מידן סיבוני מתארח בהרברט סמואל

מידן סיבוני מתארח בהרברט סמואל

אני כותב דיי מהר על הארוחה (היינו אתמול) כדי לעזור אולי לאנשים שמגיעים היום.

מאז משחקי השף אני מחפש הזדמנות לאכול מהאוכל של מידן סיבוני. השבוע הוא מתארח לשלושה ערבים במטבח של הרברט סמואל וקפצנו על ההזדמנות.

השורה התחתונה היא דיי מעורבת. חלק מהמנות היו מאוד טעימות, חלקן בינוניות, אחת לא טעימה.

יותר מהאוכל אבל, הרגיז אותנו השירות. המלצרית הייתה מאוד "אדיבה" (כלומר, חייכנית ושואלת אם הכל בסדר וכו') אבל מאוד לא שירותית ודיי מתנשאת מבלי להתכוון. אין לי מושג האם זו הייתה הכוונה המקורית של צוות המסעדה, אבל המלצרית כמעט סירבה להגיד מה יש בכל מנה. הכל עם חיוך ומשפט בסגנון "תסמכו על השף/אני אפילו לא יודעת/כל מנה יוצאת אחרת בכל פעם".
כל פעם שאני התעקשתי היא התרצתה ואמרה בערך מה יש במנה וגם אז הוסיפה כזה "אבל מה אכפת לכם, תנסו".

כל הגישה הזו עוד יותר עיצבנה אותי כי היא הציגה את התפריט כאומקסה. אני רחוק מלהיות שגריר יפן בישראל, אבל בכל מקום בעולם נתקלתי באומקסה כתפריט טעימות בו אתה בעצם מוותר על כל החלטה בארוחה ונותן לשף להחליט הכל. בהרברט סמואל הם לקחו את זה רק לכיוון של "הנה שמות של מנות, אתה תחליט מה אתה רוצה בלי לדעת מה זה אומר". היה לי הרבה יותר נוח אם היה תפריט טעימות. ברגע שאני צריך להחליט על כל מנה שאני מזמין, זה כבר לא מרגיש לי כמו אומקסה אלא כמו התנשאות מוזרה על הסועד.

עד כאן בכיינות על השירות. זה גם לא סיבה לא ללכת, כי כמה מהמנות היו נפלאות. הגונקאן עם טונה ועגבניות היה יפיפה וטעים להפליא. הנגירי היה הכי טוב שאכלתי בארץ ביי פאר. גם הכיסוני עוף עם קרם תירס היו מעולים.
אלו שלוש המנות הטובות שאכלנו בארוחה. נציין גם שהסויה נעשתה במיוחד לאירוע (לא לגמרי קניתי את זה, אבל הסויה הייתה טעימה בהרבה מקיקומן).

לאחר מכן הוזמן מרק פארידה, בעקבות המלצה שראיתי אצל גרגרן (שגם העלה תמונות מצוינות אז אין טעם שאעלה את תמונות האייפון המטושטשות שלי). לצערי המנה שלנו נראתה אחרת. זה היה פילה פארידה יבשושי ששכב בתוך שלולית פושרת ודיי דלוחה. אחרי כף אחת החלטנו להשאיר את המנה.
המלצרית לקחה אותה (לא אמרנו שמשהו לא בסדר במנה. פשוט שהיא לא לטעמנו) וחזרה להגיד לנו שבמטבח טעמו והמנה בסדר גמור. לא שאני תומך נלהב בלהחזיר מנות, אבל אפשר לקחת ואפשר לא לקחת, אני אקבל בהבנה את שתיהן. לא צריך להיות פאסיב-אגרסיב לגבי העניין.

רול צמחוני ("מה אתה רוצה לדעת? יש בזה כל מיני ירקות. זה ממש טוב" ענתה המלצרית כששאלתי מה מכיל רול צמחוני) וסשימי חם-קר ("זה סשימי שחצי חם וחצי קר, מה אתה רוצה לדעת? איזה דג? אני יכולה להגיד לך שהקודם שיצא היה אינטיאס אבל אני לא יכולה להתחייב מה יהיה לכם) היו בסדר. לא הייתי מזמין אותם שוב.

המנה האחרונה שלקחנו הייתה הגירסה המוקטנת של קוד שחור במיסו. שביחד עם הסשימי חם-קר הן שתי מנות שאני מניח שהוא פשוט לקח מנובו. היה טעים.

כל המנות (חוץ מהמרק) היו יפות להפליא. לא הכל היה מאוד טעים והשירות היה מעצבן. עדיין הייתי הולך שוב, פשוט במסגרת נשנוש של כמה מנות על הבר ולא כארוחה. גם שבע המנות שלקחנו לא היו קרובות ללהשביע, אבל פשוט החלטנו לעצור שם.

אני מוסיף את אלבום התמונות מהעמוד של גרגרן בפייסבוק. מקווה שזה בסדר עם חוקי הפורום - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.912261835508548.1073741836.381761305225273&type=3

סה"כ 400 ש"ח לפני טיפ, עם כוס יין אחת ובלי קינוח.
 

מיתר44

New member
כמוך סעדתי אמש סושי בהרברט

כתבתי על הבוקר את רשמי פרוט שנורה לתהום הנשייה והתייאשתי.
הייתי, נדיר לבדי וישבתי על הבר. השירות שם היה משובח עד כדי שנדמה לי כי טסנו במחלקות שונות. משונה.
קיבלתי פרוט רב (לפעמים אפילו רב מידי ).
אכלתי לבדי את רוב התפריט: גונקן טונה, ניגירי, רול לובסטר (מנתי המנצחת), הדמפלינג עם הסרטנים הכחולים, (עוד מנה מצויינת), העוף, והקוד שהיה לי כקינוח - מתוק וטעים.
בצילחות של סיבוני - נהדר, רוב החומרים - נדושים וחסר לי למשל הצלופח שהובטח בפרסום (?).
שתיתי יין אוסטרלי שכלל שרדונה והיה לא פחות ממצויינים לארוחה כזו.
עדיין לא מצליח להעלות תמונות מהנייד אבל בדף הפייס שלי David Meitar ניתן לראותן כולל התפריט.
הארוחה עלתה בסביבות 430 כולל היין ולפני טיפ.
המנות שאכלתי יכולות לספק זוג סועדים. ליותר - כדאי להמשיך עם הלחם והמטבלים לפי התפריט המסורתי.
המסעדה הייתה מלאה ברובה וניכר היה שזהו ערב מיוחד
את השף ועבודתו לא ראיתי שכן הכנותיו נעשות במטבח שבקומה העליונה.
זהו בהחלט סושי ברמה ישראלית גבוהה אבל רחוקה הדרך לזו של ניו יורק (ואיני מתייחס ליפן בה טרם ביקרתי).
 

erezavn

New member
תודה על הדיווחים. אני שם הערב... אקח בחשבון את ההמלצות...

ואחזור לדווח כאן...
 

salo22

New member
נקרא כמו חווייה מעניינת מאוד למחוזותינו

ואיזה צבע מהפנט יש למאצ'ה, בכלל מנת הקינוח מהתמונות ניראת טוב (למרות שלא קשורה לביקורת שלך
).. גם הדגים בניגירי כמובן נראים יופי.. מוזרה דרכה של המלצרית, נשמעת אפילו לא בוגרת מספיק ומתחכמת לחינם.. אני מתאר לעצמי שבמקומות כאלו עושים תדריך צוות דקדקני לפני כל סרוויס ועוברים לעומק על המנות, במיוחד בערב אירוח כזה, ככה לפחות זה נראה בטלוויזיה במסעדות מתיימרות "

תודה על הביקורת הטובה והשיתוף..
 

החתולית

New member
ארוחה שסיקרנה אותי מאד

אבל ויתרתי עליה בגלל שהמועדים לא היו נוחים לנו.
&nbsp
ההבדלים בין הדיווח שלך לדיווח של מיתר, מעוררים את התחושה שבניגוד לנהוג, במקרה הזה לא הועבר תדריך לצוות.
 

מיתר44

New member
הברמן ששירת אותי ותיק בהרברט סמואל

יתכן שגם עובדה זו תרמה לתפקודו המוצלח.
 

XMankoX

New member
ביקור בארוחה של מידן בהרברט סמואל

גם אני ביקרתי שם השבוע, וחשה הזדהות כמעט עם כל מילה שכתבת.
השירות הרגיש לנו פשוט הזוי לאורך כל הארוחה. גם אצלנו שמרו על חשאיות גמורה בנוגע למרכיבי המנות. אבל זרמנו - מילא, לא יודעים להגיד לנו במה השף ישתמש בעת לקיחת ההזמנה, אך מדוע לא טורחים לוודא מה יש על הצלחת שיוצאת ללקוח?
כאשר המלצרית הניחה על השולחן את הסשימי חם-קר, שאלתי אותה איזה דג זה. התגובה שלה: "חם-קר". לא צוחקת. היא הייתה צריכה לחזור למטבח לבדוק איזה דג זה.
דבר נוסף שביאס אותנו - היינו שלושה ובעת ההזמנה ציינו שאנחנו נחלוק את כל המנות. אף אחד לא טרח לציין בפנינו שרב המנות בלתי מתאימות לחלוקה בעליל.
 

החתולית

New member
חבל שזו היתה ההתנהלות

מזכיר לי את התנהלות השירות לפני שנים בהרברט סמואל.
 
למעלה