מטבח של IKEA?

מטבח של IKEA?

שלום לכולם. אנחנו עומדים להחליף מטבח ואחת האפשרויות שבדקנו היתה למטב של איקאה. יש מישהו מושג איך הוא מבחינת עמידות (הם נותנים אחריות ל- 10 שנים ואנחנו בכל מקרה מניחים שתוך 5 שנים ניאלץ ככל הנראה לעבור)? הם מציעים חוץ מאבן קיסר משטחי עבודה מפורמיקה או מעץ מלא (בוצ'ר בלוק). איך המשטחים האלו לעומת שיש או אבן קיסר? ביחס לב'וצר בלוק אשמח לשמוע חוות דעת כללית ביחס לנושא ולאו דוקא למוצר של איקאה.

aradshahar

New member
המטבחים נראים יפה- אבל לא בדקתי

מקרוב בכל מקרה - ממה עשוי המטבח? איזה פרזול הם נותנים?

IKEA

הארונות עשויים סיבית (הם קוראים לזה שבבית אירופאית) והדלתות מ- MDF מצופה לכה. מה נכלל מבחינתך תחת פרזולים?

aradshahar

New member
פרזול וסיבית

לגבי פרזול - כל חלקי המתכת-: מסילות - האם נשלפות עד הסוף? , מאיזה תוצרת? האם קיים מנגנון מונע טריקה? צירים? סיבית- רוב המתבחים היום עשויים מסנדביץ. רגבה עושים מסיבית - אבל לטענתם הם משתמשים בסיבית דחוסה יותר ממה שיש בארץ. בכל מקרה- איזורים רטובים - כלומר החלק סביב הכיור - מאוד מומלץ שיהיה מסנדביץ - אפילו רגבה בונים כך. בכל מקרה - אישית הייתי ניגש לנגר ומבקש הצעת מחיר למטבח דומה. האם מחיר המטבח באיקאה כולל הרכבה? ההובלה שם זה 10% מהמחיר. אני אהבתי את מראה המטבחים - כך שאם זה זול בהרבה- אולי שווה ללכת אל זה אם יש חדש- אני פה

מצטערים

בטעות שלחנו את הפרטים הנוספים בהמשך השרשור מתחת להודעה אחרת ולא תחת ההודעה שלך. נשמח לקבל התייחסות. בתודה מראש וסליחה על הנדנוד.

אף מים

New member
אני הרכבתי מטבח כזה אצל אחי

מטבח יפיפה עשוי סיבית הארונות הקרובים למים ז"א ארון של הכיור עשוי סנדויץ פרזול ברמה גבוהה מאוד (צירים,מסילות וכדומה..) כולל המון פטנטים לסידור נוח. הייתי ממליץ דווקא על אבן קיסר ולא על משטחי העבודה שלהם למרות שבמטבח המדובר יש גם משטח עבודה של איקאה וגם בוצ'ר בלוק ואין שום בעיות אבל נדרשה עבודה רבה להתאמת כיור בהתקנה עליונה (דורש כלים, וסבלנות. צריך לעשות חור לכיור..לכיריים לברז וכ"ו) בשורה התחתונה מומלץ בחום וגם זול משמעותית מכל הצעה שתקבלי אצל נגר

קצת פרטים נוספים

המטבח המדובר הינו בצורת ח' כאשר הארונות התחתונים באורך כולל של כ- 4.25 מ"ר, ארון אחד גבוה (מזווה נשלף) כולל מקום למיקרו וארונות עליונים באורך של כ- 3.5 מ"ר (חלקם עם דלתות זכוכית). הארונות התחתונים כוללים, בין היתר, יחידה אחת נשלפת (מזווה) ברוחב 30 ס"מ, יחידה אחת של שלוש מגירות (אחת לסכום ועוד שתיים עמוקות) ברוחב 40 ס"מ, שתי יחידות פינתיות עם קרוסלות מרשת מתכת (אחת קרוסלה מלאה ואחת חצי קרוסלה). לגבי הצירים - יש לנו ספריה גדולה של איקאה והצירים שלה בסדר גמור. אני מניח שמדובר באותם צירים. האם מחיר של כ- 13,500 ש"ח להרכב הזה (כולל משטח עבודה בוצר בלוק באורך של כ- 4.25 וכיור פורצלן ולא כולל ידיות לארונות אותן נקנה כנראה במקום אחר) בתוספת סך של כ- 1,500 ש"ח להתקנה נשמע סביר? עד היום היה לנו כיור שהיה מודבק מתחת לשיש ואילו הכיור שמציעים לנו הוא כיור ש"מתלבש"על משטח העבודה מלמעלה. האם אין בעיה עם כיור כזה (עד היום היינו רגיל לגרוף חזרה לכיור את כל המים שזלגו לשיש)? ולסיום - משטח העבודה שהם מציעים מסתיים בקו הדלתות של הארונות התחתונים (כלומר אין שוליים בולטים החוצה). האם אין בעיה הרטבת הארונות התחתונים?

amidek

New member
לגבי הכיור והארונות

ההתקנה שאת מדברת עליה נקראת התקנה שטוחה כלומר הכיור הוא בקו אחיד עם פני השיש ועדיין אפשר לגרוף את הם לתוך הכיור. לא יודע לגבי המטבחים של איקאה אבל מניסיון עם הרבה מטבחים אחרים לדעתי יש עם זה בעיה מפני שצריך לחתוך את השיש בדיוק ע"פ המתאר של הכיור, בפועל זה לא יוצא תמיד מדויק (בכל זאת זו עבודת יד) ואז זה מתחיל-הסיליקון! אוטמים את המרווח בסיליקון שקוף אשר גם משמש להדבקה והבעיה היא שבגלל שזה אזור עם שימוש אינטנסיבי מאוד הסיליקון מתבלה מהר מאוד וזה מתחיל להיראות "לא משהו..." מה עוד שיש גם נזילות. לדעתי האישית-לא מומלץ. לגבי הארונות, את יכולה להוסיף קנט בחזית השיש שיעצור את המים או שהשיש יבלוט 2-3 ס"מ מקו הארונות וחורצים "אף מים" כדי שהמים לא ינזלו על הארונות. אמיר.

ל- amidek רק כדי לוודא

האם מה שכתבת לגבי בעיות האיטום והסיליקון מתייחס לכיור שמולבש על משט העבודה מלמעלה (כלומר שלכיור יש שוליים שעולים מעל פני משטח העבודה)?

באיקאה המטבחים זולים יותר משום

שהם פשוטים, זולים ובעלי איכות נמוכה - מקבלים בעבור מה שמשלמים. אם אתה בין כה עוזבים את הבית תוך 5 שנים, ולא אכפת לכם מה יקרה עם המטבח , אז מה השאלה ? ואני תמיד שואלת את אלה שטוענים שסיבית טובה באותה מידה - אם הסיבית ברגבה או בחברות יבוא המטבחים באמת דחוסה יותר, חזקה ועמידה -מדוע ארון הכיור נבנה מסנדביץ ? לגבי משטח עליון - פורמייקה זולה יותר מסנדביץ, בדרך-כלל משתמשים בפורמייקה לדלתות , מים שנשפכים על הדלתות נוזלים למטה ולא נשארים, לעומת זאת משטחים חשופים יותר למים עומדים, לכלוך וגם לסירים וצלחות חמות. עץ - עץ נשרט, נחתך ומשנה צורה במגע עם חומרים, רטיבות, חום וקור - ראי מה קורה לקרש חיתוך עם הזמן (הלא ארוך). ושוב אני מדגישה, יש הבדל בין דלת לבין משטח עבודה.

amidek

New member
זה פחות בעייתי

כי מדובר בהלבשה עליונה אך מבחינה פרקטית זה עוד יותר גרוע כי אין בכלל אפשרות לגרוף מים לתוך הכיור בגלל "המדרגה" שלו. את המים שמצטברים על השיש חייבים לספוג במטלית ולסחוט בכיור. אני מאמין שעם הזמן גם מעט הסיליקון שאוטם את המרווח בין הכיור לבין השיש ייהרס ויתבלה. לדעתי האישית, ההתקנה הטובה ביותר היא התקנה תחתונה בה הכיור מודבק לחלק התחתון של משטח השיש ויחד עם תוספת עיבוי בהיקף הפתח לא רואים בכלל את הסיליקון גם אם הוא עבש, אין בכלל בעייה של נזילת מים, יש הרבה חופש "לשחק" עם הכיור אם העיבוד של השיש לא מושלם, ניתן לפלס אותו בקלות וגם ניתן לגרוף לתוכו את המים בקלות. זו ההמלצה שלי בכל אופן ומציע לך לבדוק את זה לפני שאת מזמינה את המטבח כי נוחות עבודה במטבח מאוד חשובה

למעלה