מטפלת , אופר מחירים והמלצות

מטפלת , אופר מחירים והמלצות

שלום לכולן, הנושא בטח מדון כאן מס' פעמים אבל אני מעלה זאת שוב. לחברתי ( ללא אינטרנט ) נולדו תאומות כרגע בפגיה . היא רוצה להשאר איתם בבית שנה אך אין לה עזרה ממשפחה מורחבת ולכן המחשבה היא לקחת עזרה שתהיה יחד איתה בבית. השאלות התלבטויות הן: * האם יש אפשרות לקחת אופר ללא לינה ( אין מקום בבית) ואיך מוצאים אופציה כזאת למי פונים מה המחירים. * מטפלת לכמה שעות הייתן ממליצות? המחשבה שלה היא מ 9 - 17 ( שבעלה בעבודה) מה המחיר ( אזור חיפה והסביבה). * מה נהוג לבקש ממטפלת לעשות רק טיפול בילדים או גם כביסות שלהם, אוכל וכו' או עבודות בית קלות. * אם המחיר מושפע ( פחות כסף) מהעובדה שהמטפלת / אופר יחד עם האמא בבית רוב הזמן? * מה התנאים שמגיעים למטפלת? * האם יש המלצות למטפלות באיזור ( חיפה והסביבה). תודה מראש על העזרה

yael 1969

New member
טיפים... מנסיון של חודשיים

נתחיל מהסוף - המלצות אין לי. אני לא מהאזור. אני הצבתי לעצמי משימה - להגיע לחדר לידה כשיש לי כבר מטפלת אשר תקבל את פניי עם שובי הביתה. וכך היה. לאחר פרסומים, גישושים, ראיונות טלפונים ומעט גם פנים אל פנים... מצאתי את האחת. ממליצה בחום על פרסום באתרים "הלול" ו"בייביסיטר". אני ביקשתי משרה מלאה 8.5 שעות. ואכן אבחנתי במחיר בין התקופה בה אהיה בבית (חצי שנה - 4,500 ש"ח) לתקופה בה אשוב לעבודה (5,000 ש"ח) - לא כולל כמובן נסיעות וביטוח לאומי. ממליצה להפריד בתעריף בין התקופות שכן בימים אלו רב הזמן היא נמצאת איתי בבית או עם אחת בלבד כשאני יוצאת עם השניה. אני דרשתי אפשרות לשעות נוספות במידה וידרשו. כך למשל, בימים אלו החצי השני יצא להגן על המולדת ל-24 יום (... נותרו 23) ואני נעזרת בה. אגב, התעריף עליו הסכמנו הוא 30 ש"ח לכל שעה נוספת מעבר לשגרה. באשר להגדרת התפקיד, אני דרשתי שמשרה תכלול גם עבודות בית קלות. ומהן? כלים - שוטף, כביסות - שוטף, וכו'. וכל מה שקשור ישירות לבנות (חדר, מצעים וכו'). ממליצה על הגדרות מאד ברורת בעניין כדי למנוע אי נעימויות. מבחינת תנאים - אני הלכתי לפי הגדרות התפקיד של עובד משק בית על פי האתר של "ביטוח לאומי". ממליצה לפעול כך ולהגדיר זאת מראש. בהצלחה!

יעל, באיזו עיר את גרה? אני עושה סקר

מחירים ורציתי לדעת אם 5,000 ש"ח זה מחיר סביר למטפלת באזור רמת גן-גבעתיים ל-8 שעות

yael 1969

New member
רמת השרון

בהחלט תעריף סביר גם לר"ג גבעתיים, להערכתי. כאמור - אני משלמת את אותו מחיר עבור 8.5 שעות.

frige

New member
אני לא יודעת מה לגבי מקום מגורייך

אבל אצלנו באיזור (עמק יזרעאל) לא לוקחים מחירים כאלה. הראל למשל היה בפעוטון מגיל שנה ו-10 חודשים ושילמתי כל חודש 1210 ש"ח. זה בעיר (טוב זה קצת מסובסד כי זו עיר פיתוח). עכשיו אנחנו גרים במושב ויש פה מישהי שמטפלת בתאומים שלוקחת 1900 ש"ח על כל ילד. עדיין לא מגיע לסכומים שאת אומרת. יש מקומות כמו בקיבוצים באיזור שזה ממש יקר. אבל הכי יקר ששמעתי היה 2200 ש"ח לתינוק. בהצלחה

mishmish04

New member
כמה תשובות מחיפאית

* האם יש אפשרות לקחת אופר ללא לינה ( אין מקום בבית) ואיך מוצאים אופציה כזאת למי פונים מה המחירים? אני לא יודעת מה הכוונה אופר ללא לינה. הכוונה אותי למטפלת ליום שלם? * מטפלת לכמה שעות הייתן ממליצות? המחשבה שלה היא מ 9 - 17 ( שבעלה בעבודה) מה המחיר ( אזור חיפה והסביבה). לכמה שיותר שעות
. אם אפשר 25, יותר עדיף. ועכשיו ברצינות: תשע עד חמש ניראה לי סביר ביותר. * מה נהוג לבקש ממטפלת לעשות רק טיפול בילדים או גם כביסות שלהם, אוכל וכו' או עבודות בית קלות. אצלינו המטפלת טיפלה נטו בילדים ובדברים שלהם. הצלחות שהייתי משאירה בבוקר היו מחכות לי בכיור כשהייתי חוזרת. לא כביסות ולא כלום. רציתי שתתרכז בהם - תחבק, תלטף, תשיר, תהייה רגועה ושלווה בשבילם. אבל זה חריג. בדרך כלל המטפלות עושות עוד דברים בבית, כשבכל מיקרה - לגופו. * אם המחיר מושפע ( פחות כסף) מהעובדה שהמטפלת / אופר יחד עם האמא בבית רוב הזמן? כמובן שהמחיר מושפע מהעובדה שהאם נמצאת איתה רוב הזמן. אני שילמתי 20 ש"ח שעה כשהייתי בבית ו 25 כשיצאתי לימים שלמים (לא מדברת על שעה פה ושם). כשעבדה "גלובלי" - כלומר לפי שעות, שילמתי לה 2000 ש"ח לחודש על 4 שעות ביום ו3000 ש"ח לחודש כשיצאתי לתקופה קצרה לעבוד מחוץ לבית לשבע שעות ביום. אגב - אני חיפאית. * מה התנאים שמגיעים למטפלת? התנאים שמגיעים למטפלת הם: יום חופש מלא על כל חודש עבודה, ימי מחלה (אצלינו כשעבדה גלובלי - פשוט לא הורדתי לה מהמשכורת כשהיתה חולה) ותשלום לביטוח לאומי. נהוג לשלם את כל הביטוח הלאומי, אם כי זה לא מה שהחוק אומר (שזה צריך להיות חצי-חצי).

למעלה