מטבח... התלבטות תקציבית זקוקה לניסיונכם...

מטבח... התלבטות תקציבית זקוקה לניסיונכם...

שלום,
אני לפני הבנייה. יש לי כבר את כתב הכמויות ביד...
ועכשיו אני מתלבטת בנושא המטבח.

הייתי בהום סנטר, ראיתי. קיבלתי הצעת מחיר של בערך 25 אלף. הפלוס הוא שזה כולל שיש חינם. יש לי 6 מטר אורך שיש. כך שזו הטבה שך 6000 ש"ח... משמעותי מאוד.
הייתי אצל נגר. איכות מובטחת. לקוחות מרוצים. קיבלתי הצעה של 27 אלף. בערך אותו מטבח. כולל מתנה מדיח אינטגרלי, וגם תנור... דברים שאני בהחלט צריכה.

באיקאה עוד לא הייתי...

על פניו, ברור שאני מעדיפה את הנגר.
אבל עכשיו אני קצת חוששת שאני אחרוג מהתקציב שלי (למשל מעדיפה לקחת מרצפות שאני אוהבת מאוד, ולהתפשר בדברים אחרים).

אז השאלה היא כזו:
1. האם למישהו / מישהי כאן יש ניסיון עם המטבחים של הום סנטר?
2. האם יש לכם ניסיון עם המטבחים של איקאה?
3. מי נחשב טוב יותר? איכותי יותר? יחזיק יותר מעמד?
4. כמה שווה מדיח אינטגרלי פשוט? כמה שווה תנור פשוט? כי אני מעריכה ש"המתנות" של הנגר הן זולות יחסית...

ומה באופן כללי הייתן עושות...?
התקציב לבנייה ממש דחוק, ובכל פעם יש "עיזים" חדשים (דווקא לא קשור לבנייה, אלא דווקא למינהל מקרקעי ישראל ולערך הקרקע...)

תודה מראש על התשובות.
הפורום הזה הוא מתנה אמיתית, וזה מדהים בעיני שאנשים מקדישים המון זמן לענות בהתנדבות ובהשקעה כזו.

הי

אני לא יודעת לגבי השאלות שלך על המטבחים,
אבל מדיח- מדובר על החל מ-3500
תנור- בסביבות 2000
וכמובן שמכאן זה מטפס למעלה.
לדעתי זה יתקזז עם ההטבה של השיש פלוס מינוס.

הכי פשוט זה לשאול את הנגר בדיוק איזה מדיח ואיזה תנור, ולבדוק ב"זאפ" מה שוויים.

לגבי הום סנטר ואיקאה

אני לא אשת מקצוע אבל עומדת לפני שיפוץ מטבח.
אמרו לי שגם איקאה וגם הום סנטר- אלו מטבחים אולי זולים אבל לא איכותיים.
ואם את בונה את הבית שלך (אם הבנתי נכון) אז לדעתי שווה לשלם קצת יותר ולקבל משהו איכותי.
אל תשכחי שמטבח הוא מקום מרכזי שאנחנו מבלים בו הרבה וגם משתמשים בו הרבה.
לדעתי עדיף להשקיע במטבח.
לגבי מרצפות- אחותי בנתה את הבית שלה לפני שנה והיא קנתה מרצפות מ"עונה קודמת". כלומר לא סוג ב' אבל כאלה שכבר לא הכי אופנתיות והבנתי שזה היה הרבה יותר זול מהאופנתיות (אל תשכחי שזה לא אומר פחות יפות)
אם את רוצה אני יכולה לברר לך איפה היא קנתה.

רוני ג10

New member
כמעט כל חנות ואולם תצוגה

של גרניט פורצלן וקרמיקה נותנים הנחות גדולות כל המחיר הרשום.
המחיר הרשום הוא כנראה המלצה בלבד.
תוכלי לבדוק בבוא העת לגבי כלים סניטריים, ריצוף וכדומה.
אם עדיין לא התחלתם לבנות לא הייתי ממהרת וסוגרת על מטבח.
לפעמים כשהשלד עומד מתגלה שבפועל רוצים קצת אחרת.
למטבח יש לך די זמן גם לתכנון וגם לבצוע.

קומה4

New member
מניסיון....

מטבח- אין לי ניסיון עם חברות המטבחים שציינת. יש לי מטבח של חברת מטבחים קטנה וטובה. לא בשורה הראשונה. אבל טובה. שווה להשקיע טיפונת בחיפושים. לגיסתי תומחר מטבח בכ50 אש"ח ואת אותו מפרט היא הזמינה מנגר בדרום הרחוק ב30 אש"ח............... יש דוגמאות נוספות כאלה.
קני מאיכות טובה- השקיעי בחיפוש אחר מחיר טוב!אני הייתי הולכת על נגר טוב- ומחפשת בפריפריה יותר זול.
מדיח- אין לי אינטגרלי. אבל ניתן לקנות בחנויות עודפים, יבואן וכד' איכות טובה בהרבה פחות מ3500... מדיח פשוט ותנור פשוט עולים כל אחד גג 2000 ש"ח. תבררי אילו חברות ואילו דגמים הוא נותן לך. ועשי חיפוש לבדוק באילו מחירים את יכולה לקנות.
אחת ההתפשרויות שלנו מבחינה תקציבית היתה לוותר על אסלות תלויות וניאגרות סמויות-טיפה פחות מודרני, אבל לא פוגע באיכות השימוש ויותר זול.
התפשרות אחרת- אלומיניום לבן- יותר זול מצבעוני. שוב, אולי פחות מודרני, מעוצב- אבל לא פוגע באיכות.
בטח המעצבות פה יתנו רעיונות נוספים.
בהצלחה!!!

ואו... תודה

קודם כל - חידשת לי בנושא המחירים. טוב לשמוע.
אז כבר ההצעה של הנגר משתווה יחסית להצעה מהום סנטר...

לגבי ההתפשרויות הנוספות - אני כבר אחריהן...
לא תיכננתי אסלות תלויות. אני הולכת על הכי פשוט שיש...

לגבי האלומיניום - דווקא הייתי בקליל, והבחור שם אמר לי שהפרופילים הצבעוניים לא עולים יותר.. מוזר. דווקא בניתי על הצבע IRON שלהם...
יש לך מושג מה הפרש המחירים?

תודה!

קומה4

New member
בשמחה.

אין לי מושג לגבי מחירי אלומיניום כי הקבלן שלנו, בסופו של דבר, היה קבלן מפתח.......
דוגמא לגבי מחירי תנורים:
יש לי שני תנורים של סאוטר וכיריים של סאוטר (הכיריים פשוטות התנורים ממש לא, הם מעולים).
הם עלו בחנות אינטרנטית- 4000 ש"ח- שלושתם!!
(אחרי שהזמנו בני מצא עיסקה זולה יותר ............)...........

יואלהב

New member
לגבי ריצוף, ממליצה לך לפנות לחנויות העודפים

של הרשתות הגדולות. למשל במושב שדה עוזיה יש חנויות עודפים של נגב קרמיקה ושל קרמיק דיפו. המחירים מאוד נמוכים מאחר ולרוב זה סוף הליין גם הכלים הסנטרים והברזים מאוד זולים שם .

בתיהבלק

New member
היתה לי התלבטות דומה. גם לי קרץ השיש חינם,

אבל תשימי לב שהמחיר שלהם לא כולל הרכבה ושל הנגר כן. תסתכלי על הצעת המחיר שקיבלת מהום סנטר. ההרכבה יוצאת ממש יקרה. לי זה היה בערך כמו השיש... אז הלכתי על נגר שעוד יתרון שלו זה שהוא יותר גמיש ולא עובד עם יחידות מובנות

ריטה1

New member
אני חושבת שדי ענו לך פה על כל השאלות

מאמינה שגם באזור הצפון אפשר למצוא חנויות עודפים
אני רכשתי מוצרי חשמל באאוטלט חשמל בפ"ת, פשוט לשלם ולקחת, מוצרים מתצוגה או כאלו שיש להם סריטה קלה במקום שלא רואים.
את הריצוף, האינסטלציה וכד' קניתי בנגב עודפים, לא היה אכפת לי שזה ריצוף גם מלפני חמש שנים, מצא חן בעיני? זה הכי חשוב
במטבח לא התפשרתי, אבל לי יש נגר במשפחה שגם עשה לי מחיר טוב יחסית, לא זול בכלל אבל בהחלט זול
בעיני זה משהו שמשמש אותי הרבה ואני לא מוכנה להתפשר, וכל מי שנכנס ורואה את המטבח שלי לא יכול שלא להפעל ממנו.

miravhen

New member
אין לי נסיון לא עם

איקאה ולא עם הום סנטר במטבחים...
מה שכן לגבי המחיר יצא לי לראות שדרך הכרטיס של מזרחי טפחות יש 30% הנחה על כל דגמי המטבח במטבחי זיו ועוד 5% הנחה על היתרה לתשלום...
יש להם מוצרים ממש יפים ובעיקר איכותיים... אז לדעתי שווה לבדוק ולנצל את ההנחה.. בהצלחה

iritosm

New member
שיפוץ

היי לילייה,

ראשית שיהיה בהצלחה בשיפוץ.

לגבי שאלותייך אענה לך מנסיוני:

1. לגבי מטבח של הום סנטר אין לי נסיון אבל יש לי נסיון עם איקאה והוא מר, לכן לא הייתי ממליצה לך.

2. לגבי הנגר זו האופציה הטובה ביותר מביניהם - שימי לב לאיכות העץ והפרזול. הגישה שלי לגבי מתנות שאין מתנות חינם ומה שעולה בזול אחכ יעלה ביוקר.

לכן, אם את מתלבטת בין דברים שאוהבת פחות או יותר ומה לעשות מבחינת תקציב הייתי מציעה לך להשקיע ולקנות דברים שיהיו קשים יותר להחלפה כשכבר יהיה לך תקציב להחליפם.

לגבי מרצפות וכלים סניטרים אני יכולה להמליץ לך על חנות בשם "פישל" נמצאת בדרום ת"א.

ושוב שיהיה בהצלחה,

עירית אוסמן
תכנון ועיצוב פנים

הי עירית, סיקרנת אותי לגבי מטבחי

איקאה ונסיונך המר... תוכלי לספר מה קרה?

(אין לי מטבח איקאה, גם לא המטבח שבדרך, אבל מאוד אוהבת חלק מהמטבחים שלהם בתצוגה)

merime

New member
נגר נגר נגר

לבדוק כמובן את המפרט המוצע.
אבל בגדול - נגר לוקח בענק.

לי יש ניסיון רק עם איקאה - והוא מוצלח מאוד

אתחיל מהחסרונות - מטבחי איקאה הם לא באיכות גבוהה, והם לא כוללים הובלה והרכבה - כך שצריך להיות ברור שזו אופציה זולה למי שלא מחפש את הטוב ביותר.
אבל אם את משווה לחברות המטבחים הזולות ולנגרים הזולים - אז האיכות בהחלט לא נופלת מהם. לדעתי האיכות ממש לא נופלת מהום סנטר (ממה שראיתי בתצוגה שלהם - אין לי ניסיון עם הום סנטר) והמחיר זול יותר.

אני נמצאת במצב דומה לשלך - יש לי מטבח של איקאה יותר מעשור, אבל עכשיו אני עושה שיפוץ נרחב ומטבח חדש לגמרי, אבל בתקציב דחוק, ולכן מתלבטת אם לעשות שוב איקאה או לא.
השיקולים שלי הם כאלה:
1. עיצוב - בתקציב הנמוך שלי אני לא יכולה לעשות מטבח עם חזיתות עץ מלא/פורניר או אפילו פולימר. הפשרות היחידה היא פורמייקה - אבל אני ממש לא אוהבת פורמייקה...
דווקא כאן יש יתרון לאיקאה, כי למרות המחיר הנמוך, יש לה גם חזיתות מעץ מלא ומפורניר, וגם דוגמת מסגרות שאני אוהבת - כך שעבורי זה יתרון לאיקאה.
בכלל, מבחינת עיצוב, ויופי, ליאקאה יש אפשרויות כמו משטח בוצ'רבלוק או תריס גלילה - זולים בהרבה מכל מקום אחר.

2. נוחות - אני אמנם אוהבת DIY, והיה לי כיף גדול להתקין את המטבח הנוכחי, אבל הפעם אני עושה שיפוץ די גדול ויכול להיות שאגיע לשלב המטבח כל כך מותשת שלא יהיה לי כח להרכבות.
בנוסף, לא תמיד באיקאה יש את כל מה שצריך במחסן - כך שלפעמים צריך לנסוע פעמיים ויותר, ולהמתין עם ההרכבה עד להגעת החלק הנדרש.

3. מבנה המטבח - לאיקאה יש מגבלות בגלל שהמטבח מורכב מיחידות בגדלים קבועים. יש מבנים שדורשים יותר עבודה (ואפילו התפשרות) ויש מבנים שטובים עבור איקאה. למשל: ככל שאין ארונות עליונים, וככל שיש צורך במינימום חיפויי צד - יותר קל להתקין את המטבח של איקאה.
ככל ההמשטבח מסובך מבחינת מבנה - שמתקין המטבחים יעבוד...

4. מחיר - אין ספק שאיקאה מנצחים בגדול!
קיבלתי למבטח שלי הצעות החל מ-23,000 ש"ח (קמילה) ועד 45,000 ש"ח (זיו). אותו המטבח (עם חזיתות יפות יותר) באיקאה עולה 16,000 ש"ח!!!
גם אבן קיסר באיקאה זול מאשר במקומות אחרים.

5. עמידות ואיכות - מצד אחד - אני מרוצה ממטבח האיקאה שלי, הוא מחזיק מעמד מצוין, נראה כמעט כמו חדש ולא היתה שום תקלה עד היום, מלבד מדףאחד שעומד ממש מעל הכיריים והתחיל לקבל בטן - ולכן פשוט החלפנו אותו בחדש לפני שנה (עלה 80 ש"ח). רק לשם השוואה - ראיתי מטבחים של חברות טובות שנראו יותר גרוע תוך זמן קצר יותר...
מצד שני - גוף הארון הוא מ-MDF, שזה חומר פגיע יותר מסנדוויץ' (אצלי לא היתה בעיה, אם אם יש הצפה או משהו הוא עשוי להיפגם), המראה לא לגמרי מוקפד - למשל: חזיתות הארונות העליונים לא מיושרים בדיוק על המילימטר (מצד שני - יכול להיות שאם הייתי מביאה הנדי מן הוא היה מפלס אותן בעשר דקות עבודה, פשוט זה לא הפריע לי יותר מדי).
לא תמיד הגימור מושלם - למשל בארונות עליונים רואים את התחתית הלבנה של גוף הארון וזה בולט יחסית לפורניר העץ של החזיתות. אז קניתי טפט בצבע החזית, וכעת לא רואים שום דבר...אם את רוצה מטבח לבן, אז בכלל אין לך בעיה.

בקיצור, הניסיון שלי עם איקאה הוא טוב מאוד, אבל צריך לבדוק לפי הרצונות שלך ומבנה המטבח שלך.

Iris Design

New member
להום סנטר ואיקאה איכות טובה

היא לא ברמה של חברות מטבחים, אבל הם נותנים אחריות ללא מעט שנים והם מחזיקים מעמד.

נגר שנותן לך מחיר דומה מן הסתם משתמש בחומרים זולים, כי עלויות של נגר הן לא נמוכות בד"כ, וזה אומר דרשני.

במקרה שלך הייתי הולכת על הום סנטר או איקאה ולו רק בשביל האחריות. קחי בחשבון שהמטבח לא יחזיק לנצח, אבל הוא יהיה עמיד וטוב.

למעלה