מידע על חרדה שאספתי (שיטות לינדן ו away panic

Life29

New member
מידע על חרדה שאספתי (שיטות לינדן ו away panic

שלום לכולם!
אני מגיש לפניכם את הסיכומים שלי בעברית לשיטת לינדן ולשיטת Panic away :שתי שיטות ידועות שניתן למצוא באינטרנט לטיפול בחרדה ובהתקפי פאניקה,המסמך הזה אינו משקף את דעותי האישיות והוא מוגש לכם על מנת שלא תצטרכו לבזבז שעות וכספים במקומות הלא נכונים וכדי שתחזרו כמה שיותר מהר לחיים שאהבתם וזכרתם (ואתם תחזרו!) אני מקווה שזה יעזור לכם במאבק ובהבנה של מה שעובר עליכם,אני לא רופא , רק אדם שסבל מחרדה.
אני שולח לכם מכאן המון אהבה וחום,אתם תצליחו!

חרדה היא לא מחלת גוף או נפש,אלא מצב התנהגותי,החרדה היא מנגנון הגנה של הגוף (מנגנון ה Flight Fight -מלחמה או בריחה בשעת מצוקה אמיתית) שנועד להתמודד עם מצבים מסויימים ,בזכות המנגנון הנ"ל מינים שרדו , התפתחו , התקדמו , ובסופו של דבר האדם המודרני נוצר.

המערכת הסימפטטית אחראית על מנגנון ה FF ועל שחרור האדרנלין בגוף,והפארהסימפטטית לאיזון הגוף בחזרה ולהרגעתו ,לכן חשוב לדעת שגם שכאילו ונראה ש החרדה והאדרנלין ימשכו לנצח,הם לעולם לא...מכיוון שלגוף יש שאיפה להתאזן שוב.

איך אדם יודע שהוא סובל מחרדה? אם החרדה שהוא מרגיש היא לא רלוונטית למקרה שבו הוא נתון.

שוב אם דוחפים אותנו לחדר עם נמר בתוכו...אנחנו נפחד,כי יש שם נמר.

אם דוחפים אותנו לחדר שאין בו שום דבר ועדיין נפחד זה כבר פחד מפחד.

רגש הפחד (בניגוד לרגשות אחרים בגוף האדם) הוא שונה מכיוון שהוא סתגלתן מטבעו (אם הוא לא היה כזה,היינו חרדים מיריות שהיו נורות לכיווננו באותה רמה שהיינו נחרדים מלאכול לחמנייה).

הפחד מהפחד הוא הנוראי מכול הפחדים ומעולם אי אפשר להתרגל לכמה שהוא מפחיד (מפתיע ומבלבל כול פעם מחדש),הוא יוצר יריב שהוא פאנטום שמרוקן חלומות,מחסל שאיפות ורצון לחיות מבטל אהבות יוצר תלות הופך את האדם לשבר כלי של ממש,ומעבר לכול ,כל כך מסבך ומערפל שקשה לצאת ממנו וחלק מזה שייך לממשיות של האימה שהוא נותן לאדם שמרגיש אותו להרגיש והכול במעגל שמזין את עצמו.

לא שזה כזה משנה אבל המוח לא עושה לנו את זה בכוונה,הוא פשוט מבולבל בעצמו וזאת כתוצאה מאזור במוח שנקרא האמיגדלה,חלק במוח שהויסוט שלו ...לא מושלם בלשון המעטה.
החלק בראשונו שספג פעם אחד עומס יתר והכניס אותנו לחרדה האמיגדלה,(התרמוסתת של החרדה) נשאר תקוע בפירושים הלא נכונים שלו על מצבים רגילים ויומיומיים ומפרש כול אחד מהם בדרך הקיצונית ביותר שהוא יכול בחרדה,הוא לא הגיוני היא זאת שמביאה אותך לאותו מצב שבו המודע שלך יודע שהכול בסדר אך התת מודע דוחף אותך לחשוב שהמחשבות שלך בנוגע למצבים מסויימים צריכות להיות קריטיות ומלאות חרדה,הוא זה שיוצא מפרופורצייה בזמן שהמודע אומר אבל הכול בעצם בסדר. ,הוא לא יודע מה הוא עושה,הוא חושב שמה שהוא עושה הוא נכון, והוא צריך שנסביר לו שהמצב הזה לא מפורש נכון על ידו ושבעצם אין מה לדאוג,הוא ירגע ,יפסיק להיות תקוע ויחזור לתחום הנורמאלי בסוף.

סימפטומים:כולם ללא יוצא דופן נגרמים מהחרדה וכולם ללא יוצא דופן לא מעידים על בעייה בריאותית פיזית,נפשית משום סוג או צורה (לא אתה לא חולה ולא משתגע ולא גוסס,למרות שהאמינות של ההרגשות הרעות הללו מאוד מציאותית.

הקישור הבא מראה את המטרה המקורית של הגוף בשעת פעולת מנגנון ה FF ואת הפירושים המוטעים שלנו למצבים הפיזיים http://www.cognetica.co.il/?CategoryID=161&ArticleID=76&Page=1

*מקרה מאוד שכיח לאנשים שסובלים מחרדה הוא Depersonalization :וזה כשהאדם מרגיש שהוא חיי בחלום,שזה לא באמת קורה לו,שהוא נשלל מהחיים הרגילים שלו,שזה לא באמת הוא שהכול מוזר...כול אלו הם תגובות נורמאליות לחלוטין לחרדה ונגרמות בגלל הריכוז המוגבר של הגוף במנגנון ה FF,חשוב לדעת שפה לא מדובר בשגעון מאף סוג.

*עוד מקרה שכיח הוא ה Derealization הרגשת ניתוק מכול הקורה סביבך והרגשת חוסר קשר בין המתרחש סביבך אליך,כאילו אתה לא קשור לשום דבר.
כמו בשאר המקרים זוהי תופעת לוואי של החרדה ,והמצב הלא נעים הזה יעלם כלא היה ברגע שהאדם יתגבר על החרדה (כן כן אתם תחזרו להיות עצמיכם כפי שהכרתם וזכרתם,ללא התופעה הנוראית הזו לחלוטין).

*חוסר ריכוז בשיחות-שכיח מאוד ונגרם כתוצאה מחוסר ריכוז גם של התת מודע התקוע בחרדה ובפעולת מנגנון ה FF גם של המודע העוסק במצב בפיזי המשתנה ובחששות.

*סחרחורות,רעידות בגוף ובגפיים,בחילב,שלשולים ,עצירויות,אי נוחות,עייפות,פחד ממוות או משגעון,הזעה,פרפורים בלב,דקירות,נמלולים,מחנק,התנשמויות מהירות.

לא משנה מה, יש רק פתרון אחד!
הספירלות והאשליות שהפחד יוצר הן אין סופיות ולכן חשוב לא לסטות מן הדרך לטפל בו כי שום דרך אחרת אינה נכונה.
הרבה ניסיתי לפתור כל "הצעה" או מקרה של פחד שהמוח העלה לי לגופו,זה כמובן נכשל וזה תמיד יכשל מכיוון שהמוח לא יפסיק וזה בגלל שאני לא מטפל בבעיה אלא מנסה להוריד עוד ראש שהיא מצמיחה והיא לא תפסיק להצמיח ראשים אם לא אטפל באמיגדלה ,רק בה ובשום דבר אחר.
שום דבר אחר לא מטפל באמיגדלה (כדורים,קלטות,שיחות שם פסיכולוגים, היא מגיבה רק להתנהגות שלנו מאלפת אותה לסף חרדה חדש).

יש לנו שורת חיפוש של גוגל במוח,מה שנגיד לה היא תחפש ותמצא,לכן אם נחפש פחד לחץ חרדה וכדומה,זה מה שנמצא שם.
מצב זה לא קשור לרגשות, זה התת מודע שתוכנת לחיפוש מסויים ויכול להיות מתוכנן לחיפוש אחר ע"י כך שנגיד לו ש"הפחד הזה לא רלוונטי,ולחשוב מחשבות טובות שלא קשורות לחרדה, על המקרה שהכול הולך להיות טוב ושהכול טוב עכשיו..
יש רק מיקרופון אחד שמדבר אל המוח שלנו ורק אלמנט אחד יכול לדבר לתוכו בכול פעם החרדה או החיזוקים.

המצב של החרדה לא נגרם ע"י המקרים שמהם אנו חרדים ולא ע"י שום דבר אחר,אלא נוצר אך ורק על ידנו,
המצב שנוצר הוא פחד מהפחד ולא פחד מן המקרים שאנו מפחדים מהם,מקרים נורמאלים ויומיומיים או כול מיני דברים שהם לא סבירים או מחלות.
כלומר שום דבר רע אף פעם לא קורה,הדבר היחיד שקורה הוא שהפחד ממה שיקרה עושה הרגשה לא טובה.

חשוב להבין את ההסבר הבא מכיוון שהוא מסביר את החרדה עצמה עניין של הרגל חשיבתי ולא מחלה.,כי
אנחנו יצרנו את המצב הזה כמנגנון הגנה מפני איום פיזי או נפשי,העניין הוא שבגלל החרדה אנו נהיה אינטרוספקטיביים (כלומר עוקבים אחרי כול אפקט,מחשב והרגשה של המצב החרדתי ברמה אובססיבית),בשלב מסויים כשאחנו עושים את זה כל כך הרבה תת ההכרה שלנו מתחילה לתפוס את המצב הזה כהתנהגות נורמאלית,ובונה את המצב הזה כהרגל.

כך שבעצם מטרת כול המחשבות החרדות שלנו היא לבצע "הערכת סיכון" של איום ממשי....רק שבחרדה כמו הסוג המדובר כאן אין איום ממשי,הוא לא קיים! ולכן מרכז החרדה האמיגדלה ,מתרכז באיום היחיד שהוא כן מסוגל לתפוס: הסימפטומים של החרדה עצמם!!! וכך המעגל מתתחיל ולא יגמר עד שנשבור אותו בכוחות עצמנו!

הדרך להתגברות על תסמיני התקף הפניקה הפיזיים היא להראות למרכז הזה ובעצם לנו שפה מדובר בפחד מפחד שיוצר אשליות נוראיות, שהוא לא הגיוני וששום דבר רע באמת לא מחכה בסוף האשלייה הזו,ושזה הפחד מהפחד שמזיק לנו ולא המקרים שהוא מתאר,וגם לא התסמינים הפיזים המגיעים איתו,לא נעימים ככול שיהיו הם אינם ולעולם לא מסוגלים לפגוע בנו.
ועושים זאת ע"י דחיקת הפחד למקסימום נותנים לפחד לעשות את הגרוע ביותר בזמן שהוא מופיע כלומר ממש לאפשר לו לעשות את הגרוע ביותר,ואז אחרי שנותנים את החופש המוחלט הזה ואנחנו מסיימים את ההפצצה על המוח מסתכלים ורואים ששום דבר לא קרה באמת ושהפחד באמת היה כתוצאה מהפחד עצמו ולא משום דבר ממשי ועם הזמן זה נכנס לתת מודע ומווסת את האמיגדלה מחדש.

לא לברוח ממפגש עם הצד הזה וכאשר הוא בא לא להלחם בו אלא לקבל אותו ולהניח לו להגיד את מה שיש לו להגיד אפילו לעזור לו להגיע לסיטואצייה הגרועה ביותר ואז שהוא מסיים כרגיל רואים ששום דבר רע לא קרה,ואז מקבלים את הפרספקטיבה על הפחד.

שיטת ה One move technique של panic away.
גם שיטת ה Panic away מדברת פחות או יותר על אותה צורת התמודדות על מנת לנטרל את הפאניקה :כשמרגישים שההתקף עושה את דרכו ומתגבר (ומתוך הבנה מלאה ששום רע לעולם לא יאונה לך כי פה מדובר רק בהרגשות ותו לא),הם אומרים ממש לפנות לו זמן ומקום ולא להתנגד לו בשום צורה אלא להזמינו להדיע עם 0 התנגדות ולא רק זה אלא להזמינו להתגבר,הם אומרים שאם ישנה איזו ויזואליזצייה שתעזור כמו לדמיין שהפאניקה היא מין דמות מצויירת שמגיעה,או לדמיין שהגלים של הפניקה הם כמו גלים בים אז להשתמש בזה.
הם בעצם אומרים תהיה משתתף בחוויה,אל תהיה קורבן,תחשוף את הבלוף (כלומר שהם בעצם כלום,רק תחושות וששום דבר רע לא קרה או יקרה לך לעולם) של הפאניקה.

ובדיוק שאתה מגיע לנקודה שממש קשה והתחושות בלתי נסבלות אז השיטה אומרת:"זהה את מקור

פרקלס1

New member
תודה!

קראתי... מאוד מעניין.... הבעיה היא שאין לנו תמיד את הפריבילגיה של "לאפשר " להתקף לצאת במלוא הדרו... מה קורה כשנמצאים בעבודה? ברחוב? אצל אנשים ? אז, התסמינים הקשים של החרדה באים ממש לא במקום... והאינסטינקט הראשוני הוא לברוח!! (אצלי בכל אופן)
הפחד הוא לא רק מהפחד.. אלא גם מהסימפטומים.. הם קשים, ומאוד מפריעים לתפקוד... כשהבטן מתהפכת, או מרגישים שעוד רגע מתעלפים.... זה מלחיץ, ומפחיד... לא בגלל שזה אומר שאני גוססת (כבר הבנתי שאני לא) אלא בגלל שזה פשוט מגביל מאוד.

EK55

New member
במצבים קשים של פניקה,כאשר החומרים הכימיים

והחשמל במוח משתבשים,
אז שום דבר בעולם לא יעזור,
פרט לכדור הרגעה חזק ומתאים.
רק הוא יכול לאזן את כל הבלגן במוח.
לאחר שהמוח נרגע לאחר תקופה קצרה,
אז חייבים לעבוד על המוח בצורה פסיכולוגית התנהגותית קוגנטיבית.
שההתנהגות שלנו והחשיבה יהיו חיוביים
ולא לחיות בדאגנות יתר ובכעסים.

Life29

New member
למגיבים:

פרקלס (נמשים? כאילו מהסדרה אבודים?) מנסיוני הרבה פעמים החוויה שאנחנו חוים היא סערה מטורפת אך מבחוץ כמעט ולא ניתן לראות שאנו חווים משהוא חריג.

יהיה טוב-יהיה טוב !
אני יודע את זה! יצאתי מהחרדה למשך שנתיים והיא חזרה לי כי כרגע אני לבד ויש לי פחד מלהיות לבד....והיא תעלם שוב!

פרקלס1

New member
כן, נמשים... :)

סתם כי יש לי כאלה, לא בגלל הסידרה..
איך יצאת מהחרדה בפעם הראשונה? היית מטופל בכדורים והפסקת?
אתה צודק, התופעות הן ברובן פנימיות.. (אלא אם כן הבטן מתהפכת ברמה שמה שנשאר זה להקיא, כמו שקרה לי לא פעם)
אבל החוויה היא ככ עוצמתית, שנראה כאילו אתה ממש עוד רגע מאבד את זה...

Life29

New member
נמשים

היינמשים ידי, איך התגברתי ?
שילוב של קריאה, ישום המון הסחות דעת ותעסוקה, בזמנו הייתה איתי בת. זוג בדירתי שזה מאוד עזר ולהכריך את עצמי וללכת לעבודה היה קשה אבל עזר.

הייתי על ציפרלקס וואבן לפני השינה ולאט לאט הייתי זקוק להם פחות כך שידעתי שאני משתפר כשאני שוכח לקחת כדור (בניגוד ללחכות לכדור).

מה איתך?

למעלה