מטרות

חנאלה

New member
מטרות

לטומי לפיד, סביר להניח : דתיים תמיד יהיו בממשלה. לכן אתם לא תצטרפו. באיזו דרך תעזרו ותפעלו בכל הנושאים שציינתם במצע שלכם ובתחומי ההתיחסות שלכם ?

orenoren2

New member
לא בהכרח

החרדים לא בטוח יכנסו לממשלה הבאה... הגיוני יותר שתיהיה ממשלת אחדות חילונית בראשות מצנע/שרון(אני מעדיף את מצנע) זה כמובן יקרה רק אם שינוי תיהיה גדולה... ולפי הסקרים היא 15 מנדטים לפחות!

חנאלה

New member
מאויי לב

"הגיוני יותר" - מבחינתך, וכן מבחינתי. סביר - לצערי לא. עד כמה שהלכוד תלך ותפחת עם כל הגלויים החדשים והמתחדשים, לא נראה לי סכוי סביר -על פי הסקרים- שמצנע ירכיב את הממשלה. שרון, מוכה וחבול יתבקש להרכיב את הממשלה. לוא רצה להכנס באמת להיסטוריה, ובידעו שהקדנציה הבאה המקוצרת הינה האחרונה בחיי הפוליטיקה שלו, היה מקים ממשלה עם המערך ועם שינוי. אם מרץ תסכים להצטרף -יופי. הערבים ,יש לשער, יסכימו בחלקם להצטרף. יהדות התורה יכולה להצטרף, ואני משערת ששנוי תעמוד בכך. או אז - כמעט חזון אחרית הימים יגיע, וניתן יהיה לתקן הרבה בזמן מועט. מה דעתך?

../images/Emo41.gif צריך להיות אופטימיים

אני בשום אופן לא רואה את שרון נכנס לאיזשהי קואליציה עם מרצ או הערבים. בנוסף - אני גם לא ממש רואה את שינוי יושבת יחד עם יהדות התורה - הם גרועים בדיוק כמו ש"ס אלא שהם פחות בולטים בגלל שלא מעניין אותם שום דבר בעולם חוץ מהכסף שמוזרם לתקציבי הישיבות האשכנזיות. הם גם פחות בולטים כי יש להם רק 5-6 מנדטים לעומת ש"ס המפלצתית עם 17 המנדטים שלה.

חנאלה

New member
המשך

לש"ס כבר מזמן אין 17 מנדטים, ולא יהיו לה. הם ישמחו אם יגיעו ל-9 מנדטים! השאלה נשארת כמו שהצגתי אותה: התנאים של שינוי להשתתפות בממשלה לא יתקיימו, למרבית הצער. אם כך, איך שנוי תעזור לנו כשהיא מחוץ לממשלה? איך יעברו כספים רבים לנושאים פרודוקטיביים?

../images/Emo41.gif שינוי לדעתי כן תהיה בממשלה

ואם היא לא תהיה היא תמרר לממשלה את החיים. עם 14-17 מנדטים ואולי יותר אפשר לעשות הרבה. כזאת כמות של מנדטים זה כוח רציני. ממש כפי שש"ס עם 17 מנדטים החזיקו את המדינה בביצים כך גם תעשה שינוי אלא ששינוי תדאג במעשיה לכלל הציבור היצרני, מכל העדות ומכל המגזרים בניגוד לש"ס שניצלה את כוחה כדי להזרים סכומי עתק למי שאינם תורמים.

חנאלה

New member
למרר ת´חיים

זה סתמי וכללי מאד לומר "ששנוי תמרר לממשלה את החיים". א. הייתי רוצה לשמוע מהם הדברים החיוביים ששנוי תעשה באופוזיציה, מעבר למרור חיים. מרור חיים זה בסדר,אם נרויח מזה משהו. פרט , מה? ב. שנוי לא תלך בעקבות ש"ס ותסחט מהממשלה מליונים, שניתן לעשות בהם משהו חיובי. אז בלי הכסף הגדול הזה, מה היא תעשה באופוזיציה? ג. גם לומר "נדאג ש..." זה סתמי. באיזו דרך? מה תהיה התוצאה? נמאס לי מזמן לשמוע קלישאות נבובות מהמפלגות הגדולות (שהיו). אני רוצה מאד לשמוע משהו מעשי!

../images/Emo41.gif מה אני מקווה שהם יעשו:

אם שינוי חס וחלילה תגיע לאופוזיציה אני מקווה שהם יסחטו את הממשלה, חד וחלק. יגידו לראש הממשלה - רוצה שנצביע בעד ככה וככה - אין בעייה רק תדאג לביטול חוק ברוכות ילדים (ואם לא - אל תצפה שההצבעות יעברו). ובאותה שיטה לגרום לראש הממשלה להבין שמי שמשאיר את נציגי הציבור הייצריני והתורם בחוץ ומעדיף את החרדים יאכל הרבה ח..

חנאלה

New member
../images/Emo18.gif - יסחטו?

"סחיטה" זה מושג שטומי לפיד ייחס לש"ס, ואני מסכימה איתו. זה נשמע נמוך מאד. טומי לפיד מסכים לניסוח כזה? לפי העתון היום (ידיעות) מצנע לא יכנס לממשלה. באילו תנאים שינוי תצטרף לממשלה, ובאילו תנאים בשום אופן לא תצטרף?

../images/Emo41.gif אני ממש לא נציג רשמי של שינוי

אבל מה לעשות שבמדינה שלנו הדרך היחידה לחלוקה הוגנת של הכספים לציבור הייצרני היא בדרך הסחיטה. מבחינת שרון שיקרוס כל מעמד הביניים מבחינה כלכלית - ישאלו אותו מה דעתו על זה והוא יאשים את אוסלו ויציין שההתנחלויות מגנות עלינו ועוד כמה דברים לא קשורים. מהצד השני יש את מצנע שאני מייחס לו אמינות פחותה משל שקרן כפייתי. את תחילת מסעו הפוליטי הוא עשה בהתחנפות לחרדים יומיים אחרי זה התקפל יום אחי זה חזר לחרדים וביום שלמחרת התקפלל בשנית. בוא רק נגיד שאני לא סומך עליו שהוא יהיה זה שיביא את השינוי. מסקנה - מי שירצה להנות משלל האצבעות של שינוי בכנסת יצטרך לקחת בחשבון שמעכשיו המדינה מפסיקה להזניח את הציבור הכי נאמן שלה.

חנאלה

New member
כמה שנוי בסקר האחרון?

היום עבודה ירדה ל-20, למרבית הצער שרון מתחיל לקבל שוב מנדטים, אין כל ידיעה מה עם שנוי. מישהו יודע? מחפשת מידע.

חנאלה

New member
כמה שנוי בסקר האחרון?

היום עבודה ירדה ל-20, למרבית הצער שרון מתחיל לקבל שוב מנדטים, אין כל ידיעה מה עם שנוי. מישהו יודע? מחפשת מידע.

למעלה