|מיואשת...

ציפיטול

New member
|מיואשת...

שלום לכולן, אני דנדששה בכל העסק הזה וקצת מבולבלת... אתן פה ככ תומכים ועוזרים - אניזקוקה לכתף שלכן! בן זוגי ואני רוצים להתחתן בחורף (הוא "הציע" לפני שבועיים
ואין לטעם למשוך עד הקיץ את עניין ה"חסענה'"...(מעבר לזה שחורף היא עונת השנה האהובה עליי ביותר מבין כל עונות השנה)ף וגם מעדיפים לעשות את הארוע בשישי בצהריים (יותר אינטימי ומיוחד לטעמי) אני נולדתי בחו"ל ועליתי לארץ לפני 16 שנים (....הזמן רץ כשנהנים) והורי התחתנו בחו"ל (שני הוריי יהודים אמי ישראלית- אבי ז"ל נולד וחיי וקבור בחו"ל) קראתי את כל הדרישות של הרבנות ונכנסתי לקריז עמוק מהמסמכים שאני צריכה להמציא כדי להוכיח את יהדותי ויהדות הורי...כאילו מה?! סבא וסבתא שלי סתם נספו בשואה כי התחשק להם להכנס לתאי גזים!?!? (סליחה על ההומור השחור אבל זה הקפיץ לי את הפיוזים ברמות על) בשבוע הבא אנחנו הולכים לראות גן ארועים ראשון ואני כבר הולכת לקבוע עם עוד אחד... איזה טיפים אתן יכולות לתת כשהולכים לבדוק מקומות- איזה שאלות מהותיות צריך לשאול כשהולכים לראות מקומות (אני מדברת בנתיים רק על השלב בו הולכים לראות מקום לא כשבאים לסגור עליו...)- האם גם במעמד זה לבקש כל דבר בכתב!? האם יש דברים שדורשים תשומת לב מיוחדת בחתונות חורף (חוץ מגנרטור למקרה של הפסקת חשמל, וחימום). האם בארועים ביום שישי יש צורך בתאורה בכלל?! (כי הבנתי שאולמות דורשים בסביבות 900$ לתאורה...שנראית לי הגיונית בארוע ערב אבל לצהריים?!!??) מודה לכן מראש בטונות על עזרתכן... איזה שאלות צריך לשאול צלם/DJ אני הולכת לאיבוד... אשמח מאוד על כל טיפ מנסיונכן האישי

ציפיטול! קודם כל אני ממליצה לך

לקרוא את המדריך למתחתנים שכתבה רונצ'יקית שלנו- אני מצרפת לך אותו. שם מפורט די הרבה לגבי מה איך ולמה.... לגבי תאורה של ימי שישי- אני חושבת שישנה איזושהי בעייתיות להתחתן בימי שישי בחורף- קחי בחשבון שהשבת נכנסת יחסית מוקדם (יש תקופות שאפילו ב-16:00!!!) מה שאומר שהחתונה צריכה להתחיל לא אחרי 12 וגם אז להסתיים בסביבות 15:00... בכל מקרה הכי טוב זה לחכות שעוד אנשים שהתחתנו בימי שישי יענו לך (והם עוד יענו, אני בטוחה). שיהיה לך יום נפלא, ומקווה שהמדריך יעזור!

staycool

New member
המון ../images/Emo65.gif../images/Emo23.gif../images/Emo49.gif../images/Emo23.gif../images/Emo65.gif

הקובץ שדרדסית צרפה לך הוא מעולה, חוץ מזה המלצה שלי שאני בטוחה שכולם כאן באתר יסכימו איתה היא לקחת רק ספקים שיש לכם כימיה איתם! מי שעושה פרצוף בהתחלה יעשה עוד 10 פרצופים בהמשך... כל מה שתצטרכי : המלצות/תהיות/ התייעצויות-אנחנו כאן... ודרך אגב יש מחר מסיבת רווקות אצל גביבית בבית וגם את מוזמנת!!!

תמילושה

New member
אני התחתנתי הקיץ, אז לגבי חורף

אני לא יודעת. אבל, אנחנו דרשנו רשימה מפורטת של מה כולל המחיר, כמו ריהוט אלטרנטיבי, שאם לא מסופק על ידי המקום יכול לעלות הרבה כסף. עיצוב המקום. איזה חופות יש להם להציע, אם בכלל. שאלות לגבי קייטרינג, האם יש קיייטרינג הבית או קייטרינגים קבועים איתם הגן עובד. הגבלת שעה, מערכת הגברה. יש מקומות שמעבר לשעה מסוימת יש לשלם עבור כל שעה נוספת (כך שמעתי).חדר חתן כלה, אם זה חשוב לכם. אם זה חורף, חניה נוחה זה דבר חשוב, שתהיה קרובה למקום ושלא יהיה בה בוץ. יש מקומות בהם יש ליווי עם מטריות. פטריות חימום בחורף. בחורף, נשמע הגיוני שצריך תאורה, כי החתונה נמשכת לתוך הערב וכבר מחשיך מוקדם. מה שלא הגיוני, זה לשלם מחירים כל כך גבוהים בחורף, שזו עונה פחות עמוסת חתונות, ובמיוחד ביום שישי בחורף. לגבי הרבנות, אין מה לעשות, במוקדם או מאוחר כולנו נתקלים בטמטום ואטימות. יהיה בסדר.

דעתי...

אני מסיכמה לחלוטין שצריכה להיות כמיה טובה והרגשה נעימה. חשוב שכל מה שמבטיחים לכם לסכם בכתב או לרשום את השינויים על גבי התפריט. (חשוב שהנציג/בעל העסק יכתוב בכתב ידו!!!) וחוץ מזה הכל תמיד התרשמות ראשונית כשבאים שוב פעם ומביאים תגבורת אז בדרך כלל המחיר יורד או שמוסיפים עוד דברים. וחוץ מזה לדעתי אין צורך תבאורה לשעות אחר הצהריים כי זה באמת מיותר... ובקשר לרבנות. אין לי מה להגיד חוץ מ#$%^&*^#@ (אנחנו בכלל מדחיקים את הנושא) המון הצלחה....

dalina

New member
יום שישי

הי, קחי בחשבון שביום שישי יהיו מספר בעיות, בעיקר אם את נהולכת על מקום כשר. החופה צריכה להערך 5 שעות לפני כניסת השבת, מה שמביא אותך לסביבות 11-12 בצהריים, וזה מאד מאד מקודם. הדרך לפתור את זה היא ע"י חופה דתית אורתודוקסית ברבנות, ולעשות טקס רפורמי / אזרחי במקום. (כמובן שאפשר גם לוותר על החופה ברבנות וליסוע לקפריסין, אזל זה כבר משהו אחר). חשוב לבדוק בגני יום שישי - עד מתי אפשר להשאר שם (לא בכל מקום אפשר להשאר אחרי כניסת השבת). לגבי התאורה - בחורף מחשיך מוקדם, לכן נראה לי שצריחך תאורה. בחתונה שלנו, (לפני שבועיים) השתמשנו בתאורה בדיוק שעתיים, ושילמנו בהתאם. הוא היה מוכן להוריד לנו יפה במחיר. תזכרו שהכל נתון למו"מ.

lulli28

New member
לגבי הרבנות אני יכולה להגיד שהם

עושים את החיים לא קלים ליהודים אז על אחת כמה וכמה ללא יהודים... אמא שלי יהודיה ממשפחה דתית שהתחתנה עם נוצרי(להלן "אבא שלי")
מאחר שאמא שלי יהודיה גם אני יהודיה 100% .הגענו לרבנות ת"א ושם התחילו השאלות(ההורים התחתנו בחו"ל דרל אגב):איפה התחתנו,מתי,מאיפה אמא שלך,איזה עיר ברומניה,מתי עלתה לארץ,האם ההורים שלה יהודים?איפה הם קבורים וכו' וכו' וכו' מאחר וגרתי גם אני תקופה לא קצרה(16 שנים)בחו"ל הייתי צריכה להביא אישור מגרמניה מהרב הראשי של הקהילה שם שאני יהודיה לאמא יהודיה ואני רווקה. אז הרצתי את אמא שלי והפעלתי לחץ ותוך שלושה ימים היה לה את המסמך ותוך 3 ימים נוספים היה אצלי בדואר! מרוצה שהכל תיקתק מהר,הלכתי לרבנות עם האישור כדי לסגור תיק(כמובן שאחרתי יום נוסף לעבודה). הגענו לשם,הרב שלנו לא היה לכן הגיע התיק לידיים של הרב שראשי(=מנהל). הוא קרא לי אליו ואמר שהמסמך לא מספיק! :-O חשכו עיניי,אטמו אוזניי וכמעט בכיתי והתעלפתי!לא היה לי כוח לויכוחים ומריבות, כעס ועצבים... הוא טען שהוא לא מכיר את הרב מגרמניה(ההלללווו,אתה מכיר את כל הרבנים בעולם???)והוא לא יכול לקבל את המסמך. אני בן-אדם מאוד דיפלומטי עד שהפיוז נשרף לי.אז לפני שזה קרה,לקחתי נשימה עמוקה והתחלתי להגיד לו דברים שנראו לי מיותרים להגיד בהתחלה, שיש לי דוד בארץ וסבא וסבתא שלי קבורים בארץ(התלהב כששמע כאילו זה משהו חיובי ביותר שהם קבורים...:( אבל הבנתי את הכוונה שלו). בקיצור הוא ביקש לדבר עם הדוד שלי ולאחר שזה אישר לו שאמא שלי יהודיה והוא היה נשוי לאחותה ונתן לו גם את השם של הרב שחיתן אותם(מוכר מאוד) הרב ה-@#$@%^@& הסכים לאשר את העובדה שאני אכן טהורה להתחתן כדת משה ואברהם! מעצבן,עצוב,מתסכל ועוד 100,000 דברים א-ב-ל בסופו של דבר זה מצליח!
צריך רק לבוא מוכנים ועם עצבים מפלדה וס-ב-ל-נ-ו-ת!!!

o f r i k

New member
חוברת טיפים לכל פיפס ../images/Emo8.gif

כתבתי את ההודעה והתפוז בלע אותה. החוברת הזו נאספה בגלל ההורים שלנו. הם היו כל כך לחוצים ואנחנו גם. אל תשכחו לשאול על זה ועל זה וכו וכו'. פשוט התפוצצנו. אז אספתי את כל הטיפים בנוגע לכל דבר, איגדתי בחוברת הוצאתי להדפסה ושלחתי להורים של שני הצדדים לקרוא בשקט. אחרי שהם קראו והפנימו את הסכומים האדירים, את כל השאלות שצריך לשאול ואת כל הטאררם שצריך להתכונן אליו - הם העבירו אלינו את האחריות. אני ממליצה להוציא להדפסה ולחלק לכל הצדדים. בנוסף, עזרה גם נקודת המבט הזרה של הכותבים. אמרנו להורים - אלו המלצות של אנשים שעברו את זה לפני חצי שנה - ולא לפני כמה דורות, אנשים זרים ואובייקטיבים. בקיצור החוברת הזו ברכה משמים - מומלץ וזו ההיזדמנות לומר תודה לכל הכותבים המקוריים, ביניהם אתי ורונצ'.

ronchikit

New member
תודה ../images/Emo9.gif

זה אגב נמצא בטאגליינס למי שמחפש את זה....

o f r i k

New member
ההשקעה היא של הכותבים המקוריים

אני רק איגדתי את לא מתארת לעצמך כמה בלאגן זה חסך לנו. בהתחלה ההורים לא הבינו למה כל-כך חשוב לנו לדעת כמה מוזמנים יגיעו, לדעתם אפשר לסגור את זה סמוך למועד החופה. החוברת "הסבירה" להם שצריך להתחייב על כמות מינימום, ורק אחרי שמתחייבים על כמות אפשר לדבר על מחיר. לכן הם נלחצו לעשות רשימת מוזמנים ואז הסתבר להם שרשימת המוזמנים שלהם גדלה מ-300, ל- 520. ואז הם הינו שכל מוזמן נוסף משמע, הרבה מאוד כסף, מדובר בהפרשים של עשרות אלפי שקלים. החוברת הכניסה אותם לפרופורציות מבלי שנריב, ובלי סימני שאלה פתוחים.

ronchikit

New member
מה שתמיד מרגיז אותי זה ש...

בקובץ וורד המקורי שלי יש לינקים מהנושאים למעלה ישירות לקטע הרלוונטי כלומר כשלוחצים למעלה על משקאות למשל זה ישר לוקח לקטע המדבר על זה בגלל שעשו קופי פייסט למדריך שלי אז זה ביטל את הלינקים
אבל אני מאד שמחה שהעבודה הקשה שלי עזרה ועדיין עוזרת להרבה אנשים

למעלה