מטפלת פרטית

מצב
הנושא נעול.

angie3

New member
מטפלת פרטית

מטפלת פרטית
שלום, התקבלתי לעבודה במשפחה עם ארבעה ילדים שהעבודה העיקרית שלי היא עם שניים. אני מקבלת משכורת גלובלית שסוכמה מראש. המעסיקים שלי אמרו כי הם מבקשים שאשאר שישי שבת כאשר הם נוסעים לנופש הם אמרו שזה ללא תוספת שכר.בנוסף הם אומרים שלעיתים רחוקות (פעמיים שלוש בשנה )הם נוסעים לחופשה בת 10 ימים עליה אני מקבלת תוספת של 100$. העבודה כוללת בעצם להיות למס' ימים אמא במשרה מלאה (שינה אוכל לשלוח לבי"ס וכו') אמרתי למעסיקי כי אני צריכה לבדוק את העניין ואיני יודעת מהי הנורמה וכמה עלי לחייבם על ימים אלו שכוללים שינה ולא ניתן לי לחשבם לפי שעות. אשמח לדעת כמה עליי לחייב על ימים אלו שאני נשארת לישון אצלם בבית או האם יש מקום שבו ניתן לברר פרטים אלו. בתודה מראש

שיר ורד

New member
בעיקרון , יש לשלם שכר בעד עבודה

מטפלת פרטית
שלום, התקבלתי לעבודה במשפחה עם ארבעה ילדים שהעבודה העיקרית שלי היא עם שניים. אני מקבלת משכורת גלובלית שסוכמה מראש. המעסיקים שלי אמרו כי הם מבקשים שאשאר שישי שבת כאשר הם נוסעים לנופש הם אמרו שזה ללא תוספת שכר.בנוסף הם אומרים שלעיתים רחוקות (פעמיים שלוש בשנה )הם נוסעים לחופשה בת 10 ימים עליה אני מקבלת תוספת של 100$. העבודה כוללת בעצם להיות למס' ימים אמא במשרה מלאה (שינה אוכל לשלוח לבי"ס וכו') אמרתי למעסיקי כי אני צריכה לבדוק את העניין ואיני יודעת מהי הנורמה וכמה עלי לחייבם על ימים אלו שכוללים שינה ולא ניתן לי לחשבם לפי שעות. אשמח לדעת כמה עליי לחייב על ימים אלו שאני נשארת לישון אצלם בבית או האם יש מקום שבו ניתן לברר פרטים אלו. בתודה מראש
בעיקרון , יש לשלם שכר בעד עבודה
נוספת, ושכר של 150% בעד עבודה בשבתות. יש להגדיר במסגרת הסכם העבודה (ובמקרה שלך רצוי להגדיר בכתב) מהם שעות עבודתך . ניתן להגדיר למשל , שהשכר כולל משמרת חודשית אחת של שישי שבת וכל עוד השכר הגלובאלי, הוא מעל השכר שהיית צריכה לקבל בחישוב של מספר שעות עבודה (כולל תעריפי שעות נוספות ושבת) מוכפל בשכר המינימום , זה עשוי להחשב כחוקי. לגבי סופי שבוע אלו וכן בחופשות הארוכות, יש לקבוע מראש את מספר שעות עבודתך ואת שעות המנוחה והשינה המגיעות לך. בחוק לא נקבע תעריף לתשלום בגין שעות כאלו, אך בפסיקה נקבעו תעריפים שונים הנעים סביב 30% מהשכר לשעת עבודה רגילה בגין כל שעת שינה ומנוחה כזו. ועכשיו להערה אישית, אני לא מצליח להבין הורים אשר נוטשים את ילדיהם מספר פעמים בשנה לתקופות ארוכות אצל מטפלת זרה, אני חושש שלא יהיו לך חיים קלים לא עם המעסיקים (ההורים) ולא עם ילדיהם. מ

מצב
הנושא נעול.
למעלה