מיחזור משכנתא..הסתבכנו..

אלעזר14

New member
מיחזור משכנתא..הסתבכנו..

שלום לכם

אם מישהו שמבין יוכל לעזור לנו..
יצרנו קשר עם חברת מיחזור משכנתא
הסכום שאנו אמורים להחזיר לבנק הוא 462,000 ש"ח (כולל עמלות סילוק)
הם ישבו על התיק שלנו ובנו לנו תכנית כדלהלן:

100000 ש"ח בריבית 2.5 אחוז של קבועה צמודה ל15 שנה
62000 ש"ח ב 2.5 אחוז על קבועה צמודה ל 14 שנה

150000 ש"ח בריבית משתנה של חמש 2.2 אחוז ריבית ל 15 שנה.
150000 ש"ח בריבית הפריים 0.75- ל 15 שנה

יוצא שאנו אמורים להחזיר כ 3000 ש"ח החזר חודשי.
לשאלתינו בדבר גובה הריבית, ענתה היועצת שאין זה משנה מהו גובה הריבית, אלא תלוי בתמהיל הפנימי- ז"א תלוי בכל חודש כמה אחוזים אתה משלם על הקרן עצמה וכמה על הריבית. ואת התמהיל הזה לדבריה, הבנק לא מספק ולכן, חזרה ואמרה שאין זה משנה מהו גובה הריבית..היא גם הראתה לנו בתוכנה שלה (יותר מזה איני זוכר) איך על כך שקל שנשלם על הקרן נשלם כך וכך ריבית ואיך הכל משתלם ..
שאלתי אותה אם זה תלוי בקרן שפיצר או שווה והיא אמרה שממש לא. מה כן? לא יודע- תמהיל שהם בונים במומחיותם. לדבריה הסכום המשוער והמקסימלי שנשלם בסוף התקופה הוא 656000 ש"ח. יכול להיות כמובן פחות לדבריה, פשוט אמרה כי לקחה בחשבון את שיעורי האינפלציה וחישובי פריים (שכאן אני ממש לא מבין..)

מנגד, פניתי לאחד הבנקים הידועים (לא לבנק שלי) והסברנו להם שאנו בקשר עם יועץ ומה הם מציעים. הם הציעו עולם אחר (נראה לי)
160000 בקבועה צמודה בריבית של 1.8 ל15 שנה
165000 במשתנה כל חמש צמודה ב 1.9 ל15 שנה
137000 בריבית הפריים ל15 שנה.
לפי דברי הבנקאי אם נלך לפי מספר השנים הללו לפי קרן שפיצר נשלם בכל חודש החזר של 2923 ובסוף התקופה נחזיר 590000 ש"ח.
ואילו אם נלך בקרן שווה בכדי לעמוד ב 15 שנה- נשלם 3100 ש"ח כאשר לאחר חמש שנים תהיה ירידה ונשלם 2900 ש"ח- ונשלם בסוף התקופה 525000 ש"ח.!! (אמנם יש כאן פער בהחזר החודשי ביחס להצעת היועצת אך בסוף נחזיר כביכול 130000 ש"ח פחות.. לא?

כשהצגתי זאת ליועצת אמרה לי שהבנק לא לקח בחשבון את האינפלציה ואת חישובי הפריים ולכן אפשרי שייהיה פער כזה בהחזר הסופי בסוף השנים..

אנו ממש מתוסכלים.. ואנו לא יודעים כמה דברים:
א. האם זה באמת נכון שחברת מיחזור יכולה לשחק בתוך ההחזר החודשי כאוות נפשה? ז"א, ללא קשר לגובה הריבית, כטענתה?
ב. והאם באמת פער הריבית של 0.7- 0.6 לא כ"כ משמעותי?
ג. האם פשוט מוליכים אותנו שולל?
ד. האם הגיוני שאינפלציה וחישובי מדד יהוו פער כ"כ משמעותי?!!

ממש נשמח לשמוע תגובות מאנשים שמבינים.. כי אנו די מתוסכלים.. ומרגישים ממש לא מבינים..

צר לי אבל אתם כן מבינים

leonard35

New member
שתי ההצעות לא טובות

זו של חברת הייעוץ פשוט יקרה. הריביות בשוק הן הרבה יותר נמוכות.
א. לא הבנתי.
ב. דווקא משמעותי.
ג. קשה לי להאמין שמישהו משקר לכם. סתם לא מספרים לכם את כל האמת.
ד. כן. לא עברתי על החישוב שלהם, אבל אינפלציה היא גורם משמעותי.

אם יש לכם ראש על הכתפיים, אני מציע לכם לקרוא פה 5-10 עמודים, ואז לחזור אלינו עם פרטים על עצמכם, על הדירה, ועל ההלוואה. אחרי שתעברו על כמה עמודים כבר תבינו בדיוק איזה נתונים דרושים לנו.

למעלה