההשקעות על נהירה גדולה של עם ישראל לפתוח חשבונות אצלם.
זו הסיבה לתשואות מיטב טרייד במניה (145%) ובאופ (253%), והן היו בצמרת התשואת בשנת 2024. גם מניית איביאי הניבה תשואה נאה של 87%.
מחזיק במיטב אופ.

משקיע88

Well-known member
מה שמדהים אותי הוא שמיטב טרייד אופציה ממשיכה להיסחר מתחת לשווי הנאיבי כבר מספר שבועות, במילים אחרות פוזיציית לונג אופציה שורט מניה מניבה רווח וודאי לשלוש שנים... אינני מייעץ לאחרים איך להשקיע. אני מחזיק באופציה ככל שאני מעז להשקיע naked.

yel5

Well-known member
מה שמדהים אותי הוא שמיטב טרייד אופציה ממשיכה להיסחר מתחת לשווי הנאיבי כבר מספר שבועות, במילים אחרות פוזיציית לונג אופציה שורט מניה מניבה רווח וודאי לשלוש שנים... אינני מייעץ לאחרים איך להשקיע. אני מחזיק באופציה ככל שאני מעז להשקיע naked.
היא דוקא נסחרת מעל השווי הנאיבי.
נכון לנעילה אתמול:
שווי נאיבי 680.45 ( =1,408-727.55)
מחיר האופ 720.

משקיע88

Well-known member
היא דוקא נסחרת מעל השווי הנאיבי.
נכון לנעילה אתמול:
שווי נאיבי 680.45 ( =1,408-727.55)
מחיר האופ 720.
כשמחשבים שווי נאיבי יש להתחשב בריבית חסרת הסיכון שנחסכת על שיעור ההוספה עד לפקיעה. להבדיל מחישוב בלאק אנד שולס אין התחשבות בתנודתיות. בקיצור, אתה משקיע את ההוספה באג"ח שקלי ל3 שנים למשל ממשק 928 שתשואתו 4%. סה"כ בריבית דריבית זה 12.5%. על 727.55 אתה מקבל בוודאות 90.94. בשבילך שיעור ההוספה של האופציה מצטמק ל 727.55-90.94=636.61. לכן השווי הנאיבי בדוגמה שלך הוא 1408-636.61=771.39 אתה מקבל נכס בשווי 771 ומשלם תמורתו 720. זאת מתנה של 7% טבין ותקילין. אם החישוב מייגע, הכנס ריבית 4% בכל תוכנה לחישוב אופציות והסתכל מה כתוב בשורה של הערך הנאיבי.

yel5

Well-known member
כשמחשבים שווי נאיבי יש להתחשב בריבית חסרת הסיכון שנחסכת על שיעור ההוספה עד לפקיעה. להבדיל מחישוב בלאק אנד שולס אין התחשבות בתנודתיות. בקיצור, אתה משקיע את ההוספה באג"ח שקלי ל3 שנים למשל ממשק 928 שתשואתו 4%. סה"כ בריבית דריבית זה 12.5%. על 727.55 אתה מקבל בוודאות 90.94. בשבילך שיעור ההוספה של האופציה מצטמק ל 727.55-90.94=636.61. לכן השווי הנאיבי בדוגמה שלך הוא 1408-636.61=771.39 אתה מקבל נכס בשווי 771 ומשלם תמורתו 720. זאת מתנה של 7% טבין ותקילין. אם החישוב מייגע, הכנס ריבית 4% בכל תוכנה לחישוב אופציות והסתכל מה כתוב בשורה של הערך הנאיבי.
אתה נכנס לרזולוציות שאני לא וזה בסדר כל עוד שמסייע לך בקבלת החלטה.
אני מסתפק במדדים הפשוטים יותר.

למעלה